Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetem otthagyása kapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyetem otthagyása kapcsolat miatt?

Figyelt kérdés

Külföldi, jónak számító egyetemre járok mesterképzésre, teljes ösztöndíjjal. Kijött velem a párom is, neki is voltak itt tervei, azonban ő menne haza, mert nem jött be az itteni dolog.

Én magamtól nem jutottam volna mostanra oda, hogy haza akarjak költözni, de jobb volt az az egyetem és város, ahol az alapszakomat csináltam. Azt maximálisan szerettem, ezen meg csak szeretnék túlesni, nincs motivációm és jobban szerettem otthon élni én is. Bár nekem nem reménytelen teljesen az itteni helyzet, nem érzem áldozatnak azt, hogy hazamegyek a párommal. Persze, otthon kisebb nevű egyetemen tudnék papírt szerezni, illetve pl vissza kell fizetnem az ösztöndíjamat stb.

A párommal 2 éve vagyunk együtt, fiatalok vagyunk, de nagyon jó a kapcsolatunk, együtt is élünk.

Véleményekre vagyok kíváncsi, illetve hogy mit kell még átgondolnom. Mert persze rosszul hangzik, hogy egy ilyen lehetőséget eldobok, de valójában nem érzem, hogy jobb lenne itt kint ez a menő egyetem oktatás szempontból sem, sőt. Persze pluszban ottvan a honvágy, barátok, család hiányolása, új rendszer miatti nehézségek stb.

Illetve ha nem mennék mesterre otthon végül, van egy értékes diplomám, munkaajánlatom (cég otthon ami bármikor tárt karokkal vár illetve egy írasos ajánlatom is), tapasztalatom, nyelvtudás stb. Szóval igazán nem is vágom el magamat a lehetőségek elől.

Sosem hagytam félbe még semmit, tárgyat se buktam soha. Megőrültem, vagy tényleg az a racionális döntés, hogy hazamegyek és nem szivatom magam feleslegesen.

2023. okt. 23. 12:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
60%
Végigolvasva az egészet, nem sok minden szól a maradás mellett.
2023. okt. 23. 12:28
 2/21 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem te is tudod a választ. :) Egyet értek az első kommentelővel.
2023. okt. 23. 12:30
 3/21 anonim ***** válasza:
88%

"hazamegyek és nem szivatom magam feleslegesen"

Hol itt a szívatás?

Hallgass a szívedre. Aztán a mestert mindenképp csináld meg, akár itthon, akár külföldön.

2023. okt. 23. 12:35
 4/21 anonim ***** válasza:
94%

"Én magamtól nem jutottam volna mostanra oda, hogy haza akarjak költözni"

Akkor ne tedd, csak visszahúz a párod.

2023. okt. 23. 13:01
 5/21 anonim ***** válasza:
94%
Én csak olyan esetben hagynám ott az egyetemet ha tőle függetlenül érzem azt hogy nem oda való vagyok. Ha befolyásolna a párom akkor maradnék a helyemen. Becsüld meg hogy hol tanulhatsz. Más még egyetemre se jut pedig lenne hozzá esze, de az anyagiak/betegség vagy bármi más miatt nem teheti meg.
2023. okt. 23. 13:07
 6/21 anonim ***** válasza:
88%
Mennyi van még a mesterből hátra? 2 évnél alapbol nem több, szóval erdemes meggondolni hogy mondjuk 1 évet erdemes e még rááldozni. Ha csak most ősszel kezdted akkor meg akár abba is hagyhatod.
2023. okt. 23. 13:25
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Legyetek addig kulon... Ha nem brja ki a kapcsolatotok, az annyit is ér
2023. okt. 23. 13:36
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is az a helyes ha a párodtól függetlenül hozod meg azt a döntést, hogy te mit akarsz, neked mi a jó. Nem miatta.
2023. okt. 23. 15:26
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Az en szemelyes velemenyem az, hogy rettento onzoseg a parodtol hogy kepes lenne ravenni arra, hogy egy igazan nivos, jonevu egyetemet (ami nagyon jol fog mutatni az oneletrajzodban, sokkal jobban mint a masik) hagyj ott az O kedveert, mert unatkozik kulfoldon. Nem tudom mennyi lehet meg hatra, de en a helyedben biztosan elvegeznem , ha mar ott vagyok. Ha ennyi idot, munkat, es energiat beletettel abba hogy ott lehess, akkor hasznald ki. Kesobb megbannad szerintem, azt a keseruseget pedig a parodra vetitened ki, hozzateszem, jogosan. Ez a felismeres pedig megmergezheti a kapcsolatotokat. Lattunk mar ilyet.
2023. okt. 23. 15:28
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Neked azért nincs motivációd, mert a nak se van. Totális függőség részedről irányába.

Egyébként mit jelent az, hogy ilyen fiatalon neki nem jött össze a terv? Összedőlt a világ, rátok esett a plafon? Akkor rendben van megértem. De mivel nem így azt mondom hogy a végtelenségig gyenge és lusta e szempontból nézve és mivel neki nem jött össze azt akarja (mélyen legbelül), hogy te se járj el sikeresen. Ezáltal önző is és te is gyenge ha rá hallgatsz. Ebből az lesz előbb utóbb amit előttem írt a #9-es miszerint őt fogod később hibáztatni,hogy mit adtál fel érte bár nem lesz igazad hiszen önszántadból lépnél le. Olyannyira el harapózna a helyzet, hogy boldogtalanok lennétek és talán szakításra is sor kerülne.

Ez az élethelyzet és teszt számotokra, hogy igazán szeretitek-e egymást a táv ellenére is, vagy hogy ő összeszedi magát és máshol más módon talál életcélt. Én értelemszerűen nem hagynám el érte az egyetemet.

2023. okt. 23. 15:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!