Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Adnátok esélyt felépülő alkoholistának?
Lassan 7 hónapja egyáltalán nem ittam alkoholt és nem is tervezek inni. Ez azért már nem 2-3 hetes szünet, hanem tartósabb dolog.
Mennyi idő kell amíg elhiszi valaki hogy a férfi képes változni és nem szeretne úgy élni mint régen?
Mert tényleg nem akarok már inni. Van második esély egy normális életre, normális párkapcsolattal?
F/32
"Az első részegség után csak a piára vágytam."
Mert jobb ellazulni, és nem tudni, mi van.
Lazán is lehetsz boldog és elégedett, ha azt csinálod, amit szeretsz (munka), és amiért annyit kapsz, hogy megérje.
És a kapcsolatok is nagyon fontosak. Barátok, barátnők, szerelem.
34: Nem, nekem egyedül a pia adott bármit is. Szó szerint azért éltem hogy ihassak. De ennek vége.
Meg kell menteni az életemet. Ezért kellett leállni. Simán halálba ittam volna magam akár 40 éves koromra.
Nem. Attól alkoholista vagy, csak most épp nem iszol. Egy párkapcsolatban az első nagyobb gond, problémámál ki tudja mennyire vágynál az alkoholra. De ezenkívül is az alkoholisták a végletekig hárítanak, mindig mindenben "a körülmények áldozatai", ők nem tehetnek semmiről, mindig a nő az oka mindennek: mert megszólalt, mert nem szólalt mert van vélem, mert nincs véleménye, ha esik, ha fúj, ha kék, ha zöld, a főnök rosszul szólt, ha a kolléga rosszul nézett, mindent, de mindent áthárítanak a nőre. A nőnek ez egy örök pengeélen táncolás: jó pofát vágni mindenhez és benyelni mindent zokszó nélkül, nehogy ő legyen az oka a visszaesésnek....
Igen, kiderül, nem azért, mert nem iszol, hanem ahogy a jövőbeli problémákat kezeled majd. Tehát ennyi erővel el is mondhatod. Jobb az igazság, mint hazugságra építeni bármit is. Én a magam részéről annak idején örültem volna, ha tudom, mert úgy lehetett volna választási lehetőségem. Később, vagy apránként rájönni sokkal, de sokkal rosszabb volt, mikor már benne vagy egy kapcsolatban..
36: Én nem hárítok, én tehetek róla. Én ittam. Igyekszem változni. Nem tudok többet tenni annál hogy nem iszom.
S én is el akarom mondani már egészen az elején is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!