Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok egy olyan férfiról, aki magabiztos, kicsit kötekedő, simán be mer szólni a másiknak, viszont értelmiségi ember?
Több diplomás, matemtatikát tanít.
Bejön az ilyen paradox párosítás, amikor a viselkedése alapján azt hinnéd, hogy valami tanulatlan alak, közben meg intelligensebb, mint te?
Kérdező, te abból indulsz ki, hogy csak tanulatlan emberek lehetnek bunkók.
Peidg nem. És ezt szerintem a legtöbb ember tudja.
Lehet. De pl. a ruha boltban keményen kiosztotta az eladókat, amikor azok ignorálták. Tehát neki az életben is van egy domináns, vagány jelleme. Nem lapít, mint mások.
Az asszertív viselkedést, sőt akár vitát szeretem, mert az feltételezi, hogy van érzelmi intelligenciája is, azaz bele tudja képzelni magát a másik helyébe. Ettől még lehet akár nyersebben őszinte, sőt legyen is, meg álljon ki magáért, húzza meg a határait... stb., de nem mindegy, hogyan fejezi ki magát és javító-e a szándéka, illetve van-e benne belátás, hogy más szemszögből más lehet a világ... vagy csak élvezi mások hergelését, lenyomását, kigúnyolását. Utóbbi kifejezetten visszataszító és éretlen személyiség. Attól, hogy valaki okos, ügyes egy részképességben, még nem feltétlenül jobb társaság. Egyébként a legfontosabb számomra, hogy a másik mellett (kölcsönösen) fejlődni lehessen, de érzelmi biztonságban. Ha nem felhúz, hanem lenyom a társam, hogy fényezze magát és csodálatot gyűjtsön be, plusz még hatalmi játszmákba is kényszerít ezzel, hát az marha káros rám.
Akit leírsz, az a tipikus különc. Lehet igaza épp, de mivel annyira nem tud "viselkedni" (vagy mert nem érti a ki nem mondott szociális szabályokat, pl. akár aspergeres, vagy hobbija a leckéztető "emberkísérlet", mert okosabbnak tartja magát mindenkinél) az emberek nem fogják meghallani, mert elakadnak ott, hogy felháborodnak a stílusán. És akkor jön, hogy az egész világ biztos ellene van. Én ilyen mellett inkább a szekunder szégyenérzetet szoktam érezni, de igen, van, akinek bejön ezért vagy azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!