Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá a páromat, hogy egészségesebben étkezzen?
Úgy undorodik a normális kajáktól, mint a pestistől.
Mielőtt összekerültünk volna egy falat normális ételt sem evett, max azt a saláta darabot, ami a hamburgerébe néha belekerült.
Nyilván nincs beleszólásom, de mégis. Tavaly rávettem, hogy menjünk el vérvételre. Elég pocsék volt az eredménye, vashiánytól kezdve néhány vitaminhiányig.
Viszonylag gyakran csinálok tortillát, abba sok salátát rakok, a folyadékbevitel miatt gyakran etetek vele levest, és a szendvicsekhez is folyton felvágok uborkát, paradicsomot, paprikát, stb… Ezeket meg is eszi, sőt már meg is szerette úgymond. De ez max heti 4 étkezés a 21-ből… Egyébként a kajákhoz is gyakran eszik savanyúságot.
De gyümölcsöt nem akar enni. Ma is bevittem hozzá egy falatot, úgy kellett lenyomnom a torkán.
Nyilván nem megváltoztatni akarom, hanem életben tartani.
Már rávetted.
Gyümölcsöt egyáltalán nem KELL enni, ha nem szereti.
5# Pl spenótot utálja, azt nyilván nem is erőltetem. De sokszor tényleg azt látom rajta, hogy csak finnyás. Vannak megosztó ételek/gyümölcsök, mint pl a kivi, azzal sem nyaggattam, de amikor egy méz édes szilvánál vagy dinnyénél húzza a száját, és még csak meg sem tudja indokolni hogy mi baja van vele, akkor tényleg muszáj kicsit erőltetnem.
Egyetlen gyümölcsöt eszik meg szívesen, az is a banán….
Néha elképedek milyen öngyilkos szervezete van. Szerintem mikor először kezdtem el “etetni” sokkot kaphatott. :D
Nem a te felelősséged életben tartani, nem az anyja vagy. Ez mindenkinek az egyéni felelőssége.
Tudtad, milyen az életmódja, mielőtt összejöttetek, nem értem, miért erőlködsz meg miért háborogsz, hogy nem eszik spenótot.
Felnőtt ember, ha neki jó így, akkor jó így, akár fejre is állhatsz.
Még ha házasok lennétek ő meg súlyosan megbetegedne és gondoznod kéne, akkor azt mondom, oké, hogy érzed magadon a nyomást, hogy gondoskodnod kell róla, de így abszolút nem értem.
Nem értem, hogy a nők miért gerjednek arra, ha anyukaként kell rimánkodniuk a párjuknak egy falat zöldségért....
Ahogy Sunshinedoll.
Se nem csinálnám ezt mással, se nem tűrném hogy engem b.ogassanak mint valami válogatós gyereket.
Lenyomni a torkán a gyümölcsöt... (még ha csak képletesen is). Hát nyomnám le én azén aki erőszakoskodna. Amúgy én se nagyon eszem gyümölcsöt, nagyon ritkán kívánom meg.
Ha ez a sztori igaz amit iderittyentettél, az nagyon beteg.
Nekem volt egy ugyanilyen párom. Kb az én szervezetem sikított az ő étrendjétől. De nem piszkáltam, mert ahogy írták többen is előttem, az ő élete, ő felelőssége.
Viszont amúgy egy idő után az ilyen eléggé kiábrándító tud lenni, ha neked ennyire fontos az egészségtudatosság. Én is ilyen vagyok, ezért tudom megérteni. Engem pl kiábrándított egy idő után. Nem mondanám, hogy emiatt lett vége a kapcsolatomnak, de eléggé lecsökkent a szememben.
Szerintem is hagyd békén, ha akar, majd foglalkozik magával. Ha meg nem, akkor az egy jó jel a számodra, hogy milyen apát ne akarj a gyerekednek:)
Nem akarom 5-10 év múlva eltemetni. Furcsa módon vele akarok megöregedni. Ha pedig nem így lesz, akkor se azért mert elviszi egy szívroham például.
Azért megnézném a 9# válaszolót, hogy mennyire van “veszélyben.” Ok nélkül én sem akarok senkit megváltoztatni, de segíteni akarok. Mikor összejöttünk, 50 méterenként meg kellett állnia, alig bírt menni, érdekes módon, a beteg agyam miatt most már jobb az állóképessége, és leadott eddig 40 kilót. Érzéketlen módon csak jót akarok neki, de már ebbe is a rosszat kell mindenkinek belelátni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!