Hogyan étkezzek egészségesebben, ha nem szeretem a zöldségeket, gyümölcsöket?
Az 1. kommentelő által leírt lifehackek tényleg működőképesek lehetnek, de azért azt vedd figyelembe, a legtöbb vitamin és nyomelem hőre érzékeny, ezért hőkezelés, sütés, főzés hatására jelentősen csökkenhet a mikrotápanyag tartalmuk. Például egy sült/főtt paprikának a C-vitamin tartalma közel 0%, amikor nyersen a paprika az egyik legjobb természetes C-vitamin forrásnak minősül. Sajnos aki "egészségesen" akar táplálkozni, az nem ússza meg a nyers zöldségek, nyers gyümölcsök, nyers magvak fogyasztását, ugyanis a dietetika jelenlegi állása szerint ezen élelmiszerek a megfelelő tápanyagbevitel alapkövei.
Fogyaszd őket köretként (akár hús, hal, tojás mellé), sózd vagy fűszerezd meg őket (értelemszerűen a zöldségekre, nem a gyümölcsökre gondolok) finoman. Nekem például az egy kedvelt főételem, amikor a sült csirkemellet nem kenyérrel, nem krumplival, nem rizzsel fogyasztom, hanem mellé összevágok külöünböző zöldségeket nyersen, és azokat harapom hozzájuk. Sőt, ha kellően ínyenc vagy, akkor gyümölcsöket is fogyaszthatsz köretként. Hangozzon bármilyen furán, de egy hal+alma kombónak nincs párja, nagyon jó ízvilág.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!