Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom viszi haza az iskolai bántalmazómat, mit tegyek? Emiatt otthon is feszültség van közöttünk.
A párommal tegnapelőttig nem volt veszekedésünk, azóta feszültek is vagyunk egymás társaságában.
Többször említette már, hogy ő vitte haza délutános műszak után az egyik új munkatársát, Barbit (nevezzük így). Már az is fura volt, mert egyrészt ment oda busz, másrészt a párom helyi. A busz csak a munkaidő után egy órával indult. Természetesen Barbi felajánlotta, hogy kifizeti, de a párom meg a többi munkatárs (mert nem mindig a párom viszi haza) nyilván nem fogadta el. Emiatt volt pár nézeteltérésünk a párommal, mert később ért haza Barbi miatt. Tudtam, hogy nőről van szó, de azt nem tudtam, hogy ez a Barbi az Barbi, aki engem középiskolában számtalanszor megszégyenített, megalázott, egy mondvacsinált indokra hivatkozva kipécézte a baráti körömet és folyton beszólogatott, viccet csinált belőlünk, plusz a legjobb barátnőmet is elvette tőlem, ellenem fordította (nyilván ehhez a volt legjobb barátnőm is kellett, de értitek).
Amikor ezt megtudtam, nagyon meglepődtem, meg ő is. Ezzel a Barbival az a probléma, hogy eléggé tud játszmázni, minden hatalmi játszmázásnak ő a győztese, mert mindenből ki tudja magát dumálni, mindenből ő jön ki áldozatként, mindig más a hibás, elferdítget dolgokat, és másik arcát mutatja: mindenkinek azt és úgy, amiből hasznot tud húzni. Vasárnap ráírtam Barbira, mert már nem bírtam tovább: van busz, lehet azzal menni, nem másokat befogni és rendszert csinálni a furikázásból. Erre nem írt vissza, viszont a páromnak panaszkodott. Én azt hittem, hogy majd a páromra kígyót, békát kiabál, de épp ellenkezőleg történt (és itt lép életbe, amit a játszmázásairól írtam: kedvesen nyilatkozott rólam, hogy ő megért engem, és a páromat még jobban felbíztatta ezzel kapcsolatosan. Azóta a párommal haragban vagyunk, mert ráírtam a munkatársára, és hogy én beleszólok ebbe. A párommal kedves, rendes, mert az érdekei azt kívánják, pluszba még rájön erre az, hogy a párom rossz emberismerő.
Azóta nem volt olyan alkalom, hogy a párom vitte haza, mert eltérő műszakban dolgoznak, de kirakja instagramra, hogy nem elég, hogy egy órát kell várnia a buszra, még fél órát buszoznia kell, majd fél órát gyalogolnia.
Kérj bocsánatot a párodtól, hogy a tudta nélkül belenyúltál munkahelyi dolgaiban. Helyette próbáltál elintézni valamit és kínos helyzetbe hoztad.
Aztán mondd el neki szépen miket tett veled ez a nő és ha neki szimpatikus is Te elvárod, hogy aki téged valaha bántott annak ő ne tegyen szívességet mert ezért vagytok ti együtt. A párodnak mindig is fontosabbnak kell lennie mint egy kívülállónak és fordított helyzetben Te is pont így lennél.
Ismerem a párod típusát, valahogy meg kell erősítenie magát érted és ha a csaj próbálkozik is bármivel akkor szépen, kedvesen közölni vele a párodnak, hogy most, hogy már tudja hogyan viselkedett ő veled anno már másképp tekint rá és bár köztük nem volt konfliktus képtelen lenne neki szívességet tenni ezekután.
"Erre nem írt vissza, viszont a páromnak panaszkodott"
Most komolyan van olyan pasi akinek erre nem esik le ki a legnagyobb gáz a történetben? Miért nem írt vissza a Barbika, begörcsölt az ujja?
Ha ez a kérdés tök igaz és nem kamu / kitaláció, akkor nagyon kellemetlen helyzet. El lehetett volna kerülni, ha máshogy reagálsz. De mindegy, az van most már, ami van. Anyagilag is lehúzás ez, persze nem fogadják el a benzinpénzt... Főleg hogy még az ellenkező nem egy flörtinger tagját furikázzák ingyen... Balekok ezek a férfiak, főleg azok, amelyek nem szinglik a történetben. De azért te is hibáztál, ha a párod veled lenne elfoglalva, nem lenne ideje Barbira... Túl laza a viszonyotok, együtt se éltek... Nem kötöd le a figyelmét eléggé. Balek is, nem jól választottál ebből a szempontból. Aztán mikor megtörtént a baj, rosszul reagáltál, te Messengerezel Baribank... Minek? Hány éves vagy? 20-as ével első felében gondolom még belefér ilyen hiba, majd tanulsz sokat a férfiakról, emberi reakciókról.
Őszinte, higgadt, érzelmeket megfogalmazó kommunikáció a pároddal, ami segíthet.
Egyrészt: ebbe neked nem kellett volna beleszólnod, a pároddal keleltt volna elintézned. Bakker, mekkora égés lehetett neki, hogy a barátnője így pórázon akarja rángatni?
Másrészt: mit csináljon vele, amikor 2 óra a hazajutás neki.
Mekkora lúzer f...sz már a barátod?! Miért kellene neki bármit is kezdenie ezzel a helyzettel? Ez nem az ő dolga, nyilván tisztában volt barbi azzal, hogy mivel jár neki a munkahely. Járjon busszal, vagy vegyen maga alá autót. Ne az új kolléganőnek akarjon imponálni, hanem igyekezzen a saját prája kedvében járni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!