Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg olyan rossz dolog az, ha a két félnek más világnézete és értékrendje van?
Ha más a világnézete, értékrendje, azt vitával nemigazán tudod megoldani.
Ráadásul értelme sincs az állandó vitának.
Irj már példát arra,hogy mire gondolsz a más világnézetnél/értékrendnél.
"a két félnek más világnézete és értékrendje van"
Ez gyakran előfordul nemzetközi tárgyalásokon.
De otthon a négy fal között a párommal nem tartanám szerencsésnek.
Több haverom is van akivel eltér a világnézetünk és tényleg jó tud lenni építő vitákat folytatni.
A közös életemet a párommal viszont inkább harmonikusan képzelem el, hogy alap dolgokban nagyjából egyetértünk.
Nekem fontos, hogy a világnézetünk egyezzen.
A politikai vélemény már más kérdés. Az évek alatt változhat is. Ott inkább az a fontos, hogy ne legyen küldetéstudata, vagyis el tudja fogadni, hogy valaki erről-arról mást gondol.
Nálunk otthon a világnézeti hasonlóság megvan: mindketten hívők vagyunk, bár más felekezetűek, de történelmi egyházak tagjai. A világnézetünk kicsit eltér, de csak kicsit: én kritikusabb vagyok Orbánnal. Pl. egyik választáson feleségem azért szavazott a Fideszre, mert a migránsok távol tartására bennük látott garanciát. Én meg azért szavaztam az ellenzékre, mert nekem ennél fontosabb szempont volt, hogy Orbán korrupt rendszerét leváltsuk. Abban viszont egyetértés volt köztünk, hogy Orbán korrupt rendszerének véget kéne vetni és a migránsokat távol kéne tartani. Csak a szempontok súlyozása volt kicsit más, azért szavaztunk máshogy. Ezen nem is vitatkoztunk, tudomásul vettük egymás véleményét.
De sem egy Orbán-imádóval sem pl. egy LMBTQ-lobbistával nem tudnék házasságban élni, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!