Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok a nők, akiket ver a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azok a nők, akiket ver a párjuk, miért nem lépnek ki a kapcsolatból?

Figyelt kérdés
2022. jún. 22. 20:38
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

1. Mert nem mernek.

2. Mert azt hiszi, megváltozik majd.

3. Mert valahol bejönnek neki az ilyen agresszív pasik.

A három lehetőség közül az egyik.

2022. jún. 22. 20:40
 2/10 anonim ***** válasza:
34%
2022. jún. 22. 21:10
 3/10 anonim ***** válasza:
86%

Olvass utána.

Egyébként a legtöbb bántalmazott nőt pont a kapcsolat vége után ölik meg. Egy erőszakos emberrel nem csak annyi ám a szakítás hogy "na akkor szevasz"....

2022. jún. 22. 21:23
 4/10 anonim ***** válasza:
73%

Számtalan oldalon fent van

De egyik pszichologus levezette, valami ilyesniket irt:

Javarészt bantalmazott gyerekekbol lesznek a bántalmazo és aldozatszerepű felnottek is

A bantalmazo copyzta a mintát, ez a gyerekek feltétlen elfogadásábol es szeretetébol ered, azt hiszik a szulők helyesen cselekednek, a szeretet fáj.

A bantalmazott amiert gyerek es nem tudná feldolgozni azt hogy akiktol védelmet várna, azok bántják, ezert ő is meggyozi magat arrol, hogy helyes amit a szulei tesznek, és ő buntetést erdemel, ez miatt allandoan nagyon igyekszik megfelelni.

Ha ellenszegul, pl sír, vagy gelytelennek tartja a szulei viselkedesét stb, akkor bosszubol mégjobban megverik. Muszaj a tuléléshez(lelkileg) is az hogy alkalmazkodni próbál a bántalmazohoz.

Fő vonalakban megtanulja hogy

1.ő buntetést érdemel, megfelelési kenyszere lesz

2. Nem szegülhet ellen

3. A szülőktől függ, muszáj ebben élnie

4. Ez a szeretet, azt hiszi a szülei szeretik őt.

Ezen az egész szemelyiségfejlódese alapul felnőtte is ez vezeti tudattalan is.

A parkapcsolatban a bantalmazott nő megfelelni akar, mindent ugy csinál ahogy neki mondják, félelmből sem szegul ellen, gyakorta vannak függésben a párjuktol, azt hiszik szereti őket a párjuk.

A pszichologus szerint bántalmazó szülők, plane akik ha a gyerek sír vagy magát védené ellenszegul azt megbosszulják, vagy csak dühüket vezetik le a gyereken, NEM szeretik a gyereküket, a szeretet NEM EZ. De ezek a gyerekek felnotten is ezt fogják hinni, mert a szuleinktol tanuljuk meg azt mi az a szeretet

2022. jún. 22. 21:27
 5/10 anonim ***** válasza:
15%
#1 +van pénze és mindent megkap.
2022. jún. 22. 21:38
 6/10 anonim ***** válasza:
17%

Igen, ez is lehet érv.

Jó példa volt erre a Vissza a jövőbe 2 film, ahol Marty anyja azért ment feleségül az erőszakos Biff-hez, mert gazdag volt.

2022. jún. 22. 21:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

6-os, még a filmben is benne van, hogy Marty anyja kényszeredetten megy hozzá az esküvőn, Marty nézi a képernyőn... De amúgy ez csak egy film.

Az előzőekhez: volt egy érdekes kutatás, hogy valóban úgy van, hogy számít, miben nő fel a gyerek. Óvodásokat teszteltek. Akik bántalmazó környezetből jöttek, azok már ovisként nem tudták elviselni, ha mások sírtak. Azt hitték, síró társai szemtelenül viselkednek, esetleg megpróbálták őket megállítani ebben, durván is akár.

2022. jún. 23. 00:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

*társaik

Amúgy nagyon sok szegény ember is ezt csinálja, de azért megvolt a napi nőgyűlölet.

2022. jún. 23. 00:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Voltam ilyen kapcsolatban. Nagyon nehezen léptem ki belőle. Utána 3 hétig rettegtem, hogy mikor jelenik meg a munkahelyemen és kezd el erőszakoskodni velem. Ugyanis tudta előre a havi beosztásomat. Követelte, hogy tudnia kell. Rendszeresen ellenőrzött, hogy tényleg dolgozok e, amikor mondom. Félelemből nem léptem ki én sem, illetve leépítette az önbizalmamat teljesen. Tudjátok, soha nem találok még egy férfit, aki engem szeretni tudna dolgot beszélte belém. Elérte, hogy gyűlöljem a lelkem és a testem. Nem kívántam a szexet vele, de bele kellett mennem. A plafont néztem, csak legyen vége már. Iszonyat rossz kapcsolat volt, azóta is a gyomrom szorul össze, pedig már férjhez mentem egy normális értékekkel rendelkező férfihoz, akibe szerelmes vagyok. Senkinek nem kívánom, hogy ezt átélje.
2022. jún. 23. 15:51
 10/10 anonim ***** válasza:

- félnek a megtorlástól, főleg ha nincs olyan hátországuk, akik megvédenék a férfitól, ha az rátámad

- anyagilag rá vannak utalva a kapcsolatra (közös hitel)

- fél, hogy a gyereket nem tudja magával vinni... ugye nem is akarja elveszteni a gyereket, meg fél, hogy esetleg a gyereken torolja meg a pasas

- párkapcsolatfüggő / kishitű, esetleg még a férfi is elhitette vele, hogy nála jobbat nem talál, mert annyira alkalmatlan kapcsolatra, annyira ronda, annyira béna

2022. jún. 24. 10:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!