Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Az emberek mekkora része...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek mekkora része tekinti morális alapnak, hogy csak olyannal ismerkedjen, aki nem él párkapcsolatban?

Figyelt kérdés
Ez amúgy egy elég logikus felvetés lenne, ha végiggondoljuk, de mégis az élet valahogy sok esetben mást hoz. Inkább arról van szó, hogy alapvetően mindenki ezt szeretné, csak bizonyos körülmények miatt elvonatkoztat ettől vagy pedig kezdettől fogva tudatosan ezt mellékes dolognak tekinti? Van amúgy különbség nők és férfiak közt ilyen téren?

2021. dec. 5. 14:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Direktben nem, de sajnos akaratomon kívül már sodrodtam bele olyan kapcsolatba aki utólag kiderült házas volt és külön lakást is fenntartott csajozasra… de mivel én 50 km-re dolgoztam onnan lakni meg még plusz 20 km, nem igazán voltak közös ismerősök simán àtvert…. Véletlenül derült ki.

Azota mégjobban megnézem ezt, hogy kivel kezdek, mert nagyon fájdalmas lecke volt.

2021. dec. 5. 19:06
 12/16 A kérdező kommentje:

Én is ezt tapasztalatom, hogy a morális szempontokat felülírja a vonzalom sok esetben és többnyire nem gonoszságról van szó, inkább csak egy elkeseredett reakció a magány érzése ellen. Nem egyszerű kérdés, ítélkezni nem is a mi tisztünk, de valahogy csak nincs rendben ez így. Lehet én még fiatal vagyok és kicsit idealista, mert a szüleim generációjában látom mik mennek, de akkor is igyekszem másképp élni.

2021. dec. 5. 19:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez a te döntésed. Nem kell senkivel foglalkozni. Ha a morális értékrended a monogámiát és a korrekt kapcsolatot követeli meg, senki nem fog ez ellen fellépni. Csak rajtad múlik.
2021. dec. 5. 19:55
 14/16 anonim ***** válasza:
Ma már ez sem számít annyira.
2021. dec. 5. 20:53
 15/16 anonim ***** válasza:

Ami szerintem a leglényegesebb, az az, hogy ha el is csábítasz valakit a párja mellől, utána mit nyersz vele? Tudsz abban az emberben bízni, hogy majd nem fog megint jobb után nézni melletted?

Vagy valaki más párkapcsolatának a pótkereke legyél? Egyedül töltsd az ünnepeket, lopott perceid legyenek csak vele?

Én sem morálisan, sem logika alapján nem tennék ilyet, de nagyon sokan vannak, akiknek semmi sem akadály. Persze szingliként az embernek nehezebb kontrollálni az érzéseit, kiéhezettebb, vesztenie valója is kevesebb van, mint a foglalt félnek. Lehet a motiváció sem az, hogy párkapcsolatot alakítson ki, csak egyalkalmas szex.

Inkább úgy gondolom, hogy nem másoktól kell elvárni, hogy tiszteljék a kapcsolatunkat, hanem saját magunktól.

2021. dec. 11. 20:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Mindket nem eseteben 85,76%.
2021. dec. 12. 11:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!