Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől függ két ember szexuális kompatibilitása?
Most elsősorban nem a nemi szervek méretére, előzőleg megszerzett tapasztalatokra gondolok, hanem egy hosszútávú, elkötelezett kapcsolatban élő párra.
Mennyi idő alatt derül ki, hogy szexuális szempontból mennyire illik egymáshoz két ember? Mitől függ, hogy az együttlétben több legyen a motort beindító tényező, mint a gátlásokat előidéző viselkedésmintázat? Én elsőkörben temperamentumra, neveltetésre gondolnék, de számomra ez még egy szürke terület.
Szerintem a vak szetencsén múlik, hogy kivel hoz össze a sors.
A kommunikáció nagyon fontos alap pillér de a hajára kenheti a pár a kommunikációt, ha az egyik fél a "rád xarok és szétverem papuccsal" a másik meg a "romantikus kizárólag misszionáriusban tolom" típus. Sarkítva persze.
Nekem szerencsém volt, mert a párom hasonló ízlésű, mint én. Én nőként szeretem a vadabb, lefogós, ágyba vágós szexet, nincs gondom a szopással, mélytorokkal stb. A párom pedig a domináns szerepet szereti, szintén szeret kicsit durvulni.
A határokat persze tisztázni kellett, de szerencsére egyikünk se vágyik a BDSM, szado-mazo vonalra, így apró korrigálásokkal hamar megvolt a közös "stílus".
Ahhoz, hogy meglegyenek a közös pontok, ne legyen senki gátlásos és közös élménnyé váljon a szex, nagyon fontos, hogy a pár úgy tudjon kommunikálni, hogy a másik nem szégyeníti, bántja meg, hanem nyitott és megértő. A gátlások abból alakulnak ki, ha az egyik fél nem nyitott a kommunikációra. Igaz ez mindenre a kapcsolatban.
Fontos, hogy mindkét fél jelezze mik az igényei, mi jó és mi nem jó számára. Így lehet a közös határokat behúzni, ami vagy megfelel mindkét félnek, vagy el kell búcsúzni.
Én pl soha nem leszek hajlandó az análra, ahogy korbáccsal, bőrruhában se leszek hajlandó "büntetni" senkit, bármennyire is erre vágyna a párom. Szerencsére semmi hasonló vágya nincs. De ha lenne, el kéne búcsúznunk, mert soha nem tudnám kielégíteni, abból pedig állandó szexuális frusztráció lenne. Onnan meg egyenes út a viták sora és/vagy megcsalás.
Én is úgy gondolom, hogy alap személyiségjegyek kiütköznek az ágyban is, egy kis teszetosza papucs típusú pasiból sosem lesz vad csődör, aki egy pillanat alatt leural az ágyban. Vagy ha meg is próbálja, az nagyon karakteridegen lesz.
Az szerintem a gyakorlatban nagyon hamar kiderül, hogy a temperamentum, a szenvedély az mennyire azonos az ágyban is. A különböző fantáziák, vágyak megbeszélése az persze fontos, és ahogy a #2 írta, drasztikus különbségek esetén nincs értelme erőltetni, de azért az szerintem a fent leírt személyiségvonások kiütközése miatt relatíve ritka, hogy ennyire eltérő ízlésű emberek kerüljenek egy ágyba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!