Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom nem akarja hogy az én vezeték nevemet is megkapja miért? Pedig nekem nagyon fontos. Nem értem miért az apàk vezetéknevét kapják csak meg.
“Nőként sem értem mit kell ezen problémázni. Engem egyáltalán nem érdekel ha a párom nevét kapja.”
TÉGED nem érdekel, de képes vagy felfogni, hogy a kérdezőt ZAVARJA?! Ilyen alapon mit problémázol azon, hogy neki fontos, hogy az ő nevét is megkapja a gyerek? Talán nincs joga hozzá? Attól, mert téged valami nem érdekel, nem jelenti, hogy mást sem érdekel.
Hol is írta a kérdező pontosan, hogy azért akarja kötőjelesen adni mindkettőjük nevét, mert az különleges?? Azt írja, hogy neki nagyon fontos, hogy az ő nevét is megkapja, nem érti miért automatikus az, hogy csak és kizárólag apuka vezetéknevét kapja a születendő gyerek. Tényleg ennyire nehéz felfogni, hogy van, akinek fontos, hogy az ő neve is tovább menjen a gyereke által? Ennyi erővel miért flancol apuka, hogy csak az ő nevét adják, miért ne lehetne csak anyukáé? Akkor meg azon menne a hőbörgés. Az, hogy valaki megemlítette, hogy szerinte!! különleges egy ilyen név, az nem jelenti, hogy kizárólag ez az ok.
Amúgy vicces, hogy az beszél intelligenciáról, aki szerint rendben van a másik nevén fél percig röhögni, csak mert más náluk a szokás, mint nálunk.🤦🏻♀️ Az ilyen ember, aki vadidegeneket kiröhög a nevük miatt minden, csak nem intelligens!
48 de teljesen mindegy az “érv”. Nem írt érveket, pusztán annyit, hogy neki ez fontos és végtére miért ne kaphatná meg az ő nevét (is)? A férfiak talán nem azért akarják többek között a saját vezetéknevüket a gyereknek, hogy azt tovább vigyék? Akkor a nő miért ne hivatkozhatna erre? Ha már kihordja és megszüli, miért ne szólhatna bele a saját gyereke nevébe?
“Akkor majd ha nem a kérdező nevét választja, akkor mi van?Belebetegszik a kérdező?”
Ja és ha apuka nevét kapja, mondván az ő vezetéknevét vigye valaki tovább meg amúgy is az a hagyomány, aztán majd házasságkor nem az övét tartja meg? Akkor mi lesz? Belebetegszik? A kardjába dől? Mert hogy te ezt szándékosan kihegyezted a kérdezőre, de pontosan ugyanez lenne a szitu megfordítva is. Érdekes azon mégsem pörög senki, mert hát úgy jó meg úgy a szokás, hogy az apja nevét kapja kizárólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!