Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezeljem a súlyos féltékenységemet?
21 éves,mások szerint szép,szórakoztató lány vagyok,egy éve ért véget egy több éves,mérgező kapcsolatom,az exem egyfolytában féltékennyé tett,mert szórakoztatta. 3 hónapja vagyok együtt a mostani barátommal,aki a lehető összes módon kifejezi,hogy szeret,szavakban és tettekben egyaránt,igazán törődik velem.
Viszont az a problémám,hogy betegesen féltékeny vagyok.Egy hónapja borult először a bili,mert szexi instagram modelleket lájkolt,azt megbeszéltük,és abbahagyta.Mostani problémám,hogy a legjobb barátnője lány,aki évekkel ezelőtt tetszett neki,de bevallása szerint úgy néz már rá,mintha a testvére lenne.Az elején nem izgatott,de most egyre gyakrabban nyomaszt a gondolat: mi van,ha még mindig vonzódik hozzá,és én csak a szamár vagyok a ló helyett?
Nem beszéltünk még erről,mert nem akarom,hogy úgy érezze,el akarom szakítani a barátaitól,nem akarom a féltékenységemmel kinyírni ezt az egyébként szeretettel teli,szép kapcsolatot. Csak magamat kínzom azzal,hogy ilyeneken járatom az agyam.
Mit gondoltok,hogyan engedhetném el a féltékenységet és a velejáró szorongást? A pszichológus jelenleg nem opció.
Köszi az értelmes válaszokat!
Első dolgod, amit tehetsz, hogy amint ismét találkoztok megbeszéled vele, hogy átgondoltad a dolgot és nyugodtan likeolhat instagram modelleket. Mérgező kapcsolatból léptél ki, most meg te mérgezed a barátodat kontroll kényszerrel. Azonnal álljál le vele!
A második, hogy megmondod neki, szívesen megismernéd ezt a lányt. Szervezzen le egy közös programot. Ez mindenki számára megnyugtató lesz.
Kedves 2.,nem,sajnos az instagramból nem tudom engedni,szerintem aki kapcsolatban van,az ne lájkolja más nők meztelen képeit,mert ez a párjára nézve roppant megalázó.
A lánnyal 2x találkoztam már,kedves,barátságosan ment az ismerkedés,bár csöppet zavart,hogy a párom sokkal felengedettebbnek tűnt a közelében (persze,évek óta barátok,érthető.)
Igazából az indította el bennem a negatív érzéseket,hogy a barátom egyszer szépnek nevezte őt,és múltkor a lány kirakott egy képet egy fiúról,amire a barátom negatívan reagált.Konkrétan kicsit féltékenynek tűnt.
"Első dolgod, amit tehetsz, hogy amint ismét találkoztok megbeszéled vele, hogy átgondoltad a dolgot és nyugodtan likeolhat instagram modelleket."
Majd ha a kerdezo is szukseget erzi, hogy nyilvanos lajkokkal fejezze ki, hogy ki ala fekudne be, akkor a pasi is csinalhatja. Mindenesetre a kurolajk krvagaz, proli szokas, es es ha valaki szamara (tok jogosan) banto es o sosem alazna meg igy a partneret, akkor inkabb ki kene lepni a kapcsolatbol, nem becsicskulni es minden szart lenyelni.
Nem gondolnam, hogy betegesen feltekeny vagy, kerdezo. Regen megdugta volna a csajt, akkor vajon miert nem jottek ossze? Mert ha azert, mert a csaj elutasitotta, de azert a baratzonaban keszenletben tartja, akkor naiv dolog azt gondolni, hogy a pasidnak mar teljesen semleges a csaj.
Birom, hogy a kritikusan gondolkodo noket, akik nem biznak meg vakon a parjukban es TELJESEN JOGOS ketelyeik vannak, rogton elhordjanak mindenfele birtoklasmanias pszichopatanak.
Kedves 7.,nem hiszem,hogy mérgező kapcsolatot alakítok ki.Nem korlátozom a barátomat,hogy kivel találkozhat,beszélhet,nem kínzom féltékenységi jelenetekkel,csak magamban őrlődöm.Ha valaki szerint az,hogy nem tolerálom k*rvás nők lájkolgatásat,az mehet Isten hírével.
Kedves 6.,köszi,hogy írtál,úgy érzem,megértesz.A sztorihoz annyi hozzátartozik,hogy a lány elvileg régen szintén hajlandóságot mutatott arra,hogy összejöjjenek,de a barátom elutasította,mert épp barátnője volt. Megcsalástól nem tartok,csak bennem van a tüske,hogy esetleg nem én vagyok az egyetlen a barátom szívében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!