Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban önző vagyok és csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban önző vagyok és csak magamra gondolok? Akik már anyukák, valaha éreztek ilyet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 26 éves vagyok, a párommal 4 éve vagyok együtt, a kapcsolatunk teljesen jól működik nagyon szeretjük egymást, ő jelenleg fogorvosként dolgozik tehát anyagi szempontból sincs problémánk,sőt. Ő most 33 éves és gyereket szeretne. Én viszont sem “testileg” sem lelkileg nem érzem készen magam a gyerekvállalásra. Szeretem a gyerekeket, de most még nem szeretnék. A párommal viszont ezen elég durván összevitáztunk és egyszer csak azt mondta, hogy ő úgy veszi észre, hogy soha nem fogok akarni gyereket és féltem a saját biztonságomat, és ez önzőség, mert az ő akaratát figyelembe sem veszem. Elsősorban magamban próbáltam tisztázni, hogy valóban így lehet-e, de úgy érzem, hogy ez nem egy olyan dolog amit erőltetni lehet, ennek szívből kell jönni. Persze azóta megbeszéltük a problémát, de én arra lennék kíváncsi, hogy akik most anyukák, ők valaha éreztek ilyet? Változhat az álláspontom, hogy még ennyi idősen sem foglalkoztat a gyerekvállalás?
2021. ápr. 18. 00:29
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

#40: Ez ez érvelés pontosan ugyanolyan, mint amikor valaki azt mondja, hogy a dohányzás nem lehet káros az egészségre, mert a nagyapám egész életében dohányzott, mégis 90 évet élt.

Természetesen vannak genetikai alapú rendellenességek, amelyeket a terhesség első trimeszterében ki lehet szűrni, s így művi vetélést lehet végezni. Ezzel a stratégiával azonban három probléma is van:

1. A művi vetélés még a modern beavatkozások esetén sem veszélytelen. Egyrészt minden ezredik ilyen beavatkozásnál komplikáció adódik, például megsérül a méh. Másrészt a művi vetélés után 25%-al megnő a következő terhességnél a koraszülés esélye, annak minden hátrányával és veszélyével együtt. Ez egyszerűen tény.

2. A lehetséges, genetikai eredetű, veleszületett betegségek száma olyan nagy, hogy még a legdrágább fizetős nőgyógyászatokon sem szűrhetik ki az összeset. Ezért van az, hogy jelenleg is szép számmal születnek genetikai rendellenességgel csecsemők, méghozzá úgy, hogy az anyuka az egész terhesség alatt nem tudott a problémáról. Még olyan genetikai eredetű betegségek is vannak, melyekre általában csak a gyermek 1-2 éves kora körül derül fény, addig a csecsemő egészségesnek tűnik. Ilyen például a Rett-szindróma, amely nagyjából minden 10 ezredik lánygyermeknél fordul elő, és kisgyermekkorban bekövetkező értelmi retardációt, mozgásmerevséget, kényszermozgásokat jelent. Ezek a gyerekek többségükben egész életre tolószékbe kényszerülnek és etetésre, ápolásra szorulnak.

3. Nem minden veleszületett betegség genetikai eredetű. Az általam korábban említett cerebrális parézis, mely jelenleg nagyjából minden 500-adik született gyereknél fordul elő, egyáltalán nem genetikai eredetű.

S még valami: tévhit, hogy a szülő valamiféle genetikai hajlama okozza a veleszületett betegségek többségét. Az előbb említett Rett-szindróma például 99%-ban teljesen egészséges szülőktől született gyerekeknél fordul elő, ugyanis egy véletlen genetikai mutáció eredménye. Az autizmusról, amely szintén veleszületett, ugyanez mondható el. (Nekem egy távolabbi nőrokonomnak két makkegészséges kislány után született egy autista fia, úgy, hogy a felmenői között három generációra visszamenően mindenki egészséges volt.)

2021. ápr. 20. 08:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!