Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban önző vagyok és csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban önző vagyok és csak magamra gondolok? Akik már anyukák, valaha éreztek ilyet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 26 éves vagyok, a párommal 4 éve vagyok együtt, a kapcsolatunk teljesen jól működik nagyon szeretjük egymást, ő jelenleg fogorvosként dolgozik tehát anyagi szempontból sincs problémánk,sőt. Ő most 33 éves és gyereket szeretne. Én viszont sem “testileg” sem lelkileg nem érzem készen magam a gyerekvállalásra. Szeretem a gyerekeket, de most még nem szeretnék. A párommal viszont ezen elég durván összevitáztunk és egyszer csak azt mondta, hogy ő úgy veszi észre, hogy soha nem fogok akarni gyereket és féltem a saját biztonságomat, és ez önzőség, mert az ő akaratát figyelembe sem veszem. Elsősorban magamban próbáltam tisztázni, hogy valóban így lehet-e, de úgy érzem, hogy ez nem egy olyan dolog amit erőltetni lehet, ennek szívből kell jönni. Persze azóta megbeszéltük a problémát, de én arra lennék kíváncsi, hogy akik most anyukák, ők valaha éreztek ilyet? Változhat az álláspontom, hogy még ennyi idősen sem foglalkoztat a gyerekvállalás?
2021. ápr. 18. 00:29
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
68%

Ne törődj a bunkó válaszokkal!

Ha még nem állsz készen, semmiképpen ne hagyd magad, és ne érezz bűntudatot emiatt.

Egyáltalán nem önzőség, hogy még várni akarsz. Nem egy macskát fogadtok örökbe, könyörgöm.

26 évesen még bőven ráérsz. Éld az életed, dolgozz meg stb. A genetikai problémákat meg hagyjuk már - tökmindegy hány éves az anya. Rengeteg nőt ismerek, akik bőven 35-ön felül szültek, az égvilágon semmi komplikáció nem volt.

Ha kényszerből vállalsz most gyereket, a gyerek fogja a legjobban megszívni - meg te. Nem a párod.

Ha meg a pasid így zsarol érzelmileg, inkább hagyd ott, mert akkor semmi értelme az egésznek.

2021. ápr. 18. 10:26
 22/41 anonim ***** válasza:

Ez teljesen így van, hogy ha nem akar gyereket, ne vállaljon. Jogos.

De akkor ezt mondja meg egyenesen, és ne rabolja a férje idejét még évekig. El kell egymást engedni.

Ez olyan kérdés, ahol nincs kompromisszum. Ugyanúgy nem azonos a jövőképük, ha a kérdező 10 évet várna, a férje meg most akar, mintha egyikük nem akarna. Mi lesz, ha 10 év múlva is azt érzi, hogy nem áll készen? Ott lesz a férje 43 évesen, erősen lecsökkent partalálási esélyekkel, és örökre megfosztva attól, hogy fiatal apa legyen.

Kevés szemetebb dolog van, mint évekig váratni a másikat, bármelyik nemről is legyen szó.

2021. ápr. 18. 12:42
 23/41 anonim ***** válasza:
64%

#22 egy ilyen pasit, aki önzőnek nevezi a párját, meg követelőzik, mint egy hisztis óvodás, aki nem kapta meg a csokiját, amúgy is kidobnám, mert ilyenekkel felesleges is családot tervezni.

Igazából nem is értem, minek az ilyen pasinak gyerek...

2021. ápr. 18. 12:46
 24/41 anonim ***** válasza:

#23:

A kérdező elvan, élvezi, hogy eltartja, ő így boldog, ezért nem szül gyereket. De elengedni se fogja. Ezt pedig önzésnek hívják.

A férfinak pedig joga van dönteni, hogy kivel és mikor vállal gyereket. Akkor se egyedül a nő dönt, ha ő hordja ki és szüli meg.

Én is kiakadnék, ha 4 év után is azt mondja a párom, hogy nem áll rá készen. Az vagy azt jelenti, hogy soha, vagy azt, hogy nem velem.

2021. ápr. 18. 13:02
 25/41 anonim ***** válasza:
82%

#24 a kérdező leírta, hogy a pasi kérte meg rá, hogy hagyja ott a munkát, ezzel gyakorlatilag a nőt függő, önállótlan helyzetbe rakta, maga alá.

Ez ilyen szoft zsarolás, mivel ezek után a pasi a parancsnok. És majd ő mondja meg azt is, mikor szül a nő, később meg majd, mikor hová megy, hogyan sminkel, mit vesz fel.

Ilyen akarnok pasi, kellene a francnak. (Amúgy sok nő szereti az ilyet, ezt aláírom - száz éve minden nőnek ez jutott).

2021. ápr. 18. 13:53
 26/41 anonim ***** válasza:

#25:

Akkor a kérdező fogja magát, elmegy dolgozni, önálló keresete lesz, és ha nem tetszik az irányítgatás, akkor szedi a sátorfát.

Megtiltani úgyse tudja.

De az nem fog működni, hogy csak azt a részét kéri ennek a kapcsolatnak, ami neki jó, cserébe pedig nem ad semmit. Nem olyan nehéz ám olyan nőt találni, aki az anyagi biztonságért cserébe boldogan szül gyereket. Egy szava se lehet, ha a férj ezek után kirakja.

2021. ápr. 18. 14:45
 27/41 A kérdező kommentje:

Véleményem szerint egy gyermekvállalás nem az adok-kapok dolgokról szól. Ha ő ad bármit is, az nem azt jelenti, hogy nekem “cserébe” egy gyermeket kellene szülnöm, hisz ahogyan írták is nem egy állatról van szó. Mindkét félnek készen kell állni a gyermekvállalásra, de legfőképp az anyának.

A párommal nincs semmi problémám, azt érzem, ha egyszer gyereket szeretnék azt mindenképp tőle, de ennek még nincs itt az ideje úgy érzem. Nem is arról van szó, hogy soha nem szeretnék, hanem arról, hogy most az elkövetkezendő 4-5 évben biztosan nem.

Testileg sem egészségügyileg nincs semmi problémám, szimplán csak annyi, hogy egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy terhes legyek.

A munkával kapcsolatban 1000%-ig igazatok van, hogy nekem is kellene dolgoznom és nem hagyni, ezt aláírom, hogy így van. VISZONT itt hozzátenném, hogy az anyagi biztonságért cserében nem fogok neki gyereket szülni, csak és kizárólag akkor, ha azt érzem, hogy igenis készen állok rá. Számomra ebben a kapcsolatban nem az anyagiak a lényeg, nem számít a pénz. Ha számítana réges-rég születem volna már gyereket, hogy “biztonságban tudjam magam”. Ezzel a párom is tisztában van, mert tudja, hogy van olyan anyagi háttér a szüleimnél is, hogyha kirak akkor is van hova mennem. Ebből adódóan pedig nyilván tisztában van vele, hogy nem a vagyonáért vagyok vele.

2021. ápr. 18. 15:11
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, kérdező, nincs azzal probléma, hogy nem szeretnél gyereket vagy talán egyszer szeretnél majd, de a következő 4-5 évben tuti nem - csak akkor ezt közöld őszintén a pároddal, mert ha hazudozol, hárítasz, ígéretsz, akkor őt fosztod meg attól, hogy családja lehessen.

A gyerek nem olyan dolog, amiben kompromisszumot lehet kötni, az vagy van vagy nincs. Ennyi. Nem kell gyereket szülnöd "cserébe" az eltartásért, de akkor egyszer és mindenkorra ültesd le, mondd el neki, amit itt nekünk leírtál és fogadd el, ha mást keres helyetted, olyat, aki hasonló célokkal rendelkezik, mint ő.

2021. ápr. 18. 15:43
 29/41 anonim ***** válasza:
Ha ezt itt le tudod írni ilyen konkrétan, hogy 4-5 évig nem szeretnél még gyereket akkor mondd meg a párodnak. Tudnia kell, hogy 38 éves lesz mire veled gyereket tervezhet, ha bizonytalanságban tartod akkor átvered. Ha elfogadja együtt maradtok és vártok, ha nem akkor a legjobb megoldás a különválás, hogy ő találjon egy párt akivel gyereke lehet. Ahogy te nem tudod most elképzelni magad anyaként, úgy ő el tudja képzelni magát apaként és ehhez joga van,úgy ahogy neked is jogodban áll nemet mondani. Ezen nincs mit cifrázni, őszintének kell lenni és megbeszélni.
2021. ápr. 18. 17:04
 30/41 A kérdező kommentje:
Ezt már megbeszéltük, nem csak itt írtam le.
2021. ápr. 18. 18:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!