Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miert van ennyi lelkileg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miert van ennyi lelkileg roncs no?

Figyelt kérdés
Kezdjuk azzal, tudom nagyon sok pasi is van ilyen. Azt latom minden masodik nonek valami gyerekkorbol hozott, nem feldolgozott nyomora van, amit holt biztos, hogy kivetit az eppen aktualis parjara. Paranoia, uldozesi mania, ami foleg bantalmazo kapcsolatokbol ered, legyen az csaladi, vagy parkapcsolati. Melysegesen elitelem a bantalmazo himnemueket ( nem hivnam ferfinak ), de a nok jelentos hanyada is alkalmaz passziv agressziot, martirkodast. Futkosnak egy olyan fazon utan, aki mely nyomokat hagy benne, majd mikor beno a feje lagya a megmaradt traumakat kivetiti egy kevesbe szarul mukodo kapcsolatban. Pazichologus szoba sem johet, minden jo ugy ahogy van. Na erre mi szukseg? Egyebkent nem vagyok nogyulolo, de rendszeresen belefutok egy lelki roncs nobe, aki bujtatni probalja a bajait, de ugye kibujik a szog a zsakbol.

2019. nov. 13. 11:27
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
2019. nov. 13. 12:47
 12/29 anonim ***** válasza:
32%

Mert nem jól vannak nevelve.

Az a nő, aki belátja és elfogadja, hogy neki a SZERETŐ, a legjobb szerepkör, az boldog.

Az meg, aki várja a Rájengoszlingot a fehér BMW-n, na az 100%-ban megszívja, mert mindenkit ehhez mér...Rájengoszling meg nem gyün.

2019. nov. 13. 12:47
 13/29 anonim ***** válasza:
89%
Tehát aki nem akar szerető lenni, annak annyi? Nincs férfi, egyetlen sem e kerek világon, akinek társ kell, nem szerető?
2019. nov. 13. 13:19
 14/29 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem csak te nem tudsz bánni a nőkkel. Nem tudod kihozni belőlük azt amit szeretnél, alapból előítéletes vagy velük, aztán frusztrál a sikertelenséged.

Hidd el, nem a nők tehetnek erről, csak saját magad.

2019. nov. 13. 13:46
 15/29 A kérdező kommentje:

De cuki vagy.

Eppen pont eleg nom volt ahhoz, hogy lassam mennyire nem kompromisszum kepesek, es keotelenek kommunikalni mi a bajuk.

Volt egy baratnom, aki nem tudtam 5 ev alatt sem feldolgozni a szulei valasat, es azt tanulta meg minden problemajat inkabb tartsa magaban, meg akkor is ha velem kapcsolatos. De emellett passziv agresszivan barmit csibaltam vagy mondtam en voltam a szar.

Az elozonek szinten vaktak a szulei, fiatalkent belefutott nehany nem eppen jo kapcsolatba, ezert visszamaradt szamara egy enyhe paranoia, feltekenyseg, erzelmi zsarolas, mert amint megmondtam, hogy nekem ez nem tetszik elsorta magat.

Na, ez utolso ketto volt, semmi kozom nem volt a traumajikhoz, megis en kaptam a savat a lelki nyomoruk miatt. Ja, es az egyik meg is csalt.

Egyeb magasroptu gondolat?

2019. nov. 13. 14:06
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Akkor miért betegekkel ismerkedsz?

Most nem azért de ennyire kispályás vagy hogy nem tudod leszűrni első randin, hogy bocs, de nekem erre nincs szükségem?

Sőt, ilyennel nem is randizom, mert öt mondatból kiderítem.

2019. nov. 13. 14:53
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Mert nagyon sok lelkileg roncs szülő is van. Alig ismerek olyan embert akinek ne okoztak volna durva sérelmeket a szülei. Az a generáció amiről te beszélsz abban a korban nőtt fel amikor a pszichológia tiltott dolog volt. Amikor nem lehetett hozzáférni nevelési tanácsadási anyagokhoz. Így a szülők abból gazdálkodtak amit láttak, ahogy őket is nevelték. Ez pedig az érzelmi zsarolás, a lelki és fizikai agresszió, a fenyegetés, az elvárástenger. Abban a korban muszáj volt gyereket vállalni, ez volt az elvárt módi. Ha alkalmas voltál rá ha nem, ha akartál gyereket ha nem, kellett szülni. A társadalom 80%-a teljesen alkalmatlan szülőnek. Persze, hogy rengeteg a lelki sérült gyerek akikből lelki sérült felnőttek lesznek.

Meg persze ott van az is, hogy sok ember az életben nem látott normális párkapcsolatot. Nagyanyáink korosztályában ez nem volt jellemző, kevés volt a szerelemházasság. Így csak olyan példa van előttük, hogy apuka elhúz otthonról vagy pofonokat osztogat, anyuka meg ordít és hisztizik. Persze, hogy az ilyen szülők gyerekei nem tudnak megfelelően kommunikálni, nem tudnak jó párkapcsolatot kialakítani. Engem a nagyszüleim neveltek jórészt, évekbe telt mire sikerült kijavítanom a rossz kommunikációs mintákat, mire sikerült normális vitakultúrát tanulnom ami nem sírásból és ordítozásból állt.

Talán a mai világban már ahol minden információ és helyes magatartásforma, nevelési minta elérhető kevesebb ilyen lesz (bár sajnos nem ezt látom). Viszont azért van némi pozitív változás olyan szempontból, hogy már be tudják látni legalább sokan, hogy nem alkalmasak szülőnek.

2019. nov. 13. 14:57
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha te "minden második" nőt azért hibáztatsz, mert nem tudja magát túltenni a férfiak (apa, nevelőapa, előző partner) által okozott bántalmazáson és nem tud bízni, akkor az én kérdésem inkább így szólna: miért van ennyi lelki roncs férfi aki bántja a nőket?

De te ezt a kérdést fel sem teszed, elintézed annyival, hogy te ezt amúgy elítéled, de....

Ne is folytassuk. Ugyanis ha egy nő belefut pár ilyenbe, akkor joga van ez alapján ítélkezni, ahogy neked is jogod van az alapján véleményt formálni, amit te tapasztalsz meg. Ettől még egyikőtöknek sem lesz igaza.

Ugyanis kétlem, hogy minden második férfi bántalmazó és minden második nő bántalmazott. Bár ki tudja...

Na, akkor én is megosztom az én tapasztalataimat: a férfiak többsége nem megy pszichológushoz, a nők mennek, ahogyan a párterápiát is sokkal nagyobb százalékban ők javasolják. A férfiak többsége felesleges humbugnak tartja a pszichológus munkáját. És magukba zárják a fájdalmaikat, mert egy férfi ugye nem sír és nem gyenge. És nem beszélgetnek a problémákról. Én meg ezt tapasztaltam, mégsem általánosítok ez alapján.

2019. nov. 13. 14:58
 19/29 A kérdező kommentje:

Eloszor is mint mondtam, nem nem jon le egybol. Amikor elojonnek a problemak 3-4 honap utan, akkor latom, hogy tulajdonkeppen milyen vitakultura is van, vagy eppen semmilyen nincsen. Lehet azzal ervelni, hogy 5 mondat utan latszik, de nem nem latszik, csak akkor mikor a masik fel legyen az no vagy ferfi batorkodik levetkozbi a gatlasokat, es megmutatni ki is valojaban.

A ferfi bantalmazast ugyanugy elitelem. Azert elnezest kerek, hogy minden masodik no, de eleg sok novel ismerkedek, ismerkedtem, es latom, hogy az egesz kommunikacio, a regebbi serelmek, mennyire befolyadoljak oket. Nagyon rossz berogzodesek vannak nemelyek fejeben, es nem az aldozatot hibaztatom, ha tenyleg atelt dolgokat, egy percig sem vontam ketsegbe ezek sulyossagat, viszont szerintem ezeknek a rossz semaknak nem eppen azt kene elszenvednie, aki pont nem tehet errol. De sokan rahuzzak rogton a vizes lepedot a masikra, es nem tudnak merlegelni. Es szerintem a noi hiszti is bantalmazas, max enyhebb es verbalis, ezert semmivel sem magyarazhato ennek esszerusege. Nekem is van szar kedvem, de soha nem az aktualis partnerre vetittem ki.

2019. nov. 13. 15:25
 20/29 anonim ***** válasza:
40%
Mert ennyi nyomorek ferfi van, azert kedves kerdezo.
2019. nov. 13. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!