Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Felnőtt emberektől elvárható,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felnőtt emberektől elvárható, hogy új kapcsolatban a gumi elhagyása előtt elmenjenek nemi betegség szűrésre? Mit szólnátok, ha a párotok ezt kérné?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy az a fél, aki ezt "kéri", magától megtenné, tehát mire ilyen kéréssel fordulna a párjához, már a kezében lenne a saját negatív lelete.

Szerintem ez tök érthető kérés olyan emberektől, akiknek volt már egy pár szexuális kapcsolatuk, hiszen attól, hogy valakinek nincs tünete és nem tud róla, bizony ehet fertőzött ezzel-azzal.

Kicsit értelmetlennek látom azt, hogy "várjunk x hónapot, amíg kialakul a bizalom", mert ez nem a bizalmon múlik. Az emberek jó része nem azért nem mondja el a párjának, hogy "figyelj kicsim, chlamydiám van", mert leszarja, hanem mert nem is tud róla, hogy baja van. És hiába nem él valaki szabatos szexuális életet, azért 25 felett 4-5-6 szexuális partner abszolút nem extrém, és bizony ha annak a 4-6 embernek is volt pár partnere, akkor egész tetemes mennyiségű ember flóráját lehet összeszedni.

Viszont ahogy szétnézek a mai világban, vagy akár itt gyakorin, azt látom, hogy ezen a kérésen a legtöbb ember felháborodik. "Nem vagyok k.va", "Nem mentem végig a fél városon", "Megválogattam a partnereim", "Csak normális emberekkel szexeltem", mintha csak r.ancoktól lehetne HPV-t meg Chlamydiát összeszedni.

Ez tényleg olyan nagy kérés?

2019. nov. 8. 12:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ti nem tudom hová jártok vizsgálatokra, de nálunk a városi bőr- és nemibeteg gondozóban ingyen van. Lehet időpontot kérni és általában 2-3 héttel későbbre tudnak adni. Ha nincs semmilyen tüneted, panaszod, akkor szifiliszre és HIV-re tesztelnek. Utána újabb kb. 3 hét múlva lehet menni az eredményekért.
2019. nov. 8. 13:32
 12/21 anonim ***** válasza:
2019. nov. 8. 13:53
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan nagy kérés.

Én biztosan nem tenném meg.

2019. nov. 8. 13:57
 14/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ebben semmi sértő nincs, kérésre bármikor megtenném, akkor is, ha magamtól nem jutna eszembe ilyen kérni.
2019. nov. 8. 13:59
 15/21 anonim ***** válasza:
94%
Igazából nem csak a nemi betegségek miatt fontos ez. Rengeteg egyebet lehet elkapni szex közben, fertőzések, gombák stb. A férfiaknál ezek például nagyrészt tünetmentesek és az életben nem fog kiderülni csak amikor a nő elkapja utána meg oda-vissza fertőzik egymást. A nemi betegségek talán nem olyan gyakoriak már, hogy komolyan aggódni kelljen miattuk, de ezek az egyéb fertőzések nagyon is azok és eléggé meg tudják keseríteni egy pár életét. Én nagyon sajnálom, hogy az emberek még mindig nem tudják felfogni, hogy bőven elég egyetlen emberrel lefeküdni ahhoz, hogy elkapj valamit.
2019. nov. 8. 14:05
 16/21 anonim ***** válasza:
90%

Én semmit,én is én magam kérném.

De valakinek nagy kérés...Nem egyszer hallottam olyat, hogy de hát látni lehet, ki tiszta...wtf? tök buták az emberek, és ezt hangoztatják, meg felsőbbrendűnek érzik még akkor magukat

2019. nov. 8. 14:25
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát az sem merül fel bennük, hogy ha mondjuk 2 éve együtt vannak valakivel, akkor attól még elkaphattak valamit. Tehát eszébe sem jut szűrésre menni."

Eü-ben dolgozóként akkor gondolom, hogy számodra is ismert, hogy a különböző ingyenesen elérhető, fájdalommentes, minimálisan kellemetlen, de egyébként rövid és egyszerű szűréseknek (mellrák, hpv, prosztata, colonoscopia, tüdőszűrés) is milyen siralmasan alacsony a részvételi aránya. Persze az ember mindig meg tudja indokolni saját magának, hogy miért nem lehetséges, hogy neki bármilyen betegsége legyen, mert még sosem volt mellrák a családban, a nagyapja is 450 évig élt egészségesen úgy, hogy napi 125 szál cigit szívott, és amúgy se nyúlkáljon már a s#ggébe egy orvos. Szóval a fentieket ismerve számomra legalábbis abszolút nem meglepő, hogy egy opcionális szűréssel kapcsolatban még kevésbé tájékozott és nem csak simán közömbös, hanem egyenesen elutasító sok ember. Abban az országban, ahol az átlag ultramacsó alfahím még konkrét panaszokkal is b#szik elmenni az orvoshoz, mert azért annyira nem fáj, hátha holnapra jobb lesz és inkább kihord lábon egy agyvérzést, megvárja, ameddig valamijét le kell vágni vagy olyan károsodást okoz magának, amivel már nincs mit tenni irreális lenne azt elvárni, hogy panaszok nélkül, önkéntesen menjen az illető kivizsgálásra. A nők legalább minimálisan jobbak ezen a téren, de ők is b#szhatják a történetet, ha a zurukat lehetetlenség rávenni, hogy orvosi rendelő közelébe menjen.

2019. nov. 8. 14:30
 18/21 anonim ***** válasza:
47%
Normális. Bárki bármit mondhat. Vadidegen nőtől én is kérném ezt, maximum attól nem, akinek valamennyire ismerem az előéletét közvetetten, hallomásból, vagy személyesen. Nincs szükségem nemi betegségre, mivel én is makk egészséges vagyok. Szóval az elején max gumival tolnám neki, utána elhagyás előtt irány az orvos. Ha akarja én is kérek papírt.
2019. nov. 8. 14:38
 19/21 Bence_ ***** válasza:
65%

Normális!

Elég ha ez egyik volt partner, partnere össze szedett valamit.

Std szűrésen vesznek kenetet is húgycsőből.

2019. nov. 8. 14:43
 20/21 anonim ***** válasza:
Furcsállanám, de végulis valahol érthető. Engem folymatosan szűrnek, rendszeresen kapok védőoltásokat, tudnám, ha gond lenne. Nagyjából a párommal is ugyanez a helyzet. Szóval mikor megismerkedtünk fel se merült, hogy gond is lehet.
2019. nov. 8. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!