Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti örülnétek, neki, ha lenne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti örülnétek, neki, ha lenne egy adatbázis erre?

Figyelt kérdés
Szerepelne az adott ember arcképe, neve, az értékelés adó milyen kapcsolatban állt az értékelttel és értékelése különböző szempontok szerint 1-5-ig. Pl hűség, előzékenység, temperamentum, kedvesség stb és lehetne egy összegzés 150 karakterben mondjuk. Ti milyen szempontokat tartanátok fontosnak egy ilyen oldalon? Hasznosnak tartanátok egy ilyen oldalt?
2019. aug. 21. 06:18
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%

9: de vertek át. A múltkor bementem egy étterembe, aminek a TripAdvisor szerint rengeteg piszok jó értékelése volt. A kaja ócska, a WC már délután 4-kor úgy nézett ki, mint egy egész estés sör-virsli buli után, a pincér amatőr...

Pedig a környék legjobb értékeléseit kapta.

Msőt, egyszer már voltam ott 2 évvel korábban, akkor még teljesen rendben volt, szuper vicces pincér lánnyal, átlagosan jó konyhával. Azóta sok minden változott, de az egészen friss (és nyilván kamu) értékelések szerint ez még mindig egy jó hely.

Bocs, nem is tudom miért jutott eszembe a párkapcsolati átverésekről

(Btw, te vagy az az ember, aki egy átverés miatt támogatná a kínai totális állampolgári megfigyelő rendszert bevezetését is, igazi házmester jellem lehetsz, aki önként jelent mindent)

2019. aug. 21. 07:44
 12/46 anonim ***** válasza:
100%

#6:

Nem csak régen. Ma is lehet tudni, hogy kikkel laksz egy utcában, egy tömbben. Tudod, hogy a Kovácsék ordítoznak, a Szabóék gyerekei szakadtan járnak, a Tóthék új autót vettek, a Horváthék külföldön nyaralnak. Tudod, hogy ki hol dolgozik, mit csinál. Azt is, hogy ha kigyulladna a ház, kihez fordulnál először, hogy segítsen oltani.

Ez ma is létezik, ma is ismerik egymást az emberek, csak ki kell mozdulni a négy fal közül. Az emberismereted is fejleszti, mert a többség mintákat követ. Ritka, hogy hirtelen és váratlan módon lesz valaki agresszív vagy hűtlen.

Sokat segít, ha nem kidobott hetekben gondolkodsz, hanem megszerzett tapasztalatban.

2019. aug. 21. 07:46
 13/46 Diazepam ***** válasza:
100%

Ígyis eléggé elpiacosodott a dolog. Felmész egy társkeresőre, olyan mint egy webáruház. Rengeteg a választék, kiválasztod a neked tetsző embert (árut), kapsz egy rövid leírást róla és azzal hogy ráírsz olyan mintha levetted volna a polcról a boltban. Ha nem jön be majd megveszi más. Van aki ezért a szolgáltatásért még fizet is.

Ha ott lenne az exek véleménye, tele lenne gyűlölködéssel. Nem sokan válnak el békében, nem sokan ismerik be, hogy ők maguk miben hibáztak. Pl az egyik exem írna egy rossz értékelést rólam, de azt senki sem tudná, hogy mi vezetett odáig, hogy én hogy éltem meg, mert mondjuk én nem húznék le senkit, mert nem vagyok egy haragtartó, sértődő tipus. Arról viszont lehetne egy adatbázis, hogy kik bántalmazók, persze szigorú ellenőrzéssel (ami sajnos lehetetlen, mert az áldozatok hallgatnak legtöbb esetben).

2019. aug. 21. 07:46
 14/46 anonim ***** válasza:
92%

Oké, csak jobb esetben egy étteremből vagy apartmanból úgy távozol, hogy ettél egy jót, nyaraltál, élményekkel tele indulsz haza. Leírod ami jó volt, ami rossz volt. De esélyes, hogy elégedetten távozol.

Egy szakítás után senki sem elégedett.

Mindenki csalódott, tele van fájdalommal. Szerinted milyen értékeléseket írna? Sokan 5 év távlatából se tudnak elfogulatlanul nyilatkozni.

A másik, ami engem aggasztana, hogy pl. étterembe enni megy mindenki. Senki se azért rinyál, mert kényelmetlen fekvés esik az asztalon. De a társkeresők többsége is azért dől dugába, mert a nők komoly kapcsolatot keresnek, a férfiak alkalmi szexet. Teljesen más szempontok alapján is értékelnék egymást.

2019. aug. 21. 08:03
 15/46 anonim ***** válasza:
81%

“Ez ma is létezik, ma is ismerik egymást az emberek, csak ki kell mozdulni a négy fal közül.”

Nem tudom. Én Bp-en gyakran azt sem tudom, hogy ki lakik a szomszéd lakásban. Annyira nem is zavar, hogy én sem tudok semmit róluk, de ők sem rólam.

Nem vágyom a nagy falusi idilre, ahol mindenki mindent tudott a másikról, előbb ért haza a hír, hogy kivel beszélgetett az ember, mint ő maga.

(Udvaroltam sok éve egy lánynak, aki Pesten tanult, de egy ki, pár száz fős, szó szerint egy utcás faluból származott. Sokáig nem akarta, hogy lemenjek hozza, aztán megértettem, hogy mi volt az oka. Kb vad idegen ember állított meg az utcán, hogy én vagyok az XY ugye, aki a Z lányának a vőlegénye, és mit csinálok, ki vagyok.

Mindez a XXI. században, nem 150 éve)

2019. aug. 21. 08:06
 16/46 anonim ***** válasza:
82%

“De a társkeresők többsége is azért dől dugába, mert a nők komoly kapcsolatot keresnek, a férfiak alkalmi szexet. Teljesen más szempontok alapján is értékelnék egymást.”

Ebbe szerintem ne menjünk bele, mert offtopic, de nem szexet kereső férfiként én nem egyszerűsíteném le ennyire a dolgokat, hogy a kedves-aranyos hölgyek életük párját keresik, míg a csúnya-gonosz urak csak kufircot, kihasználva szegény ártatlan nőket.

Maradjunk annyiban, hogy a társkeresőkön mindkét nem eszméletlen gáz pontokat adna a másiknak, és abban igazad van, hogy ennek nem sok köze lenne a másik valós viselkedéséhez.

2019. aug. 21. 08:11
 17/46 anonim ***** válasza:
64%
Senkit nem akadályoznak abban, hogy megismerje a másikat, mielőtt dönt arról, hogy kapcsolatot kezd vele vagy inkább hanyagolja, esetleg barátok maradnak. Nem, nem a dugás előtti másfél óra beszélgetés+vacsora az "ismerkedés", hanem hosszas, hetekig, hónapokig tartó folyamat. Felnőtt emberek vagyunk, azért ne kapjunk már pánikrohamot a minimális kockázat vállalásától. Nem lehet egy katalógusból kiválasztani azt a pasit/nőt, aki pontosan megfelel és mindenben olyan, amilyet szeretnék. Mindenkinek szüksége van arra, hogy érjék csalódások, pofonok, különben egész életére megmarad egy naiv, álmodozó 16 éves szintjén, nem fejlődik a személyisége, nem tanul semmit az emberi kapcsolatokról. Régen sem voltak tökéletes kapcsolatok, egyszerűen csak a hibáikkal együtt szerették vagy legalábbis tolerálták egymást a párok. Mari pontosan tudta, hogy Pista erőszakos, agresszív lesz, mikor iszik mert gyerekkoruk óta ismerték egymást és ennek ellenére ment hozzá, mert ettől eltekintve őt tartotta megfelelő párnak. Később pedig elviselte, hogy Pista időnként elveri, mikor iszik mondván, hogy "ő ilyen", de különben leéltek együtt 40-50 évet és el sem tudta volna magát képzelni mással.
2019. aug. 21. 08:22
 18/46 anonim ***** válasza:
100%

#16: Pont azért töröltem magam, mert zsinórban belefutottam, hogy beszélgetünk, normálisnak tűnik, ezerből egy. Leírja, hogy nem egyéjszakást keres. Aztán első randin vérig sértődik, hogy nem akarok vele szexelni, úgy 20 perccel az első szia után. Van, aki nyíltan megmondja, hogy azért a nyamvadt kávéért cserébe jár valami. Van, aki süketel, hogy nála az első szexen dől el, hogy lesz-e komoly kapcsolat.

Ilyen eset után mindketten negatív értékelést adtunk volna.

Tegyük fel, hogy ketten összejönnek. Te írod, hogy "távozáskor" írnának az adatbázisodba. Tehát aki jó partner, sok plusz pontot kapna, azt nem értékeli senki, mert hülye lenne kínálgatni a partnerét másoknak.

Ők is akkor írnak, ha a szakításig eljutnak. Addigra pedig erősen megkopik a varázsa a pozitívumoknak, és a negatívumok kerülnek előtérbe.

Az ember meg ugye úgy működik, hogy azt senki se fogja írni, hogy "XY kedves, hűséges, csak untam magam, ezért én csaltam meg és kidobott." Inkább "XY unalmas, betegesen féltékeny, hisztis, kutatott a telefonomban, ezért kidobtam."

Vagyis akárhogy nézem, szerintem csak negatív értékelések lennének mindenkiről.

2019. aug. 21. 08:29
 19/46 A kérdező kommentje:

"Btw, te vagy az az ember, aki egy átverés miatt támogatná a kínai totális állampolgári megfigyelő rendszert bevezetését is, igazi házmester jellem lehetsz, aki önként jelent mindent"

Nem, de szívesen venném, ha kevesebben ügyeskednének és rabolnák a másik idejét vagy károsítanák meg egyéb módon, mert az alapvető bizalmat ássa alá hosszútávon. Jó lenne megoldást találni rá, még ha nem is ezt az értékelést.

De azt megkérdem újra, mert érdekel... Pontosan miért is személyeskedünk?

2019. aug. 21. 08:30
 20/46 A kérdező kommentje:

Társkereső profilt pl nem lenne rossz, ha lehetne értékelni hasonló módon.

Nem tudom, hogy attól, hogy csalódott vagyok, miért kéne hazudnom a másik emberről. 8 kapcsolatból kettőt kapásból tudnék pozitívan értékelni és csak egyet negatívan, de azt sem hazugságra alapoznám.

2019. aug. 21. 08:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!