A hold talán mesterséges?
Köztudott a tény, hogy a holdunkat jellemző megannyi észlelt anomália mindegyike megmagyarázható lenne azzal, hogy a hold egy óriási üreges test melyet 2 mérföld átmérőjű fém réteg burkol. Ez megmagyarázná azt hogy:
1. A hold üreges, ezt a 69-ben az apollo holdkomp becsapódásakor nyert megerősítés mikor is a tudósok nagy meglepetésére az égitest órákon keresztül "kongott".
2. A holdnak csak az egyik oldalát látjuk. Ez az egyetlen olyan égitest melyet az emberiség ismer. Neves csillagászok szerint nem ismerünk még egy olyan égitestet mely még egy ilyen pontos szinkron mozgást produkálna, ez abszurdum. "A hold létezését voltaképpen nehezebb megmagyarázni mint azt ha nem is létezne." Nem kellene ott lennie...
3. Természetellenes módon a hold kráterei nem mélyülnek hanem egy bizonyos mélység után sima fémrétegbe ütközünk és ez telljességgel megmagyarázhatatlan.
Ez csak pár dolog abból a sok tényből mellyel a csillagászok szembentalálják magukat ha a holda szegezik tekintetüket. Én személy szerint nagyon sok forrást, tanulmányt olvastam erről és a minap találtam rá egy oldalon egy kisebb összeállításra, gondoltam megkérdezlek titeket. Ti mit gondoltok?
- Sulyok -
"Kis apróság a becsapódó komppal kapcsolatban:
A Hold tömege 73 476 730 000 000 000 000 000 000 000 kg, a holdkomp leszállóegysége 10 149 kg."
Na ezt nem szeretem a nagy tudálékoskodásban, meg mindent számokkal alátámasztásban...
Egyenlőre az sem biztos, hogy valóban üreges vagy sem.
Bizonyíthatóan leásott valaki a közepéig, hogy ezt bebizonyítsa?Nem.De a tömegét azt azért már milligrammra pontosan tudják.Azért kíváncsi lennék, mi alapján mérték meg.
Scythian, tök mindegy. A hangsúly azon van, hogy az egyik sok-sok-sok-sok elképzelhetetlenül sok nagyságrenddel nagyobb, mint a másik. Ha a visszatérő egység megtízszerezi a tömeget (nem értek az űrhajók felépítéséhez), akkor is bőven nagyon-nagyon-nagyon nagy az eltérés.
Tessék:
A Hold tömege 73 476 730 000 000 000 000 000 000 000 kg, a holdkomp leszállóegysége+minden lóf.sz, amit még hozzá akartok adni, és az űrhajós kabaláját is beleszámítva majd megsokszorozva 30.000 kg. Tessék, most sokkal többet mondtam, mint a valós tömeg, és ez még csak a 4*10^-25-szerese a Holdnak. Mondjuk egy kiló vashoz képest ez 4*10^-25 kg vas lenne, vagyis kb egy darab atom. Azt állítani, hogy egy egy kilós harang (csak mert annak jobb a kialakítása, igyekszem mindenhol nektek kedvezni) kongana attól hogy egy atom nekiütközik nevetséges. És ha száz atomot mondasz, akkor is. Felszorozhatod az adatot csak úgy tízezerrel, és még mindig nevetségesen kicsi marad. Ha százezer atom, akkor is.
a hold valójában is egy érdekes égitest,
-sajnálom hogy a holndak nincs saját neve! Mivel minden más bolygó mellett keringő kisebb bolygókat szintén holdnak hívunk mint pl erupa! De ott van saját név, de viszonytagságban holdnak nevezzük ezeket is!
A lényeg amit elfelejtettetek hogy a hold évente 4 cm- távolódik!
10 év múlva 40 cm, 100 év múlva 400 cm, 1000 év múlva 4000!
Tehát a pontos keringése nem lesz mindig így, és ez a föld bolygó vesztét is okozhatja!
Ennyit a bölcs remetéről és nagatoról!
Na császtok csimpánzok!
1. A hold nem üreges. Ez tény. Az apollo holdkomp becsapódásakor nem hallottak semmiféle kongást. Ez is tény, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy a holdnak nincs légköre, tehát nincs közeg, amelyben a hanghullámok terjedni tudnának, ergo még ha valóban üreges is lenne, és órákon keresztül rezegne, abból sem hallanának semmit sem.
2. Ezt nem is kommentálom, akkora hülyeség.
3. Ezt honnan veszed? Voltál ott? Mert akik voltak, azok nem figyeltek meg semmi ilyesmit.
Az Apolló missziók keretén belül szeizmikus érzékelőket is vittek a Holdra de ezek eredményeit sokáig nem tudták pontosan kielemezni a Hold porózus struktúrája és a számítógépes kapacitás hiánya miatt de 2012-ben megoldották a problémát: a Földhöz hasonló belső szerkezettel rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!