Nagyon szeretnék ufó-kutató lenni. Hová tűnt Anorexiás Veronika?
10# Nevtel3n !
Legalább olyan témába ne okoskodjál amiről fingod sincs, ez olyan mintha egy szerbet horvátoznál le . Elég sok különbség van a németek és osztrákok között mind nyelvileg mind kulturálisan, és ha tudni akarod Ausztriában lehet kapni osztrák-német szótárat is . Olyan meg, hogy német nyelvcsalád nem létezik, csak germán nyelvcsalád van, aminek sok tagja van, mindegyik más anyanyelvvel . Csakhogy pár példát mondjak :
Strasse vagy régiesen Straße (német) = Gasse (osztrák)
Krankenhaus (német) = Spital (osztrák)
Fröhliche (német) = frohe (osztrák) stb stb .
Ja és Ausztriában senki nem beszél németül csakhogy tudd ...
"Legalább olyan témába ne okoskodjál amiről fingod sincs"
Hasonló alapon kérlek, hogy tartsd távol magad a pszichológiától, a fizikától, a logikától, és a fillozófiától.
"Elég sok különbség van a németek és osztrákok között mind nyelvileg mind kulturálisan, és ha tudni akarod Ausztriában lehet kapni osztrák-német szótárat is "
Képzeld, tudom. Kultúrálisan sok különbség van, nyelvileg már kevesebb. Ettől függetlenül az osztrák és a német rokonok. Nyelvtörténet, tudod(értem én, hogy tapasztalat, de nyelvtörténetlieg[már pedig itt az számít!] rokonok)...
"Strasse vagy régiesen Straße (német) = Gasse (osztrák)"
Némettől is hallottam már Gassét mondani, ettől függetlenül viszont megnyugodhatsz, ismerem a német nyelvet.
"Ja és Ausztriában senki nem beszél németül csakhogy tudd ..."
Kár, mert amikor például kimegyek a vásárba, mindig tudok a helyiektől eligazitást kérni(írtam: megnyugodhatsz, ismerem az osztrák-német különbségeket, és Ausztriát is), vagy kérdezni tőlük...
névte2en(nem értem, mi okoz nehézséget a nevem leírásában. legalább próbáld meg a szövegértést)
"Kár, mert amikor például kimegyek a vásárba, mindig tudok a helyiektől eligazitást kérni"
Jah, mert az irodalmi németet tanítják az osztrák iskolákban, de megnyugodhatsz a köznyelvben senki nem használja .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!