Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Nagyon szeretnék ufó-kutató...

Nagyon szeretnék ufó-kutató lenni. Hová tűnt Anorexiás Veronika?

Figyelt kérdés
Tőle szeretnék tanulni, de már régen nem találom itt. Nagyon bízom benne, hogy segít valaki, mert sok okos dolgot írt, újszerű, még Ickét is meghaladó gondolatokat osztott meg velünk, s nagyon előremutató volt egész tudományos tevékenysége. Sajnos a helyesírásom gondot jelenthet számára.
2014. ápr. 4. 11:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10# Nevtel3n !

Legalább olyan témába ne okoskodjál amiről fingod sincs, ez olyan mintha egy szerbet horvátoznál le . Elég sok különbség van a németek és osztrákok között mind nyelvileg mind kulturálisan, és ha tudni akarod Ausztriában lehet kapni osztrák-német szótárat is . Olyan meg, hogy német nyelvcsalád nem létezik, csak germán nyelvcsalád van, aminek sok tagja van, mindegyik más anyanyelvvel . Csakhogy pár példát mondjak :

Strasse vagy régiesen Straße (német) = Gasse (osztrák)

Krankenhaus (német) = Spital (osztrák)

Fröhliche (német) = frohe (osztrák) stb stb .

Ja és Ausztriában senki nem beszél németül csakhogy tudd ...

2014. ápr. 5. 19:39
 12/14 anonim ***** válasza:

"Legalább olyan témába ne okoskodjál amiről fingod sincs"

Hasonló alapon kérlek, hogy tartsd távol magad a pszichológiától, a fizikától, a logikától, és a fillozófiától.

"Elég sok különbség van a németek és osztrákok között mind nyelvileg mind kulturálisan, és ha tudni akarod Ausztriában lehet kapni osztrák-német szótárat is "

Képzeld, tudom. Kultúrálisan sok különbség van, nyelvileg már kevesebb. Ettől függetlenül az osztrák és a német rokonok. Nyelvtörténet, tudod(értem én, hogy tapasztalat, de nyelvtörténetlieg[már pedig itt az számít!] rokonok)...

"Strasse vagy régiesen Straße (német) = Gasse (osztrák)"

Némettől is hallottam már Gassét mondani, ettől függetlenül viszont megnyugodhatsz, ismerem a német nyelvet.

"Ja és Ausztriában senki nem beszél németül csakhogy tudd ..."

Kár, mert amikor például kimegyek a vásárba, mindig tudok a helyiektől eligazitást kérni(írtam: megnyugodhatsz, ismerem az osztrák-német különbségeket, és Ausztriát is), vagy kérdezni tőlük...

névte2en(nem értem, mi okoz nehézséget a nevem leírásában. legalább próbáld meg a szövegértést)

2014. ápr. 5. 20:23
 13/14 anonim ***** válasza:

"Kár, mert amikor például kimegyek a vásárba, mindig tudok a helyiektől eligazitást kérni"

Jah, mert az irodalmi németet tanítják az osztrák iskolákban, de megnyugodhatsz a köznyelvben senki nem használja .

2014. ápr. 5. 20:40
 14/14 anonim ***** válasza:
91%
Tökmindegy, akkor is tevagy itt az ufó tenyésztehén.
2014. ápr. 16. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!