Szkeptikusok, Philip J. Corso: A roswelli titok című könyvét, az UFO kategóriában már nehéz megcáfolni. Ti hogy tudnátok?
51es körzetben szolgált, majd leírja, a könyvében, hogy a lezuhant, csészealjakat, miként tanulmányozták, milyen technikákat sikerült belőle manapság megvalósítani, és milyen lények voltak benne.Nagyon hosszú könyv, de online is fenn van, ő volt egyike azon kevés tisztnek, aki ott volt, mikor ez történt, és írni is mert róla.
itt a bizonyíték az UFO-k technikai létezésére, és többféle idegen civilizáció létezésére, amit ki is emel a könyvben, hogy akkoriban, mikről volt tudomása a katonaságnak.
Aki ezt érdemben cáfolni akarja, annak jó olvasgatást, mert a könyv 200 oldal.
Azért mert tanácsomra áttértél a csupa kisbetűről a nagy kezdőbetűkre, még a többi ugyanolyan.
Csak az nem látja ezt, aki nem olvassa összefüggésében a kérdéseidet, válaszaidat és nem érzékeli a nagy "filozófiát" a dologban.
Az egész szánalmas, ha tényleg az a célod, hogy über okosnak tűnjél és kiosszál mindenkit akkor kis részben elérted talán a célod, de az biztos, hogy inkább neked kellene pszichológus, mert veled valami baj van.
valakivel keverhetsz.
sebaj, engem ez a téma érdekel továbbra is, van több is, ha majd lesz időm, mert most nem sok van, írok ki róla egy kérdést, ahol azt is szépen meglehet vitatni.
"51es körzetben szolgált"
Ilyet nem állít, és a szolgálati helyeinek listáján sincs.
"ő volt egyike azon kevés tisztnek, aki ott volt, mikor ez történt"
Mármint Roswellben, amikor az UFO incidens történt? Ilyet sem állít. Fort Rileyban szolgált akkor.
>> Személyesen nem voltam Roswellben 1947-ben, sőt akkor nem is hallottam részleteket a becsapódásról, mivel az ügyet még a hadseregen belül is szigorú hírzárlat övezte.<<
végre valaki aki normálisan írt.
szóval.
az az ufo ami lezuhant roswell-ben, az 51es körzetben lett kielemezve, és a lények is, amik benne voltak.
pár évvel később helyezték az 51es körzetbe, és ennek a technikáknak a feltárásáért volt felelős.
ezért is kértem, hogy aki teheti, olvassa el a könyvet, hiszen ott le van írva, milyen életutat is járt be, és később hogy került oda, ahol ezt a technikát tárolták, és mit csinált ott.
Keresztényként mélyen hiszek a Bibliában. Ennél a könyvnél úgy érzem némileg színvonalasabb, és jó pár történelmi kort megélt már, mégis több millió ateista veszi semmibe. Ebből kiindulva fogadd el, hogy ettől a remekműtöl nem fognak tömegesen UFO hívők tüntetésbe kezdeni az "igazságért".
Off: Ne haragudj, de 200 oldal neked hosszú? :D Az Elfújta a szél 1200 oldala az. Vagy a Nyomorultak. Vagy a Britannica Encyclopedia 32 kötete. Na, de 200 oldal? Komolyan itt tartunk, hogy az hosszú, pláne hogy olyan témában írt, ami téged érdekel!? Mit olvastál eddig Garfield képregényt?
"pár évvel később helyezték az 51es körzetbe, és ennek a technikáknak a feltárásáért volt felelős.
ezért is kértem, hogy aki teheti, olvassa el a könyvet, hiszen ott le van írva, milyen életutat is járt be, és később hogy került oda,"
Elolvastam. Nincs benne olyan, hogy a 51-es körzetben szolgált volna. A szolgálati helyeinek felsorolásánál sem találtam.
Sem itt:
...és itt sem:
Állítása szerint 1961 elejétől a Pentagonban vizsgálta a maradványokat, pontosabban az onnan megmentett technikai eszközöket. Ezek persze ellenőrizhetetlen dolgok. Csak annyit tudunk, hogy ő azt állítja, ezzel foglalkozott, de sem mellett, sem ellene nincs más bizonyíték. Az igazolni tudó emberek többsége vagy meghalt már, vagy soha nem nyilatkozott. Dokumentumokat nem adtak ki róla.
Ez a vita eldöntetlen lesz, hogy ő mit is vizsgált ott pontosan.
Könyvének sok része, főleg a történelmi tények viszont pontatlanok, emiatt a teljes hitelessége, igazmondása jogosan vonható kétségbe.
Az egész könyv olvasása alatt úgy érzi az ember, hogy Corso őrnagy-alezredes nélkül nem is úgy alakult volna a XX. század történelme, ahogy. Egy valóságos James Bond képe bontakozik ki, Forrest Gumppal keverve. A történelem ütőerén végig ő tartotta rajta a kezét, és nem tudott vele mit kezdeni sem a KGB, sem a CIA. Annyira meseszerű az egész, hogy inkább vicces és szórakoztató, mint komolyan vehető.
Nyilvánvaló történelmi tévedéseit pedig sokan felhozták már. Pl. azt állítja 1961-ben személyesen ajánlotta a felállítandó tudóscsoport egyik tagjának Neumann Jánost, amit a tábornoka helyeselt is. Mindketten olyan hülyék voltak (kutatásért felelős főtisztként), hogy nem tudták, Neumann több mint 4 éve halott? 1957-ben halt meg.
Ezek a tévedések (vagy mesék) nem teszik hitelessé az UFÓ-s állításait sem, amit csak becsszavára kéne elhinnünk, meg a magas rangjára. Persze ha bíznánk abban, hogy:
magas rangú katona = igazmondó
lehet hogy az általad linkelt linkeket elolvastad , de a könyvhöz semmi közöd nem volt, ott világosan le van írva, életrajz formában, hol mit csinált, megnevezve, azokat az embereket, és helyeket akikkel kapcsolatba került és dolgozott, többek közt a főnökeit is.
és ha már kutakodsz, akkor tedd normálisan, nem egy ember vizsgálta már meg ennek az embernek az életútját, és munkásságát, bizony bizony, dokumentumokat is túrtak elő, ha annyira beleakarod ásni magad a témába, nem fog tartani sokáig megtalálni ezen embereket, főleg az usa-ban élnek , éltek, ha megy az angol, könnyű lesz.
azért ha bizonyítani akarsz, akkor legyen teljes a repertoárod.
Segítek.
Pillanatnyilag úgy áll, hogy neked kéne bizonyítanod valamivel az állításod, például, hogy az 51-es körzetben szolgált.
Mivel ez nincs benne, kicsit körülményes lenne nekem megmutatnom, hogy hol nincs. Szerintem az egész könyvben nincs szó erről.
A két linkemen lévő szolgálati listát (amiben ez persze nincs benne) pedig innen vettem:
"na itt vannak a dolgok, amiket sok szkeptikus még elismerni sem akar.
Valaki kétszer is belinkelte.
Szóval a saját linkeden nincs fent az 51-es körzet. Már csak könyvben kéne megmutatnod a helyét, ahol említi, hogy ott szolgált.
Keresd ki nyugodtan az idézetet, és akkor komolyan leszel véve. Ha neked volt igazad, elnézést fogok kérni.
Addig úgy veszem, hogy olvastad a könyvet, csak nem értetted.
paint screen-nel fogom neked kifotózni a könyvből, hiszen a gépemen van OK?
de az összes helyet, ahol megemlítve van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!