Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » UFO-sok. (nem tudok szebb...

UFO-sok. (nem tudok szebb gyűjtőnevet) Nálatok mi számít megalapozottnak, érvekkel eléggé alátámasztottnak?

Figyelt kérdés

Most olvastam ezt a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__5122..

Ez annak ellenére hogy hülyeség ,még messze felülmúlja a legtöbb ezós kérdés tragikus színvonalát.(a kérdező legalább az UFO szó jelentésével tisztában van)

És az a vita ami alatta megy...Hihetetlen.Tényleg,jó szkeptikushoz illően feltett kérdések hangzanak el,hétpróbás UFO regényíró nagymesterektől,mint 414, vagy Annácska.

Hogy van ez?Hogy van az hogy a paranormálos "Lakatos Gazsi látott egy repülő dísztárcsát" szintű szennyeket egyből elhiszik,de ezt a viszonylag jól kitalált mesét (bravó kérdező,tényleg jól összeraktad) meg nem.Miért?Mitől lesz ezósok számára emészthető egy sztori?

2013. dec. 4. 21:20
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
20# Kb ennyi esélye volt annak is, hogy a Földön kialakul egy űrhajózásra képes intelligens civilizáció, mégis itt vagyunk ...
2013. dec. 5. 09:50
 22/48 anonim ***** válasza:

Nem állítom, hogy mindenben egyet értek Annácskával, a téma túl komplett és összetett, így nem is mennék bele.

DE ezt írtad:

"Egyébként végeredményben:Gyakorlatilag esélytelen hogy egy PONT életet hordozó aszteroida PONT jó pályán PONT kijusson a Naprendszerből,PONT jó irányba és PONT jó bolygó érjen földet (akarom írni bolygót). "

Miért annak mennyi az esélye hogy kismillió véletlen folytán az őstengerben, élettelenből élet keletkezett? Mert tudtommal nem sok...főleg hogy ezt a tudomány még most sem tudta "lemásolni", hogy élettelenből élőt hozzon létre.

Egyébként nem tudom mi történt veled Möbiusz-szalag. Régen egy csomó értelmes dolgot írtál, meg a normálisabbak közé tartoztál, de ez a "kérdés" meg totál az ellentétje.

Olyan lenéző, hogy az hihetetlen, ráadásul mintha egy hisztiző kisgyerek írta volna ki, aki épp csapong és felvan dúlva.

Én hányszor teszek fel ÉRTELMES kérdést és hányszor nem jön rá értelmes válasz, amiken el lehet vitatkozni..folyton elbaromkodják vagy az illető utána se néz csak beböfög valamit, ahelyett hogy rendesen érvelne.

Pszichés problémákról ne beszéljünk. Azokhoz itt senki sem ért. Van ilyen ismerősöm egyébként aki pszichológus. Aki ide ír azok közül senki sem küszködik valamilyen problémával. Vagy troll az illető vagy nem. Tökéletesen meglehet különböztetni a kettőt a válaszaiból és kérdéseiből. Akinek ilyen problémája lenne, nem tudna ennyire összetett, komplex módon válaszolni, attól függetlenül, hogy egyesek nem értenek egyet a válasszal. Nem következtethetünk semmilyen személyiségzavarra sem.

Hidd el beszéltem már ilyen emberrel, az hagyján hogy a felét nem értem meg amit ír, de még egy összetett mondatot se tud normálisan leírni felcseréli az alanyt állítmányt, helyesírási hibák stb.

Sokan dobálódznak itt olyannal hogy kinek milyen pszichés problémája van, csak sokan nem is tudják, hogy ilyen betegségnek milyen megnyilvánulása van.

Nem állítom, hogy neked pl. ilyen lenne, de sosem fogom megérteni ezt a fajta gondolkozást, hogyha valamit rühellsz, lenézel stb. akkor azzal minek foglalkozol?

Én se megyek a vallás rovatba írni hogy " De nincs Isten, de nincs Isten", meg nem megyek a politikai topicba írni, mikor utálom a politikát.

Ilyenkor szokott jönni az hogy " azért vagyok itt hátha felnyitom valaki szemét, meg térítek". Így?? Így lehet "téríteni" vagy kihelyesbíteni a kérdezőt???

Hány választ el ökörködtök meg lenézitek az embereket és értelmes választ nem adtok. Ez aztán a tudományos megközelítés.

-TISZTELET A KIVÉTELNEK-! olyan is van

Szóval nem szabad általánosítani.

Én tökéletesen eltudom különíteni a valós kérdést a trolltól. Amit a másik AdamskY meg 414 szokott írni az egy nagy trollság, uszítás, az adott témakör lejáratása, nevetségessé tétele és szerintem az a hülye aki erre nem jön rá.

Üdv, George Adamski

2013. dec. 5. 11:54
 23/48 anonim ***** válasza:

Annácska, a pánspermia elmélettel megint csak az a gond, hogy pusztán egy elmélet, ráadásul rengeteg kritika merült fel vele kapcsolatban, hogy csak a legnyilvánvalóbbat említsem: azt a hatalmas hő- és mechanikus hatást, ami egy meteor becsapódásával jár, nagyon valószínű, hogy nem éli túl semmilyen általunk ismert élet. Ergo nem túl valószínű, hogy így került az élet a földre, ennél jóval valószínűbb az, hogy véletlenszerűen alakult ki az itt már eleve meglévő szervetlen anyagokból.

És megint ott tartunk, mint más esetekben is: egy jelenségre van több magyarázat, van valószínűbb és nagyon valószínűtlen, te mégis a nagyon valószínűtlenre alapozva építgeted az elméleteidet.

A hozzászólásod többi részében is megint csak azt csinálod, amit mindig szoktál: légből kapott feltételezéseket tényként állítasz be, és abból kiindulva bizonygatod a butaságokat.

Csak néhány példa, amit tényként állítasz be, de valójában nem az:

"Ebbe most nem megyek bele bővebben elég ha annyit írok, hogy emberei gége rejtélyes kialakulása és az evolúcióval ellentétes módon a szőr kihullása"

Ezt is honnan veszed, hogy a szőr kihullása az evolúcióval ellentétes?

"Például az emberi DNS is a jövőben rengeteg változáson fog átmenni . Saját magunkat fogjuk átalakítani úgy, hogy ellenálljunk a betegségeknek, öregségeknek"

Ez nem átalakítás, csupán a genetikai hajlamosító tényezőket megváltoztatjuk. De ezzel még nem alakítjuk át saját magunkat.

Az a baj, hogy szerintem te úgy képzeled el ezt a génekkel való játszadozást, mint a mesékben: beadja a doktorbácsi a sejtelmes kék(vagy zöld) színnel világító folyadékot a vénába, és az áldozat azon nyomban átalakul valami teljesen másik lénnyé.

De ez nem így működik. Soha nem is fog így működni, a saját életformánkról már tudunk annyit, hogy ezt biztosra vehessük.

2013. dec. 5. 13:23
 24/48 Grielean ***** válasza:

"20# Kb ennyi esélye volt annak is, hogy a Földön kialakul egy űrhajózásra képes intelligens civilizáció, mégis itt vagyunk ..."

Valóban, ebben tökéletesen igazad van, Annácska, és itt nem jó a hasonlatod, Möbiusz-szalag. Mert akármilyen kicsi valószínűség nem jelenti azt, hogy ne történhetne meg akár már első próbálkozásra is a dolog. Ebből legfeljebb azt a következtetést lehet levonni, hogy többször egymás után szinte kizárt, hogy megtörténjen. De még ez esetben is csak "szinte".

Másrészről az, hogy egy teljesen más környezetben alakuljon ki pont ugyanilyen élet, pont ugyanilyen szervezeti felépítéssel, DNS-el, az már egyszerűen a lehetetlen kategória. Szóval vagy a legelső egysejtűektől kezdve teremtett valaki minket a saját képére (vagy érkezett ide meteori közbenjárással), vagy soha.

2013. dec. 5. 13:43
 25/48 A kérdező kommentje:

21-es komment:

Anna,a "kis" különbség pusztán annyi,hogy a te ltala kissé megváltoztatott pánspermiaelméletben EGYSZER próbálkozhat az a bizonyos aszteroida eljutni a célpontba,a biogenézisban viszont egy anyag TÖBBSZÖR is felhasználható.

Ugyanis ha az a bacit hordozó kődarab eltéveszti a célt/útközben megsemmisül/vagy a becsapódásnál elég akkor nincs több próbálkozás.Annak vége.

Viszont az abiogenézisben mit láthatunk?Sok sok milliárdszor milliárdszor milliárdszor milliárd részecske kavarog a folyékony közegben,és akadálytalanul reagálhat minden mindennel.Kit érdekel ha egy ammóniumion nem megfelelő anyaggal alkot kapcsolatot,hanem mondjuk egy rézionnal?És?Elvesztettük örökre azt az ammóniumiont?Dehogyis!Még bármikor felszabadulhat,és indulhat újra a véletlenekkel való játék!Az esélyek így,többszöri felhasználás mellett már nőnek.

Nem történik olyan hogy valami balul sül el,és mondjuk az összes szén,hidrogén akármi eltűnik a folyamatokból,így kezdhetünk mindent elölről.

Az aszteroidád viszont rengeteg veszélynek van kitéve.Lehet hogy még a mi naprendszerünket se tudja elhagyni,mert az egyik gázóriás befogja,bekebelezi.

Ha ki is jut,még millió sok irányba mehet a Szíriuszon kívül.Az is lehet hogy elindul a végtelenségbe,és soha semmlyen bolygót nem ér el.Mintha EGYETLEN egy golyót lőnél el az Antarktisz közepén,random irányba.Mekkora is az esélye annak hogy eltalálsz valakit?

Aztán az hogy megérkezik PONT a Szíriuszhoz (már kész csoda),még ott van az a kis bökkenő hogy az élet hordozására alkalmas helyre csapódjon be.

Ez bizony egy nagyon céltudatos aszteroida!

2013. dec. 5. 13:52
 26/48 anonim ***** válasza:

#25 "az élet hordozására alkalmas helyre csapódjon be.

Ez bizony egy nagyon céltudatos aszteroida!"

Én el tudom képzelni és nem lehetetlen. Rengeteg földszerű bolygót fedeztek fel az évek folyamán mostanság, így nem lenne meglepő ha pont egy ilyenbe csapódott volna be. Ugyanúgy persze becsapódhat egy olyanba, ahol nem alakulhat ki élet. Nem tudunk statisztikát levonni és következtetni, mert nem tudjuk hány olyan meteor van ami "hordozhat életet" magán és nem tudjuk összesen hány Föld szerű bolygó van. És még nem vettük figyelembe azt sem, hogy az élet kialakulhat más feltételek között as, attól hogy az ember pl. nem bírja ki az adott hőmérsékletet stb.

#23-as "Annácska, a pánspermia elmélettel megint csak az a gond, hogy pusztán egy elmélet, ráadásul rengeteg kritika merült fel vele kapcsolatban, hogy csak a legnyilvánvalóbbat említsem: azt a hatalmas hő- és mechanikus hatást, ami egy meteor becsapódásával jár, nagyon valószínű, hogy nem éli túl semmilyen általunk ismert élet. Ergo nem túl valószínű, hogy így került az élet a földre"

Ugyanúgy elmélet mint sok más tudományos elmélet is. Egyébként nem értek egyet. Számtalan vírus bukkant fel az évtizedek folyamán, amik olyan gyorsan eltűntek, mint amilyen gyorsan felbukkantak. A tudományban is bőven voltak olyanok, akik feltételezték hogy ezen vírusoknak egy része lehetséges hogy meteoriton érkezett a Földre és nem pusztultak el. De hogy ettől is elvonatkoztassunk itt egy másik példa a vírusokra amik kívülről érkezhettek:

[link]

Ha a vírus mint életforma így megtud maradni a Földön és ide érkezhet, akkor ugyanúgy érkezhetett az élet is annak idején.

Üdv, George Adamski

2013. dec. 5. 14:35
 27/48 anonim ***** válasza:

"Ugyanúgy elmélet mint sok más tudományos elmélet is. "

Pontosan ezt akartam írni . Amúgy egy összetett életforma is kibírja a világűr viszonyait, például a medveállatka :

[link]

Innentől fogva a Nyolcadik utas a halál című film idegenjeinek a létezése sem tűnik annyira lehetetlennek :-)

"Egyébként nem tudom mi történt veled Möbiusz-szalag. Régen egy csomó értelmes dolgot írtál, meg a normálisabbak közé tartoztál, de ez a "kérdés" meg totál az ellentétje."

Igazad van Gyuri, szerintem annyi bizonyítékot hoztunk fel, hogy elszakadt nála a szalag :-))

2013. dec. 5. 14:52
 28/48 A kérdező kommentje:

Öhm...Ha biológiai tudásom nem téved,akkor a medveállatka egy ízeltlábú,a milliméter töredéke a legnagyobb mérete,és nem egy szellemóriás...A te Szíriusziaid is ilyen összetettek?

Egyébként tudós és tudós állítása közt is van különbség.A Vénuszt a Venyera szondák elolvadásáig mindenki trópusi esőerdőnek vélte.Aztán kiderült hogy egy teljesen steril terület.

2013. dec. 5. 14:58
 29/48 anonim ***** válasza:

"Ha biológiai tudásom nem téved,akkor a medveállatka egy ízeltlábú,a milliméter töredéke a legnagyobb mérete,és nem egy szellemóriás..."

Sehol nem mondtam, hogy óriás lenne, de összetett élet és túléli a világűr viszonyait :-)

2013. dec. 5. 15:02
 30/48 anonim válasza:
nálam eléggé megalapozott dolog pl ha Oroszország miniszterelnöke felszólítja az USA-át hogy beszéljen az ufókról vagy ők fognak, vagy hogy Kanada védelmiminisztere is egyeztetést kér az ufókkal kapcsolatos információk cseréjéről az USA-tól xd
2013. dec. 5. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!