Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Szkeptikusok hogy magyarázzák...

Szkeptikusok hogy magyarázzák ezt a két tényt?

Figyelt kérdés

A lényeg röviden:

1961-ben Betty és Barney Hill házaspárt elrabolták a földönkívüliek hazafelé tartó autóútjukon. Felvitték őket a hajóra, kísérleteztek rajtuk, majd elengedték őket. Nem ez a lényeg, mert itt úgyis az jönne, hogy vagy elhiszem vagy nem.

Két dolgot nem lehet megmagyarázni:

1.A hölgynek mutattak egy csillagtérképet. Ezt meg is jegyezte a nő, majd később lerajzolta a pszichológusnál és ez meg is jelent a könyvében. Több csillagász is átnézte, de nem talált egyezéseket, volt aki évekig kutatta a dolgot.

Aztán évekkel később mikor már több csillagot fedeztek fel, felismerték a térképet, ami a Zeta Reticuli kettős csillagrendszert ábrázolja, de csak az 1969-ben megjelent a Gliese Star Catalogue-ban publikálták az új felfedezéseket. A véletlen kizárható teljesen.

Ergo: HONNAN TUDHATTA EZT a hölgy évekkel korábban?

Az eredeti Hill rajz:

[link]

És így néz ki a csillagrendszer:

[link]

2. Az idegenek egy hosszú tűvel mintát vettek a hölgy hasából, talán a magzatvizéből. Ez mikor nyilvánosságra került elmondták tv-ben stb. az orvosok kiröhögték, hogy ekkora baromságot még életükben nem hallottak, ilyen egyszerűen nincs. Akkoriban nem is volt, de szintén rá pár évvel később, ezt bevezették az orvostudományban, mint amniocentézis. Egy hosszú tűvel vesznek a magzatvízből mintát, így tudják leellenőrizni, hogy egészséges-e, nincs e valami baja stb. ezt jól tudom, mivel az én anyukám orvos a helyi kórházban.

TEHÁT A KÉRDÉS: Honnan tudhatta ezt a két dolgot a hölgy, mikor évekkel később fedezték fel a dolgokat? Csillagászatilag és orvostanilag a két dolog előre mutat tudásban, amit a kor emberei egyszerűen még nem fedeztek fel.

Persze majd gondolom erre is jönnek a kifogások, de azért kíváncsi vagyok rá :D

2013. jún. 27. 20:03
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
75%
Leszarom a csillagtérképet meg a magzatvizet, mert amúgy is kamu, de ez a Balázs hogy bírta ki röhögés nélkül? Én ott fetrengtem volna a röhögéstől, amit ezek előadtak.
2013. jún. 27. 20:39
 12/43 anonim ***** válasza:
62%
Azzal magyarázom, hogy a) nagyon sok időd van, b) a sztori kitalálójának is nagyon sok ideje volt.
2013. jún. 27. 20:39
 13/43 anonim ***** válasza:
84%

A szkeptikus nem attól szkeptikus, hogy máshogy magyaráz meg, vagy letagad dolgokat. A szkeptikus attól szkeptikus, mert nem hisz el rögtön mindent, amit csak az orra alá dugnak.

Jelen esetben ajánlanék figyelmedbe két linket:

[link]

[link]

A Zeta Reticuli rendszert 1924 előtt mér dokumentálták, az amniocentézis elmélete is több, mint 100 éves. Látod, itt van a különbség egy szkeptikus és közted!

2013. jún. 27. 20:43
 14/43 anonim ***** válasza:
71%

Nem rajzolt le semmi különlegeset, nem kell egyből csodát látni. Eredetileg 15 csillagot rajzolt le, 12 amik össze vannak kötve, meg a bal alsó sarokban a 3, de ezekre is azt mondta, hogy nem emlékszik pontosan a helyükre, szóval ha ilyen csillagképet keres valaki, egy bizonyos hibahatár belefér.

Telepítsd fel a gépedre a Stellarium nevű programot, ebben az összes csillag megvan, ami a Földről látható lehet, tíz perc alatt találni fogsz 4 egyezést minimum, és még több olyat, ami a hibahatár miatt belefér.

Ha pedig azt se veszed számításba, hogy a csillagok méretei megegyezzenek, akkor százas nagyságrendű találatod is lehet.

Amikor erről hallottam, először nekem is meggyőzőnek tűnt a csillagképes dolog, amíg fel nem tekintettem úgy az esti égre, hogy nem egy város közelében voltam.

A tűs dolognak pedig utánanézek, erről nem hallottam még, de valószínűleg ez is felfújt dolog.

2013. jún. 27. 20:45
 15/43 A kérdező kommentje:

montihun, akkor húzz el innen szépen!

11- te pedig főleg, te IQ betyár!

Gaebrol: Nem Zeta Reticulit fedezték fel akkor, nem azt mondtam, hanem hogy nem ismerték a teljes térképet, mivel sok csillagot nem fedeztek még fel akkor, amit a Hill térkép már tartalmazott :) Látod itt a különbség köztem és egy vaktában kapkodó között.

Itt egy rövid írás:

[link]

És itt egy hosszabb a hosszas elemzése a térképnek:

[link]

Úgyhogy ez most nem talált :)

Ez nem arról szól mint írta egyik hogy felnézek az égre és több ezer csillagot véletlenül összekötök úgy hogy kijöjjön a rajz. Figyelembe kell venni a bolygó állásokat, az ekliptikát, a fokokat stb.

2013. jún. 27. 20:50
 16/43 anonim ***** válasza:
80%
Ennek a kérdésnek semmi értelme, mert úgy sem fogod elfogadni senkinek az érveit, csak löketed ide a baromságaidat minden féle ufovadász weboldalról.
2013. jún. 27. 20:57
 17/43 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, te borzasztóan elfogult vagy.

Ez a nő lerajzolt 15 pontot, és nem adott meg semmi specifikusat hozzá.

Ezt a 15 pontot a seggemen található szőrszálakból is ki lehet hozni.

Ne magyarázz már bele olyan dolgokat amik nincsenek.

2013. jún. 27. 20:58
 18/43 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem te kérdező a lehetetlen akarod megmagyarázni. Ha csillagtérképről beszélsz, akkor ne gyere már bolygókkal meg ekliptikákkal.
2013. jún. 27. 21:00
 19/43 anonim ***** válasza:
72%

"1961-ben Betty és Barney Hill házaspárt elrabolták a földönkívüliek "

Szerinted ez eleve nem zárja ki azt hogy egy szkeptikus ezt komolyan vegye? Leírsz valami mesét egy ilyen kezdettel és azt várod hogy bárki vegye komolyan.

2013. jún. 27. 21:09
 20/43 anonim ***** válasza:
66%

Nem vagyok csillagász de te se.

Mellesleg a hölgy azért kötötte össze a csillagokat, hogy ezzel jelezze a kereskedelmi útvonalakat köztük. A szaggatott vonalak a kevésbé használt utakat jelölik. Ha már hiszel egy baromságban, illene arról mindent tudni.

2013. jún. 27. 21:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!