Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Miért van ez? Erre mi a...

Miért van ez? Erre mi a magyarázat? Épeszü, logikus, és nem korlátolt?

Figyelt kérdés

Tehát, azt mondják sokan, hogy pl. a sumérok történetei valótlan mesék, hiedelmek. De akkor mi a magyarázat arra, hogy ők állítják, hogy az "Istenek" köztük jártak! Láttak őket, beszéltek velük, fizikailag érintkeztek!!!

Tehát azt, hogy ez egy hiedelem lett volna kizárhatjuk.

Milyen okuk lett volna arra, hogy az utókornak megőrizzenek ilyen jellegü meséket? Milyen érdekük főzödött ehhez? Milyen aktuális indíttatás vezethette őket arra, hogy minden eredményüket valótlan isteneknek tulajdonítsák, ahelyett, hogy a mellüket vernék, hogy igen ezek mi voltunk! Tehát szerintem teljességel alaptalan az, hogy mese lenne!

Mégis, mi az épelméjü magyarázat erre? Miért tünik egyeseknek az sokkal hihetőbbnek, hogy valakik több tonnányi kőre meséket, hülyeségeket vigyenek fel, mint az, hogy esetleg igaz amit mondanak? Komolyan, nem értem!!

2013. jún. 19. 11:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:

"Ha azt kellene bebizonyítani, hogy miért NEM igaz amit leírtak,..."

Nem. Azt kell bizonyítani, hogy miért igaz, de te is csak közvetve igazolod magad. Az bizonyításod lényege, hogy mi más lenne mint ez vagy az. Akiről azt hiszed, hogy az állításodat cáfolja itt, az csak azt mondja, hogy miért nem jó a te bizonyításod. Érezd a különbséget. :)

2013. jún. 19. 12:44
 22/85 anonim ***** válasza:

A csillagokból? Nem hiszem. Afirkai teremtéstörténetekben az istenek levágják a majmok farkát és eszközöket adnak a kezükbe (Muluku és a majomemberek).

Ausztrál mesékben a táncoló isten fából formálja meg az első embereket.

Egyáltalán nem egységesek, csak valahol vannak hasonlóságok. Arra pedig van bizonyíték, hogy Egyiptom folytatott kereskedelmet (legalábbis járt) Közép-Amerikában, tehát a 2 kultúra érintekezett. Ezután pedig a vikingek is jártak arra. Máris hozhattak/vihettek történeteket.

23/85 A kérdező kommentje:

Mi hamisat állítok én itt? Várom a választ

Tudod, ha valamire van bizonyíték, a másik oldalát meg totálisan csak feltételezések, évezredekkel később élő emberek akkori világképébe bele illeszthető elméletek szolgálnak, akkor az minden bíroságon egyértelmü ítélet lenne. Egyetlen helyen nem igaz ez, a mai hiedelmek területén, mert akkor sajnos megvagy bélyegezve, meg hülyének vagy tituálva. Ez az igazság, beláthatod.

24/85 anonim ***** válasza:
40%

"Miért arra mi a bizonyíték, hogy a piramisok fáreók temektezési helyéül szolgált? Semmi."

Például a temérdek falfelirat nagy része épp ezt ecseteli. (Szó szerint.:))

2013. jún. 19. 12:47
 25/85 A kérdező kommentje:

"Nem. Azt kell bizonyítani, hogy miért igaz, de te is csak közvetve igazolod magad."

Nekem legalább van valamim. A másik oldalnak semmi sincs, csupán brutális lenézés, meg akkori korlátoltságnak köszönhető állások bebetonozása.

Ha ma fedeznénk fel az ókori civilizációkat, olvasnánk el ezeket a történeteket, jó ízüen nevetnénk azon, hogy földönkívüliek voltak itt. Mára a brutális elő ítéleteknek köszönhetően ez nevetség tárgya. Ennyi.

És én indiánokról beszéltem, nem pedig afrikai bantukról, akik még a mai napon is járják az eső táncot

2013. jún. 19. 12:47
 26/85 A kérdező kommentje:

Nem-nem, azok azt ecsetelik, hogy majd onnan megy a fáreo az istenekhez, nem pedig azt, hogy miután meghalt, itt temetjük el!

Markáns különbség

2013. jún. 19. 12:48
 27/85 anonim ***** válasza:

"afrikai bantukról, akik még a mai napon is járják az eső táncot"

A sumérok pedig kihaltak.

De érdekes gondolkodásmód ez, mert pl. ha a dogonokról van szó, mindenki azzal akar bizonyítani. De úgy látszik, ha valami más nem támasztja alá a csillagemberes lázálmot, azt lehet kiszelektálni? Ez olyan ismerős.

A legviccesebb az, hogy azok jártak a legközelebb az igazsághoz, akiket a fejlett nyugati civilizáció lenéz. :D

2013. jún. 19. 12:57
 28/85 anonim ***** válasza:
0%

"Nem-nem, azok azt ecsetelik, hogy majd onnan megy a fáreo az istenekhez, nem pedig azt, hogy miután meghalt, itt temetjük el!"

Mivel istenként tisztelték a fáraót, persze hogy nem írták, hogy meghal. Azt írták, amit a hitük diktált, de azt elég pontosan. Ma ezt temetkezési helynek mondjuk.

Jesszusom! :DD

2013. jún. 19. 13:03
 29/85 A kérdező kommentje:

Az afrikai ember nem épített hatalmas civilizációkat egyik pillanatról a másikra, tehát feltehetőleg őket nem érte semmilyen behatás. Sőt, spirituálisan sem voltak túlzottan fejlettek, mint pl. az indiának. És ők majmokkal voltak körülvéve, nehéz lehetett azt a képet össze rakniuk, nem?

Mind1, partalan a vita, engem meglehet győzni normális, nem lenéző stílusu érvekkel. Kár, hogy nincsenek, pedig szeretném hinni, hogy nem születtem bele az értelmileg, spirituálisan legelmaradottab civilizációba, akiktől az arrogancia, történelem hamisítás távol áll, de hát... Ezt dobta a gép!

2013. jún. 19. 13:03
 30/85 anonim ***** válasza:

Most akkor higyjunk el minden tobb ezer eve leirt tortenetet szo szerint azzal az ervvel hogy "mi okuk volt hazudni"? :)

Ennyi erovel semelyik nepnek sem volt oka hazudni, akkor melyik teremtestortenet a valodi? Ez edes keves ahhoz hogy bizonyitsa hogy itt foldonkivuliek jartak.

2013. jún. 19. 13:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!