Szkeptikusok miért tartjátok annyira lehetetlennek, hogy földönkívüliek látogatnak ide?
És itt most nem a reptilián meg a gyk-n elterjedt,eltrollkodott baromságokról van szó.
Ha már csak 50 évvel járnak is előttünk - és még keveset is mondtam - simán eljuthattak ide.
A fizikusok, csillagászoknak stb. megvan az elképzelésük, hogy lehet lerövidíteni az utat az űrben, vagy gyorsabban haladni az űrhajókkal, csak még nem tudták kivitelezni teljesen. De a tervek már megvannak!
Hisz korábban milyen lassan közlekedtünk mi is a Földön,az autók 50-el mentek, most meg ott befigyel a Ferrari... Ugyanez fog történni szerintem évtizedek előrehaladtával az űrhajózással is.
Csak a hajtóanyagot kellene lecserélni, gazdaságosabbra és ami nagyobb energiát ad.
Hogy miért nem mutatkoznak meg teljes egészében, nem lehet tudni, ez csak szándékuktól függ, de jeleket adnak, hogy igenis itt vannak!
Néhány szkeptikustól is olvastam, hogy jajj hülyeség, ha fejlettebbek miért érdekelnénk őket... mi fejlettebbek vagyunk a patkányoktól,egerektől, mégis hány laboratóriumban kísérleteznek velük vagy figyelik meg őket!
Szóval miért annyira lehetetlen elképzelés? Az ember is eljutott már a Holdra és tanulmányozza a Marsot, igaz ez a projekt lassan halad, döcögősen, de idővel legyőzzük a technikai korlátokat ebben biztos vagyok, hála a tudósoknak.
"Egyébként nem gondolkozhatsz fejükkel."
Látod, én pontosan ezért nem hiszem, hogy idejárnak. Emberi tulajdonsággal vannak felruházva, az összes. Egoisták, kegyetlenek, azt hiszik, következmények nélkül, kedvükre kísérletezhetnek mindenkivel. Ez az ember. Csak, mint a régi mesékben, ezek a tulajdonságok földönkívüliekre vannak kivetítve, nem istenekre, szellemekre, stb.
Én sem azt írtam, hogy a tudomány a földönkívüliek létét tartja lehetetlennek, hanem hogy egyesek azt,hogy ide is értek.
Ha a drake formulát is vesszük, elértek egy tőlünk magasabb fejlettségi fokot, akkor miért valószínűtlen, hogy valaha ideutaztak? Főleg az olyan civilizációk akik nem pár évtizeddel járnak előttünk,hanem sokkal több.
Biztos bennük is ott van a kíváncsiság,felfedezőkedv.
Ez olyan,mintha a Marson lenne élet ( úgy 1900-as évek szinten) és hitetlenkednének, hogy az emberek eltudtak jutni hozzájuk.( jó persze ez kisebb távolság,de remélem érthető mire akarok célozni )
És ha hihetünk az UFO jelenségnek, ami részben földönkívüliekhez kapcsolódhat, akkor mivel már 1940-es években adtak ezekről hírt 70 évvel már biztos, hogy előttünk járnak.
nem lehetetlen, de lehetségesnek sem tartom.
annyi minden van a témában, h ha mindent elakarsz hinni, elmeintézetben kötnél ki,
magyarul jobb hinni abban amit meg is tapasztalsz, h létezik!
és bizony más civilizáció léte erősen kérdéses.
erre szerintem az érvényes, hiszem ha látom...
12:
"Egoisták, kegyetlenek, "
Szerintem ugyanúgy lehetnek rossz földönkívüliek és jók is. Ez az egész univerzumot áthatja ez az egyensúly. Nem csak ember lehet kegyetlen és egoista.
Egyébként aki ufológiát olvas tudja, hogy vannak kísérletező földönkívüliek és vannak akik egyáltalán nem ilyenek, hanem "jók".Persze attól hogy valaki kísérletezik az nem feltétlenül gonosz, hisz nem tudjuk a kísérletek célját vagy hogy miért is szükséges.
Egyébként egyszer nem számoltak be arról, hogy még ha kísérleteztek is az emberrel maradandó károsodást okoztak volna benne vagy megverik stb.
Ha minden ufó sztori csak kitaláció lenne, akkor az visszaköszönne a filmeknél is: tele lennénk agresszív,harcolni kívánó földönkívüliekkel, akik elakarnak minket taposni, de ilyenről szó sincs
"az egész univerzumot áthatja ez az egyensúly."
Ebben honnan is vagy ennyire biztos?
A probléma pedig, hogy nem írhatunk ide egy mondatot anélkül, hogy szerintem.Az egész csak találgatás, tények nélküli fantáziálás.Egyébként szerintem(megint csak szerintem) nincs miért bárkinek is idejönnie jó szándékkal.Nem is érdemeljük meg.Ha az idegenek nagyon jóságosak, épphogy kiirtanának minket, amiért tönkre vágunk egy klassz bolygót.Szerintem.
"elértek egy tőlünk magasabb fejlettségi fokot, akkor miért valószínűtlen, hogy valaha ideutaztak? Főleg az olyan civilizációk akik nem pár évtizeddel járnak előttünk,hanem sokkal több.
Biztos bennük is ott van a kíváncsiság,felfedezőkedv. "
Igen, biztosan van. :-)
Csak éppen okuk nincs, hogy ide jöjjenek.
Tudjuk, hogy a minket körülvevő térrészben néhány ezer fényéves távolságban nincs olyan bolygó, amely alkalmas lenne BÁRMILYEN (tehát nem csak földi) életre. Ezt a területet elég jól feltérképeztük már, úgyhogy ebben meglehetősen biztos a tudomány.
Az emberi civilizáció csak (nagyjából) 4-6 ezer éves. Előtte gyakorlatilag nem voltak alkotásaink, "nem hagytunk nyomot" néhány kőbaltán és csontszerszámon kívül. Aki kívülről (és elég távolról) figyelte volna a Földet, az SEMMI KÜLÖNÖSET nem látott volna rajta, semmi olyat, ami valami érdekes dologra utalt volna.
Vajon miért vették volna éppen erre az irányt? Hiszen az ő égboltjukon a Nap csak egy az iszonyatosan sok sárga törpecsillagból, amelynek éppen lehetnek bolygói, de semmi nyoma, hogy valami értelem lenne ott... Még csak nem is rádióznak, civilizációs fények sincsenek, ipari hősugárzás sem, maximum valami alacsonyrendű élőlények, meg moszatok lehetnek ott.
Ahhoz, hogy BÁRMILYEN, számukra értékelhető jelünk legyen (fény, sugárzás - pl. rádió), ahhoz évezredek kellenek, sok ezer év, míg az első Marconi rádió jelei, vagy az Alexandriai világítótorony fénye odaér hozzájuk - és persze vannak olyan jó műszereik, hogy észre is veszik azokat, hiszen pár ezer fényév távolságban már eléggé gyengék azok a jelek.
Képzeld, hogy mi vagyunk olyan helyzetben, hogy ellátogathatunk valahova. Menjünk mondjuk a Gamma Cygnire... De miért is oda, miért nem inkább a Delta Orionisra? Vagy a Beta Piscesre? Hiszen EGYIKRŐL SEM jönnek értelmes jelek... Nagyon kicsi az esélye, hogy éppen eltalálunk egy olyan bolygót, amelyen valami értelmes dolgot találunk.
Persze lehet mondani, hogy ők sokkal fejlettebbek, tehát már régóta kutathatják a világűrt. De ez sem igaz, hiszen az ő lakóhelyük is az Ősrobbanáskor keletkezett (illetve az UTÁN alakult ki), tehát nekik is maximum 13 milliárd évük volt az egész evolúcióra, törzsfejlődésre, értelem kialakítására, technikai fejlődésre - és ez az idő nem megspórolható, a fejlődést nekik is végig kellett járniuk.
Vagyis OLYAN NAGYON nem lehetnek előttünk, maximum pár tíz vagy pár száz millió évvel. Ez persze SZÁMUNKRA rengeteg, iszonyú sok, ezzel egyetértek. De ha a Drake-formulát még egyszer megnézzük, ahhoz már nagyon kevés, hogy a fellelhető több milliárd, az életre alkalmas, lehetséges égitestet mind megvizsgálják. Ha 100 millió évvel járnak előttünk, akkor is évente néhány ezer csillagot meg kellene látogatniuk, és valljuk be, ez eléggé nehezen elképzelhető huzamosabb időn keresztül. Már csak azért is, mert iszonyatos anyag- és energia pocsékolással járna, és a szétszórt energia, főleg ha több millió éve szórják, több millió fényévnyire is látszana, tehát valószínűleg mi is látnánk - de mi sok-sok százezer, vagy akár millió fényévnyire SEM látunk ilyen nyomokat.
És még csak a mi Galaxisunkról van szó, nem is az egész Világegyetemről!
Marad tehát az, hogy ha léteznek is ilyen lények, azok nagy valószínűséggel jobb híján csak vaktában keresgélnek értelmes életet az Univerzumban. Persze, nem kizárt, hogy akár első kísérletre ránk találnak - de ez azért lássuk be - nem nagyon valószínű. A sokkal valószínűbb az, hogy (számunkra) igen soká, pár százezer, vagy akár pár százmillió évnyi keresés után TEJESEN VÉLETLENÜL elkapnak mondjuk néhány rádióüzenet-foszlányt, amiből már nyernek némi támpontot, hogy merre keressenek tovább....
A valószínűségek (alapesetben) lineáris szórásnégyzettel rendelkeznek, azaz normáleloszlást mutatnak. Ez alapján pedig annak a valószínűsége, hogy az elmúlt 100-200 ezer évben VÉLETLENÜL itt járt volna egy idegen faj, gyakorlatilag - ha nem is nulla, de elenyészően kicsi.
"Igen, a tanulás tudatbeszűkülést okoz, hát persze.
Akkor te nagyon sokat tanulhattál! "
Nem a tanulás okoz tudatbeszűkülést, hanem az, ha a tanult hazugságok alapján alakítod ki a világképedet, és azon a hitrendszeren kívül amit magadévá tettél, nem vagy hajlandó másról tudomást venni. Annyira sem, hogy esetleg utána járj pár új felvetésnek, és megkérdőjelezd a körülötted lévő világot illetve az iskolában tanultakat. Ahogy látom te is ebben szenvedsz.
Én nem szenvedek. :-)
Eszem ágában sincs elhinni mindenféle tetszetős meséket az éterben úszkáló nyüzgenyűkről. Sokkal inkább elhiszem azokat a fizikai tényeket, amelyeket logikusan levezettek, elmagyaráztak, és amelyek alapján számítani lehet következő jelenségeket, tényeket. Szerintem a világ így működik, és nem valami zavaros, és megmagyarázhatatlan természetfeletti egymásra hatásokon keresztül.
Természetesen mindenki abban hisz, amiben csak akar, de azért érdekesnek tartom, hogy a "tanult hazugságok" alapján tervezett dolgok működnek és használhatók, míg az ezen "tanult hazugságokat" elvetők eddig nem sok használható dolgot találtak még fel.
De ez biztosan a tudomány hibája. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!