Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Ti milyennek képzeltek el egy...

Ti milyennek képzeltek el egy másik bolygón élő civilizációt?

Figyelt kérdés

2013. márc. 24. 01:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy egy földön kívüli civilizáció "teremtett" minket, akik aztán isteníttették magukat, csak az emberek rájöttek, hogy attól, hogy valaki/valami fejlett, az még nem isten.

@Aquer: Azt vettem észre, hogy ami emberi aggyal felfoghatatlan, azt Te egyből Isten dolgának tekinted, amivel én nem értek egyet.

2013. márc. 29. 07:37
 52/79 anonim ***** válasza:
0%

"Azt vettem észre, hogy ami emberi aggyal felfoghatatlan, azt Te egyből Isten dolgának tekinted, amivel én nem értek egyet."

nem is kell egyetértened. tanulmányozd az igazságot, és vondd le a következtetéseket. ne nekem higgy. én max utat mutathatok, de a döntés a tiéd. (ezáltal a felelősséged is)

2013. márc. 29. 08:10
 53/79 anonim ***** válasza:
0%

Gostonnak:

"Negyedik dolog:"

amit leírtál, 1 veszedelmes tévtanítás. panteizmus!

2013. márc. 29. 08:13
 54/79 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdezőnek:

"Látom viszont az ősi civilizációk csillagbéli istenekre vonatkozó sorai nem éppen érintettek meg... hát igen..."

anno nagy Danikenes voltam.... de ezek az istenek valójában démonok, hazug lelkek, ahogy a Biblia írja. persze, ismerik a világegyetemet, hisz jelen voltak a teremtésénél....

"akkor is úgy hivatkoznak rájuk, ha tetszik, ha nem... "

annak mutatták magukat, mert istenként akarják magukat imádatni. ma is ezt teszik a hamis vallásoknál nézd csak meg. sőt a misztikus megtapasztalások is efelé tendálnak.

"ha tudni akarod, a Biblia megírása előtt már létezett civilizáció,"

ez tény de nem érv.

"ki vagy mi van odaát? "

ha Istent kiveszed a "képből" akkor biztos bizonytalanság van. ebből fakad a kérdésed is...

"millió évekkel ezelőtt"

geográsusként nem tudod a c14 tényként bizonyított megbízhatatlanságát az ismert (és így a nem ismert) leleteknél? nincsenek évmilliárdok, az univerzum 6.000 éves. + - pár évtized.

"nem mi vagyunk itt az első élőlények"

persze, az állatokat előbb alkotta meg Isten

"hosszú idő alatt rakódott neked oda"

hazugság. a megkövesedés pár hónap alatt megtörténik. több példa is van rá.

2013. márc. 29. 08:24
 55/79 A kérdező kommentje:

"Anno nagy Danikenes voltam"... miből gondolod, hogy én nagy danikenes voltam? Ő nélküle másban fel sem vetődhet ugyanez a kérdés? nem, igazából én sokkal elmélyültebben foglalkozom evvel a témával, nem csak holmi barlangrajzok meg homályos képeken alapszik ez a story nálam, de ebbe most nem szeretnék bele menni. Amit a c14-es dologról mondtál... hát tudod a c14-es datálás nem is nagyon használható a geológiában/ráfiában, mivel az rendkívül rövid időre használatos csak (tízezer évek)... míg valójában ennél sokkal jobb kordatáló módszerek és elemek vannak, amik képesek millió évekkel számolni... ilyen értelemben persze, hogy nem jó a 14-es, mivel, hogy főleg azt a régészetben használják, de persze nem csak abszolút radioaktív elemek bomlásán alapuló vizsgálatok vannak, hanem hasonlításos kormeghatározás is, pl leletek és kövületek formájában, illetve erózió mértékéből, egyebekből is vissza lehet számolni, na persze ott van a tektonika is. A datálás, amint látod igen összetett és sokszínű, csakúgy mint a kőzetképződés (ami az esetek többségében NEM zajlik le olyan rövid idő alatt, mint amit említettél), szívesen várunk a tanszéken, de butaságokat kérlek ne beszélj, ha nem ismered ezeket a dolgokat.

A Bibliáról és a "6000 éves világról" pedig csak annyit, hogy egyrészt a Bibliában sehol sincs leírva ilyen kor. Az pedig, hogy egyenesen ezt az egyik korai bibliaértelmezőnek a kormeghatározását tartod mérvadónak, nemcsak elavult a mai bizonyítékokkal szemben (sőt már az akkori gondolkodókkal szemben), hanem semmibe veszi a más vallások tanait és időszámításait. Tudod a világon milliók vannak, akiknek a mi Bibliánk úgymond nem igazán meghatározó, mivel más nemzetek szülöttei, nekik más szent könyveik vannak, amiken esetlegesen nevelkedtek... és egyes esetekben, pl Hindu vagy Maja civilizációknál, egészen máshogy vélekednek a világ koráról, amit a Hinduk elképesztően nagy számokban adnak meg... Te ezeket gyakorlatilag semmibe veszed, mondva, hogy csak a keresztény verzió az igaz... ez egyfajta világnézeti/vallási/hitbéli rasszizmus a részedről, ugyanis azok az emberek ugyanezt elmondhatnák a mi nézetünkről is. Azt pedig remélem felfogod (hisz úgy látom rendelkezel teológiai és történelmi ismeretekkel), hogy a kereszténység a bibliával együtt az ábrahámi vallásokból ered, a zsidó és iszlám ágából, ezért van az, hogy a mi szent könyvünk gyakorlatilag a zsidó szent könyv egy része is. A kereszténység egyszerűen levált erről a tőről és önállósodott, de az iszlámok szent könyve nagyrészt megegyező történeteket mond el... hisz mindkettő forrása ugyanaz. Az ős-zsidó vallás pedig egyiptomi és mezopotámiai (sumer-akkád) elemeket hordoz... ilyen értelemben pogány nem is létezik. Ideje lenne az embereknek erre rádöbbenniük, hogy a vallások nagy része ugyanazon egy tőről fakad.

2013. márc. 30. 20:43
 56/79 Goston válasza:

Drága Inkvizítor Úrnak!

Nem tanítok én semmit, csak próbálok gondolkodni, párhuzamokat vonni, összefüggéseket keresni. Próbálom megérteni a világot, de a saját módszeremmel, mert úgy érzem, hogy félre vagyok vezetve - kimondottan a keresztény VALLÁS (NEM a hit) által.

Továbbá: A dolog nem úgy működik, hogy te kitalálsz valamit, hogy az úgy van és pont. Régen talán úgy volt, de az embereket már egy picivel nehezebb átverni. Nem akarok senki lelkivilágába belegázolni, de ez nem a Vidám Vasárnap. Mi nem fogunk neked bólogatni, hogy "igen, mester! Taníts még!" A helyzet az, hogy vannak gondolataink, amikben keressük az igazságot, de nem azt a valakit, aki azt hiszi magáról, hogy ő tudja a tutit, és megmondja nekünk, hogy mi igaz meg mi nem az. Az igazságod nem egy f@sz, amit letolhatsz a torkunkon. Lehet, hogy igazad van, de azt bizonyítékokkal kell alátámasztanod, mert az, hogy leírod, hogy amit írsz az tény, attól még az nem biztos hogy igaz, és ez tény! :) Amiket én eddig leírtam, azok sem tények, csak elméletek, feltevések. Baj az, hogy gondolkodom? Kérjek érte elnézést?

Valamint: A fejlődésnek mindig útját állta a keresztény vallás. Persze, nekik jó volt úgy elbutítva a nép, ahogy volt. Nem hiszem, hogy valaha is lenne internetünk, ha mindent elhittünk volna nekik. Azért az mégis elgondolkodtató, hogy hova fejlődtünk volna már, ha vallások helyett, egy közös célunk lenne és minden ember - vagy legalábbis a többség - ezért dolgozna. Szerintem ez a vérben forgó szemekkel, habzó szájjal károgás az igazságról - amit a Drága Inkvizítor Űr folytat - szerintem nem vezet sehova.

Szeretnék hinni! Hinni abban, hogy nem céltalan az életem. Vagy legalábbis annál több célja van, hogy robotoljak és a munkám után adót, dézsmát és tizedet fizessek. Továbbá adományt az egyháznak a lelki üdvömért.

Boldog Feltámadást Mindenkinek!

Üdv,

Goston

2013. márc. 31. 12:21
 57/79 A kérdező kommentje:
Így van, Goston! Jól megmondtad! És nekem speciel kifejezetten tetszett az összefüggés, amiket a bennünk élő kis sejtek és mi közöttünk hoztál fel, mint Isten és ember kapcsolata... és amit drága 'inkvizítor' társunk leszólt :D
2013. márc. 31. 13:41
 58/79 anonim ***** válasza:
0%

"ez egyfajta világnézeti/vallási/hitbéli rasszizmus a részedről"

az igazság nem toleráns. gondolom hallottál az antitézisről, mely szerint 2 v több egymásnak ellentmondó dolog nem lehet 1szerre igaz... a sok vallás közül, csak 1 az igaz, a többi nem. (óriási különbségek vannak köztük, felsorolni is nehéz.)

az igazság nem vállal közösséget a hazugsággal, és vica versa. a szinkretizmus, és a liberalizmus nagyon veszélyes mert a fehéret és a feketét össze akarja mosni, és relativizál. holott az igazság objektív, és se nem relatív, se nem szubjektív.

a kormeghatározásról neked is felteszek 1 kérdést, amit eddig még mindenki elbukott. (a poént nem lövöm le előre)

adott 1 kád, ami 100 literes. a csapból, percenként 1 csepp víz megy bele. van benne 20 liter víz. mióta csöpög a csap?

2013. ápr. 1. 08:15
 59/79 anonim ***** válasza:
0%

Goston!

"Szeretnék hinni! Hinni abban, hogy nem céltalan az életem. Vagy legalábbis annál több célja van, hogy robotoljak és a munkám után adót, dézsmát és tizedet fizessek..."

jó hírem van! (evangélium = jó hír)

van célja az életednek! sőt, örökkévaló, természetfeletti célja. Isten 1 ámulatos életre hív el, kimondhatatlan, leírhatatlan dolgokat tartogat számodra. Célja, terve van az életeddel. Már a világegyetem teremtése előtt is ismert téged, tudta h létezni fogsz, és már akkor szeretett. nem fordulj el Tőle!

2013. ápr. 1. 08:21
 60/79 anonim ***** válasza:
0%

bocs a kádas kérdésnek ez az eredetije:

100 literes kádba 1mp-enként csöppen 1 csepp viz. mennyi idő alatt telik meg?

2013. ápr. 1. 11:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!