Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Ti milyennek képzeltek el egy...

Ti milyennek képzeltek el egy másik bolygón élő civilizációt?

Figyelt kérdés

2013. márc. 24. 01:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:

aquer keresztény vagy???

Ha igen akkor nincs miről beszélnünk.

Az érved nem túl meggyőző. Lehet hogy másoknál működik de nálam ez egy kicsit gyenge lesz. Neked nincs önálló véleményed, csak amiket előtted elmondtak párszáz évvel ugyancsak keresztény hivő emberek, hogy átverjék az ugyanúgy keresztény hivő embereket.

Gyenge vagy.

2013. márc. 27. 14:54
 32/79 anonim ***** válasza:
0%

figyelj, én csak gondolkodásra késztetnélek. érdemi vita pl.

cáfold hitelt érdemlően, tételesen amiket írtam.

2013. márc. 27. 15:00
 33/79 anonim ***** válasza:
0%

"miért biztos, hogy régebben is lehetetlen volt?"

az alapvető törvények nem változnak. pl régen az 1+1 az 3 volt?

évmilliárdok meg nincsenek, ne ebbe ne menjünk bele...

2013. márc. 27. 15:02
 34/79 anonim ***** válasza:
aqer: értem én, hogy hiszel valamiben, csak egyedül azt nem értem, hogy miért csak ezt az egy magyarázatot vagy képes elfogadni? Én nem tartom 100%-ig kizárhatónak, hogy valami egységes, hatalmas dologból indult ki minden (nevezd akár Istennek), de azt nem értem, miért kéne nekem ezt elfogadnom és elvetni a milliónyi egyéb lehetőséget? Bizonyítani te sem (és senki más sem) tudta még eddig, hogy Isten márpedig van és ő teremtett mindent. Én úgy látom, az eddigi érveléseid lényege az volt, hogy van valami, amire te sem tudod a konkrét választ, ezért ezt egy istennek tulajdonítod, mert más nem lehet. Most gondolj bele, ha visszamehetnék az időben és elvinnék mondjuk egy autót az ókorba, aztán beadagolnám az embereknek, hogy ezt szellemek hajtják, elhinnék? El, mert nem értenék mi az a robbanómotor. De néhány ezer év múlva rájönnek, mi az és megértik, hogy bizony nem misztikus lények meg szellemek állnak a háttérben, hanem egy teljesen logikus, érthető magyarázat van az egészre. Én úgy gondolom, az univerzum keletkezésével is ugyanez a helyzet, csak mi még túl "ókoriak" vagyunk ahhoz, hogy felfogjuk, hogy is működik ez az egész, ezért kényelmesebb azt mondani, hogy Isten csinálta, mert ezt képesek vagyunk felfogni (és egyesek elfogadni is, na én nem ilyen vagyok :)).
2013. márc. 27. 15:10
 35/79 Katona Dius ***** válasza:

Ki tudja? Lehet h 1+1 még mindig 3, csak mi magyarázzuk nagyon, hogy az mégis 2 :)

Amúgy régen meg úgy voltak, hogy a Föld lapos.

Aztán rájöttek, hogy mégse. Lehet, hogy mi úgy hisszük, valami így van, meg úgy, később viszont bebizonyítják, hogy mégse.

2013. márc. 27. 15:19
 36/79 anonim ***** válasza:
0%
a törvények nem változnak. újakra jövünk rá, vagy rádöbbenünk régi tévedésekre de a tv-ek ugyanazok.
2013. márc. 27. 15:28
 37/79 anonim ***** válasza:
0%

34-es:

miért nem tetszik neked Isten léte?

2013. márc. 27. 15:28
 38/79 anonim ***** válasza:
Én azt nem mondtam, hogy nekem nem tetszik Isten léte. Nekem az nem tetszik, hogy egyesek teljesen kizártnak tartják, hogy létezne más magyarázat is, holott senki sem tudta bizonyítani/cáfolni ezt. Én csak olyasvalaki vagyok, aki szereti objektíven szemlélni a világot és kételkedni mindaddig, amíg valami 100%-ig be nem bizonyítható. Ebben az isten-kérdésben is ugyanezt teszem: ha valaki egyértelműen bebizonyítja nekem, hogy létezik, akkor elfogadom. De ezt ne bibliai idézetekkel tegye, mert ennyi erővel odamehetnék bárkihez egy képregénnyel a kezemben és kijelenthetném, hogy márpedig a csodálatos Pókember létezik... :)
2013. márc. 27. 15:43
 39/79 anonim ***** válasza:
0%

A bibliát a pókemberrel összehasonlítani....

kb 300 prófécia beteljesedett már ami a b-ban le van írva. ez (és még sok egyéb) totál hitelesíti.

a kérdés azonban nem ez. az, h elfogadod.e v nem.

2013. márc. 27. 15:56
 40/79 anonim ***** válasza:
0%

okság elve:

az egyik legjelentősebb lét-törvény, amely azt a metafizikai szükségszerűséget fejezi ki, hogy minden véges és esetleges létezőnek okra, egészen pontosan: az abszolút létre mint végső okra van szüksége, hogy létezhessék.

Történelmileg a mozgás-tétel jelenti az előzményét:

„Minden, ami mozog, más által mozog” (Arisztotelész).

Bár itt a mozgás (kinészisz, motus) nem egyszerűen helyváltoztatás, hanem bármely változás, aktualizálódás, ez a tétel mégis csak különleges esete az általánosabb ~nek, melyet először így fogalmaztak meg:

„Az esetleges létezőnek szükségszerűen oka van”.

Végül is minden véges létező esetleges, hiszen nem „maga a lét”, nem szükségszerűen létezik, előfordulhat, hogy van, de az is, hogy nincs, lényege közömbös a lét v. nemlét irányában, nem lét-alapja. Ha mégis megjelenik, ez valamilyen mélyebb lét-alapot, hatóokot föltételez.

2013. márc. 27. 16:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!