Ti milyennek képzeltek el egy másik bolygón élő civilizációt?
"Na most mi van akkor, ha az emberiség tényleg nem is a Földi korok terméke, hanem pontosan, ahogy te fogalmaztál egy másik élő organizmus, egy földönkívüli civilizáció terméke?"
attól eltekintenék most, h Isten teremtett minket, nem az "idegenek" akik nincsenek is. ill. nem azok akiknek ti hiszitek.
de a lényeg ez:
akkor őket ki teremtette? más civilizáció? régebbi? és őket ki?
tehát a pánspermia elm. csak kitolja a kérdést a végtelenbe, de nem válaszolja meg....
Van pár gondolatom a témához, de még dolgozom a kifejtésükön és/vagy bizonyításukon.
Az első dolog a végtelen. Szerintem ezt a dolgot még nem vagy egyáltalán nem vagyunk képesek megérteni. Amikor nekilátunk matematikai műveleteket végezni vele, akkor rájövünk, hogy nem működnek a műveletek. A korábbi műveletnél maradva:
∞ - 1000 = ∞ ,ami ugye legalább annyira értelmetlen, mint a 0-val való osztás. Kíváncsi vagyok, hogy ha megoldom ezt a képletet, akkor megkapom e istent: ∞/0
Másik dolog. Nem szeretem ezt az istenes dolgot. Leginkább a vallásokat és a vallási fanatikusokat rühellem. Egyrészt tudatlanságban tartották az embereket, másrészt rengeteg vér tapad a kezükhöz. Lemészároltak egy csomó gondolkodót, pedig ez a ne ölj dolog is benne van a bibliában, ugye? Azt nem kétlem, hogy a hit hasznos dolog, de a vallás csak arra volt jó, hogy az okosabb kizsigerelje és megvezesse a butát a jóisten nevében. Hozzáteszem, a Teremtőben én is hiszek.
Harmadik dolog. Ahogy én látom, a világ ellentétpárokra épül. Az egyik ilyen ellentétpár a kicsi meg a nagy és az apró és a hatalmas dolgok között nagy a hasonlóság. Pölö az atomok és a naprendszer. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezek egyenértékűek, csak azt, hogy hasonlóak. Nem láttuk még a legkisebb és a legnagyobb dolgot a világon, csak láttunk hatalmas és apró dolgokat, amiknél sem nagyobbat, sem kisebbet nem láttunk még. Talán ide tartozik még az is, hogy amit nem látunk és nem tudunk látni, az még nem biztos, hogy nem is létezik.
Negyedik dolog: gyakran mondják, hogy a jóisten mindig ott van a szívünkben és körülvesz minket. Ha vesszük az ismereteinket és jól megnézzük a dolgot, akkor valóban körülvesz minket, hisz a Föld maga egy élő szervezet, aminek a részei vagyunk. Van "vérkeringése", tüdeje, stb. Összehasonlítottam az emberrel. Amikor történik egy katasztrófa, és emberek halnak meg, azt kérdezzük, hogy hol van ilyenkor isten. Nos, amikor megsebesülsz és elpusztul néhány sejted, akkor ők vajon mit éreznek, hol van olyankor az ember. A kis parányok, amik alkotnak, vajon hisznek e bennünk. Most lehet azt mondjátok, hogy ők nem éreznek, nem gondolnak, de nem tudhatjuk, én még nem beszéltem velük. Talán kellene.
Lehet, hogy elvontak a gondolataim, de ez van. Nekem ez jutott. Viszont szívesen cserélnék eszmét szemtől szemben, egy ital mellett ilyen témákról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!