Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Ti milyennek képzeltek el egy...

Ti milyennek képzeltek el egy másik bolygón élő civilizációt?

Figyelt kérdés

2013. márc. 24. 01:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 Dávkapcs válasza:
Én hatalmas talpig páncélban lévő idegeneket akik húst esznek...A levegőben vannak az utak és repülő autók vannak.Épületek vasból vannak,melyek egy felhőkarcolóra hasonlít csak 2x nagyobb.Van aréna amibe nagy állatokat etetnek rabszolgákkal
2013. márc. 27. 17:12
 42/79 A kérdező kommentje:
Érdekes a beszélgetés, örülök, hogy sikerült egy ilyet elindítanom :) Azért azt hozzátenném Aqer-ék beszélgetéséhez, hogy ugye te azt állítód, hogy élő csak élőtől származhat? Na most mi van akkor, ha az emberiség tényleg nem is a Földi korok terméke, hanem pontosan, ahogy te fogalmaztál egy másik élő organizmus, egy földönkívüli civilizáció terméke? A zsidó szó Istenre például az, hogy ELOHIM, ami úgy IS fordítható, hogy 'emberek az égből', érdekes módon az Allah is innen ered, a sumerek szintén így hívták őket 'emberek az égből a földre', míg egyiptomban a 'csillagokból érkezettek' voltak a nevük, a közép amerikai népek pedig szó szerint a fiastyúk környékéről, a bika csillagképből származtatják magukat, ugyanúgy, mint a kínaiak és egyes inodonéz törzsek! Azért a Bibliával néha elővigyázatos lennék, nemrég hallgattam meg egy nyelvész bibliafordító professzort, aki hozzátette, hogy a genezisben található, a víz fölött lebegő Istent az eredeti szóvegben víz fölött lebegő lemezként is le lehet fordítani, lemez, mint repülő lemez...
2013. márc. 28. 02:21
 43/79 anonim ***** válasza:
0%

"Na most mi van akkor, ha az emberiség tényleg nem is a Földi korok terméke, hanem pontosan, ahogy te fogalmaztál egy másik élő organizmus, egy földönkívüli civilizáció terméke?"

attól eltekintenék most, h Isten teremtett minket, nem az "idegenek" akik nincsenek is. ill. nem azok akiknek ti hiszitek.

de a lényeg ez:

akkor őket ki teremtette? más civilizáció? régebbi? és őket ki?

tehát a pánspermia elm. csak kitolja a kérdést a végtelenbe, de nem válaszolja meg....

2013. márc. 28. 07:50
 44/79 anonim ***** válasza:
Másik bolygón élőt? A Földön is van "más" civilizáció! Előbb itt keresd...
2013. márc. 28. 09:34
 45/79 anonim ***** válasza:
0%
nincs a Földön más civilizáció. sátáni hazugság.
2013. márc. 28. 10:57
 46/79 anonim ***** válasza:
ahogy elnézem, aqert itthagyták az ufók... azóta némileg módosult...
2013. márc. 28. 14:15
 47/79 anonim ***** válasza:
21%
szar poén
2013. márc. 28. 14:41
 48/79 Goston válasza:

Van pár gondolatom a témához, de még dolgozom a kifejtésükön és/vagy bizonyításukon.

Az első dolog a végtelen. Szerintem ezt a dolgot még nem vagy egyáltalán nem vagyunk képesek megérteni. Amikor nekilátunk matematikai műveleteket végezni vele, akkor rájövünk, hogy nem működnek a műveletek. A korábbi műveletnél maradva:

∞ - 1000 = ∞ ,ami ugye legalább annyira értelmetlen, mint a 0-val való osztás. Kíváncsi vagyok, hogy ha megoldom ezt a képletet, akkor megkapom e istent: ∞/0

Másik dolog. Nem szeretem ezt az istenes dolgot. Leginkább a vallásokat és a vallási fanatikusokat rühellem. Egyrészt tudatlanságban tartották az embereket, másrészt rengeteg vér tapad a kezükhöz. Lemészároltak egy csomó gondolkodót, pedig ez a ne ölj dolog is benne van a bibliában, ugye? Azt nem kétlem, hogy a hit hasznos dolog, de a vallás csak arra volt jó, hogy az okosabb kizsigerelje és megvezesse a butát a jóisten nevében. Hozzáteszem, a Teremtőben én is hiszek.

Harmadik dolog. Ahogy én látom, a világ ellentétpárokra épül. Az egyik ilyen ellentétpár a kicsi meg a nagy és az apró és a hatalmas dolgok között nagy a hasonlóság. Pölö az atomok és a naprendszer. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezek egyenértékűek, csak azt, hogy hasonlóak. Nem láttuk még a legkisebb és a legnagyobb dolgot a világon, csak láttunk hatalmas és apró dolgokat, amiknél sem nagyobbat, sem kisebbet nem láttunk még. Talán ide tartozik még az is, hogy amit nem látunk és nem tudunk látni, az még nem biztos, hogy nem is létezik.

Negyedik dolog: gyakran mondják, hogy a jóisten mindig ott van a szívünkben és körülvesz minket. Ha vesszük az ismereteinket és jól megnézzük a dolgot, akkor valóban körülvesz minket, hisz a Föld maga egy élő szervezet, aminek a részei vagyunk. Van "vérkeringése", tüdeje, stb. Összehasonlítottam az emberrel. Amikor történik egy katasztrófa, és emberek halnak meg, azt kérdezzük, hogy hol van ilyenkor isten. Nos, amikor megsebesülsz és elpusztul néhány sejted, akkor ők vajon mit éreznek, hol van olyankor az ember. A kis parányok, amik alkotnak, vajon hisznek e bennünk. Most lehet azt mondjátok, hogy ők nem éreznek, nem gondolnak, de nem tudhatjuk, én még nem beszéltem velük. Talán kellene.

Lehet, hogy elvontak a gondolataim, de ez van. Nekem ez jutott. Viszont szívesen cserélnék eszmét szemtől szemben, egy ital mellett ilyen témákról.

2013. márc. 28. 22:03
 49/79 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom Aqer, én pl hiszek a Teremtőben (igen abban az igaz egyben), de nem látom, hogy ez miként áll szemben a földönkívüli élettel. Az egy dolog, hogy a Bibliát idézed mérvadóan, de ilyen bigottul csak ahhoz ragaszkodni, amikor te is jól tudod, hogy több fajta fordítás is lehetséges, ráadásul emberek is beleírtak... önfejűség. Mivel, ahogy te is kifejtetted, senki sem ismerheti pontosan miért is van a mindenség és ez az egész, így neked sem szabadna másokat ilyen erővel letámadnod az ő hitükben. Látom viszont az ősi civilizációk csillagbéli istenekre vonatkozó sorai nem éppen érintettek meg... hát igen... ezen nem lehet mit szépítgetni... akkor is úgy hivatkoznak rájuk, ha tetszik, ha nem... ha tudni akarod, a Biblia megírása előtt már létezett civilizáció, aki a napközpontú naprendszert hirdette, amikor a kereszténység elitje a későbbiekben direkt a geocentrikus propagandát hirdette, hogy minél jobban bezárja az emberek tudatát a külső világ felé, nehogy gondolkodni merjenek, ki vagy mi van odaát? És igen, az egyik előttem szólónak igaza van, ha csak minden nekünk lett e szép kék golyóbison teremtve, akkor miért létezett millió évekkel ezelőtt rengeteg más létforma? Ha pl tudni akarod geográfia-biológia irányban végzem a tanulmányaimat, és biztosíthatlak afelől, hogy nem mi vagyunk itt az első élőlények, csak gondolj minden nap a talajra, amin lépkedsz... és amiben rétegsorok vannak... hosszú idő alatt rakódott neked oda, hogy lépni tudj rajta... és egy része régi elhalt lényekből áll.
2013. márc. 29. 02:06
 50/79 A kérdező kommentje:
Goston, nagyon elgondolkodtató, amiket írsz :) Jó volt olvasni! Nyugi, nekem is hasonló elvont dolgok kavarodnak a fejemben, szerintem ez normális, sőt... mi is a normális pontosan... ha ha :D
2013. márc. 29. 02:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!