Hogy lehet valaki olyan naív, hogy beveszi a reptiloidos mesét?
Te jó ég! Ugye nem bánod, ha ezt nem fogadom el bizonyítéknak?! Ebbe a kamuba beleolvastam... azt hiszem ennél lejjebb nincs. Kiváncsi vagyok a szerző mennyit kaszált a könyvvel?
* Automatikusan eltávolított tartalom.
"-Mert állatként tartanak minket és röhögnek."
"És ezzel mit érnek el, mi a céljuk? Ennek nincs értelme? Munkára? Arra ott van az MI és a robotok!"
Mi miért tartunk az állatkertben állatokat?
A jegesmedvét nem építőmunkához tenyésztjük és a pingvin nem fog pszichológiából doktorálni. Ellenben a látogatók megnézik őket szórakozásból, stb.
Tök egyszerű példa volt, de ha ennyit se tudsz megemészteni, akkor nagyon szegényes a fantáziád és ebben az esetben kár ilyen témákkal foglalkozni szerintem.
"A jegesmedvét nem építőmunkához tenyésztjük és a pingvin nem fog pszichológiából doktorálni. Ellenben a látogatók megnézik őket szórakozásból, stb."
Látsz rácsokat? Én nem!
"Tök egyszerű példa volt, de ha ennyit se tudsz megemészteni, akkor nagyon szegényes a fantáziád és ebben az esetben kár ilyen témákkal foglalkozni szerintem."
Nem szegényes a fantáziám, csak nem arra használom, hogy elméleteket gyártsak. Főleg nem fogom készpénznek venni.
"A jegesmedvét nem építőmunkához tenyésztjük és a pingvin nem fog pszichológiából doktorálni."
Csakhogy a jegesmedve és a pingvin az nem intelligens. Ill. az, de nem emberi értelemben. Ők állatok. A földönkívüliek olyanok mint mi, mégha millió évekkel fejlettebbek is nálunk. Nem tudom érted-e hogy mit akarok mondani? Megpróbálom más irányból. Ha ma lehetőségünk lenne találkozni egy elszigetelt helyen élő neandervölgyi populációval, akkor tanulmányoznánk. De nem tennénk állatkertbe, pedig mi és köztük is van jó pár ezer év különbség fejlettségben. De nem néznénk őket állatnak! Érted? Az állat az állat. És a földönkívüliek hiába fejlettebbek minden téren, mi akkor sem leszünk kevesebbek náluk. Ha pedig szellemileg is sokkal fejlettebbek nálunk, akkor meg főleg nem. Ilyet csak a gyerekek csinálnak, nem egy intelligens civilizáció.
"Ellenben a látogatók megnézik őket szórakozásból, stb."
Csakhogy egy intelligens faj nem fog egy nála fejletlenebb fajt szórakozásból nézegetni, max tanulmányozza.
"Nem szegényes a fantáziám, csak nem arra használom, hogy elméleteket gyártsak. Főleg nem fogom készpénznek venni."
Ehhez képest 1 kommenttel lentebb már szép elméleteket gyártottál... :D
Az a baj, amit fentebb is megmutattál a könyvnél. El se olvastad, át se gondoltad, de már kész, kiforrott véleményed volt. Ez így nem jó semmire.
"Az a baj, amit fentebb is megmutattál a könyvnél. El se olvastad, át se gondoltad, de már kész, kiforrott véleményed volt. Ez így nem jó semmire."
Tényleg nem olvastam el. De már volt "szerencsém" hozzá és beleolvastam. Ezt nevezed bizonyítéknak? Ugyan már! Egy idióta egy földönkívülinek képzeli (reinkarnáció?) magát!
Ez ugyan olyan mint a plejádos videó!
http://www.youtube.com/watch?v=eUXYcYQNgUY&playnext=1&list=P..
Ebbe mi az an.yám a bizonyíték? Az hogy van egy ipse aki buz.is hangon mond meséket?
És a többi tételt miért nem cáfolod? És az előbbit? Ne csak kritizálj! Cáfolj! Győzz meg!
Neked meg amúgy az a baj, hogy túl élénk a fantáziád! Ha minden ilyen baromság igaz lenne, akkor a valósághoz képes Alice csodaországa kispályás. Képzelj el egy világot, ahol van Zsákosbácsi, Zöld gyíkemberek, Hibridek, Szürkék, Illuminati, Banán alakú Nap, Medvedinsznóember, Csupakabra, Cápaember, Annunaki, a Föld magja helyén egy "belső" Nap és világ, űrhajó Hold, Mátrix, stb... -> egy teljesen szűrreális világ.
De mint mondtam az érveid nem meggyőzőek, a tudománnyal kapcsolatos ismereteidet próbálod palástolni azzal, hogy fantáziátlannak tituálsz.
"a tudománnyal kapcsolatos ismereteidet próbálod palástolni azzal, hogy fantáziátlannak tituálsz."
Éppen ezt nem érted.:)
Itt a tudomány csak az alapot teremti meg. Onnantól kezdve pedig van benne szociológia, biológia, vallás és még sok más...:) Pusztán tudományos szempontok alapján nem vezetheted le egy nép fejlődését, mentalitását, mert ezeket a dolgokat mások is befolyásolják. Millió és egy lehetőség, elmélet alkotható, de te csak egy szűk réteget ismersz el a szűkös tudásoddal és fantáziáddal. Ennek viszont így nincs értelme. Ha vitapartner szeretnél lenni, akkor olvass sokat és tágítsd az ismereteidet, mert ami most van, az kevés.
Pl.: Az idegenek hozzánk fűződő viszonyát is csak a saját kis környezetedből tudtad levezetni (idézlek: "A földönkívüliek olyanok mint mi, mégha millió évekkel fejlettebbek is nálunk."). Nem veszel figyelembe más lehetőségeket...
Olyanokat mondasz példának, hogy: "De nem néznénk őket állatnak! Érted? " Attól, hogy ez ránk igaz, még nem lesz igaz egy teljesen más civilizációra is, ami adott esetben tök más utat járhatott be szociológiai szempontból. Még itt emberek között is rengeteg ellentét van, amikre te nem is gondolsz, mert a szűk környezetedben nem találkozol velük, fantázai hiányában pedig elképzelni se tudod....
"És a többi tételt miért nem cáfolod? És az előbbit? Ne csak kritizálj! Cáfolj! Győzz meg!"
Fentebb kaptál könyvet, hogy olvasd el. Elolvastál belőle 2 mondatot és már hülyeségnek titulálod. Ilyen embert nem lehet meggyőzni semmiről, mert gondolkodni se mer. Csak hajtogatja azt, amit jelenleg tud, de új ismereteket nem képes befogadni. Ettől viszont a tudása, gondolkodása megmarad a mostani szinten és nem fog tovább fejlődni...
"-> egy teljesen szűrreális világ."
Nem, ez egy gyerekes csúfolódás volt, ami szintén komolytalan vitapartnerré tesz téged.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!