Miért kell titkolni a földönkívüliek létezését? Ezt érti valaki?
Épkézláb, gondolkodni képes ember tudja, hogy léteznek és látogatnak, mert a Fermi paradoxon szerint is létezniük kell és látogatniuk kell minket, figyelembe véve, hogy csak a galaxisunkban több százmillió életre alkalmas bolygó létezik és a mi galaxisunk ráadásul nagyon fiatal.
Minek kell mégis is ezt eltitkolni?
"Várom az Állatkert Hipotézis bizonyíthatóságával kapcsolatos eszmefuttatásod!"
és az mire lenne érv, ha megy vagy nem?
Semmire.
Amúgy nem lehet.
Mint ahogy azt sem, hogy mondjuk nem a Mátrixban élünk.
Vagy a szolipszizmus.
Az, ha valaminek nem találom semmi biztos jelét, nem jelenti azt, hogy az nincs, de semmiképpen sem jelenti azt, hogy biztosan van.
Tehát valaminek a létezésére érvnek használni halott ügy.
118/120
Nem vagyok ufo hívő/rajongó meg nem vagyok a téma szakértője.
Van pár műsor amit megnézek, pl ősi idegenek, nasa lezáratlan aktái ilyesmik.
Szerintem lehetséges hogy tényleg jártak itt valamikor.
Nem tudom milyen dühkitörésről beszélsz.
Én csak azt mondom hogy még annyit se tudsz a témáról amennyit én. Mégis bármilyen különleges képzettség vagy tudás nélkül pár mondatban megmagyaráztál mindent. (Vagyis azt hiszed)
Ezzel most több ezer ember több évtizedes munkáját ledegradáltad valami ezós butasággá.
Mindezt úgy hogy semmi rálátásod nincs a dolgokra.
Linkeltem neked űrhajósok elnökök beszámolóit.
Az ő szavuk mit se ér tiéddel szemben, mert te annyira okos vagy, hogy mindenre sokkal jobban tudod a választ.
Valójában csak egy beképzelt féltudású kis senki vagy.
Nem sértegetni akarlak, de tényleg egy senki vagy. Úgy értem hogy nem vagy az usa elnöke, nem jártál az űrben, nem vagy hadsereg parancsnoka ilyesmi.
Mégis azt hiszed hogy te jobban tudod. Szánalmas.
"Mert te tudod hogy égen repülő tárgyat láttak az ősi vallások égből jövő isteneket kitalálói. Persze. Mert te tudod."
De ha egyszer szó szerint azt mondják. Ezért mondom hogy fogalmad sincs a témáról.
121
“Az, ha valaminek nem találom semmi biztos jelét, nem jelenti azt, hogy az nincs, de semmiképpen sem jelenti azt, hogy biztosan van.“
Tudtommal a tudomány nem ennyire óvatos. Elég határozott kijelentéseket tesznek. Ha valamiről nem tudjuk, hogy van vagy nincs az általában inkább azt jelenti, a tudomány szerint, hogy nincs. Mert könnyebb kijelenteni és nem bonyolítja túl az épp folyamatban levő kutatásokat azáltal, hogy nem 1000 szempontból kell valamit megvizsgálni hanem csak 10-ből.
Tehát a tudomány csupán a saját munkamennyiségét menedzseli gazdaságosan.
Ez a baj, hogy te csak hinni vagy nem hinni tudod, aki viszont műszaki ismeretekkel rendelkezik, az TUDJA, hogy meg lehet csinálni.
Ez a nem értem, akkor nem hiszem esete. Nem érv."
Kérlek oszd meg velünk ezt a tudást.
A tudósok évtizedek óta nem értik, de te olyan hatalmas műszaki tudás birtokában vagy hogy megtudod magyarázni.
De akkor írd is le kérlek.
Egyébként te kezdted a kötekedést. A pökhendi, beképzelt stílusod elég undorító.
"A megfogalmazásodon látszik hogy nem érted mi a tudomány"
Telóról pötyögök, közben mást is csinálok. Bocsájts meg okostojás úr.
Nyilván te vagy a kezdő mérnök aki tudósnak hiszi magát.
De a mérnök nem tudós.
118-as, szerintem csak részben van igazad...116-ost az frusztrálja, hogy érteni-tudni vél valamit, és folyamatosan süket fülekre talál...azért ez tényleg baromi rossz érzés.
Szerintem sok bizonyíték van a földönkívüliekre, csak minden mindig "magyarázgatva" van, és az elég a többségnek.
Daniken ráérzett dolgokra, meghökkentette a világot, csak aztán mindig újabb és újabb meglepő felfedezéseket akart mutatni, folyamatosan a rivaldafényben lenni, aztán jöttek a csúsztatások...de amennyire én felületesen ismerem a munkáit, valós dolgokat állított, legfeljebb színezhette kicsit??!
Csak egy példa, a Nagy Piramis...az örök vita :)
20 év alatt építették, -és akkor, amikor még a vaskohászt sem létezett, nem ismerték a kereket (mondjuk sivatagba minek is), és rézszerszámokkal dolgoztak. Gránitot és mészkövet használtak, több mint 2 millió 1,5-30 tonnás darabokat (de lehetnek nagyobbak is).
Mielőtt az Asszuáni-gátat mai formájában megépítették, át kellett tenni az Abu Szimbel-i sziklatemplomot, ami a világörökség részét képezte-képezi.
Nemzetközi összefogában több ország presztizsberuházásként, pénz nem számít alapon belevágott (50 ország adta rá össze a pénzt), a legmondernebb technikákkal, gépekkel, a legjobb mérnökökkel...180 métert kellett arrébb vinni 1036 darab tömböt, és ott újra összerakni....muszáj volt sietni, mert a gátnak útban volt.
5 évig tartott.
180 métert kellett arrébb vinni...1036 darab sziklát...5 év ...nem sok száz kilométerről elszállítani és kivésni milliméterre pontosan 2 millió darab ugyan akkora sziklát.
Ezzel tempóval, ezekkel a modern gépekkel 9000 év lett volna a Nagy Piramis felépítése :)
Kell is a kritika, legalább észreveszik a gondolkodásunkon tátongó repedéseket :)
Egyébként én is mérnök vagyok, vagyis van egy mérnöki diplomám is, de az építészet nem a területem.
Esetleg ha valaki kíváncsiságból meghallgatná, mit gondol a földönkívüliekről egy megvilágosodott mester:
Koborlo1, egyáltalán nem talál süket fülekre a 116-os, meg te sem, egyetértek veletek. Én is leírtam részletesen a véleményemet az 57-es hozzászólásban, csak jött később ez a tagadó meg utána a Wadmalac nevű elvetemült, és felhúztam magam rajtuk én is, és egy napig nem írtam ide.
Ez a megvilágosodott mester miről beszél? Nincs meg valahol magyarul is?
"Szerintem lehetséges hogy tényleg jártak itt valamikor."
Én sem tartom kizártnak.
Csak nagyon-nagyon valószínűtlennek és bizonyított tényként asztalra tenni ÖKÖRSÉG.
"Kérlek oszd meg velünk ezt a tudást."
A piramisok építésének minden lépése ismert, ezerszer bemutatott. Csak bizonyos pontjaira van TÖBB megvalósítható változat és az nem ismert néhol, hogy ezek közül melyiket alkalmazták.
EZERSZER megtettem már a piramisufó-mániásoknak, minde egyes ponntjáról, amiről állították, hogy lehetetlen, mi lett a vége? Hiába írtam le, az a reakció, hogy nem hiszem meg ja mert te olyan zseniális vagy.
Nem én vagyok tudós meg zseniális.
Csak én megtanultam ,megértem, ami más, okosabb műszaki emberek feltaláltak.
Ezért nem misztifikálom.
"A tudósok évtizedek óta nem értik"
Ha-zug-ság.
Persze az ezós oldalakon mint a papagáj ismételgetik.
"Nyilván te vagy a kezdő mérnök aki tudósnak hiszi magát.
De a mérnök nem tudós."
Ehhez nem kell tudósnak lenni, hogy megértsd, mi a technikai feltétele valami megvalósításának.
Csak kicsit tanulni.
Amúgy marha nagy ívben tojok a fantáziálásaitokra, csak azért reagáltam, mert az alapfilozófiátok, hogy aki nem hiszi el azt, amit ti megesztek, az hülye, tudósnak hiszi magát meg pszichikai beteg. És ez OCSMÁNY:
Erre reagáltam.
Én pont az vagyok aki nem zárja ki, hogy tényleg történt, történik itt valami ismeretlen, külső behatás, csak ez NEM TÉNY, hanem nem kizárható feltételezés, amíg nem bizonyított, addig nem több ennél.
Vannak teljesen hitelesen dokumentált, főleg katonai ufo-megfigyelések, aminél az esemény nem tagadható, cáfolható.
De csupán annyi bizonyított, hogy valami tényleg történt, amire nincs magyarázat. Idegenek? Igen, ez az egyik lehetőség, meg sok más is lehet, amit még nem ismerünk.
Egyáltalán nem bizonyítéka az idegeneknek. Csak valami ma még nem ismert dolognak.
Éppen ezért igenis vizsgálandó, keresendő a válasz a kérdésere, mi ez.
Csak a választ biztonsággal nem a fantáziálás adja meg.
Szóval a xardobálóknak jelzem, egyetlen különbség, hogy én kicsi valószínűségű, de nem kizárt lehetőségnek veszem azt, amiről ti ALAP NÉLKÜL állítjátok, hogy TÉNY.
Nem az én véleményem a radikális, ellentmondást nem tűrő, hanem a tietek.
akkor ki a fanatikus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!