Nos 55%-os köszönöm a válaszokat, egyébként én vegyész vagyok és a fizikába nem mélyedtem bele meg egyébként is Sci-Fi-nek és viccnek szántam a válaszomat, nem pedig a szellemek létének bizonyítására :)
2017. márc. 12. 17:54
32/43 anonim válasza:
Hogy 5-ös válaszomat idézzem:
"ZumBa1900 nevű felhasználó válasza:
Nem foglalok állást, hogy vannak vagy nincsenek, csak volt egy kis fölös szabadidőm, mint ahogy a kérdezőnek is, hogy ilyen kérdésekkel szórakoztassa a GYK népét!"
2017. márc. 12. 17:55
33/43 anonim válasza:
30. válaszoló: szerintem ugyanaz van, mint az energiával, azaz tudatot tudattal nem lehet fókuszálni és a tudat is elterül, mint az energia, azaz egyenletesen oszlik el az univerzumban. Ennek az a következménye, hogy nem tudod a tudatot koncentráltan érzékelni (szellem formájában). Hacsak nem kapcsolódik anyaghoz:)
2017. márc. 12. 17:55
34/43 anonim válasza:
Az nem elképzelhető, hogy része lesz valamiféle kollektív tudattalanak, ez már sci-fi, de jó a téma :) mert hallottam olyan elméletet is, mely szerint állítólag létezik egy olyan dimenzió, a kollektív tudattalan, amelyben minden valaha a földön élő ember tudása megtalálható.
Mondjuk Egelyt idéznek ami rontja a cikk hitelét, de ezt nem ő találta ki!
2017. márc. 12. 18:01
36/43 anonim válasza:
A kérdés szerintem nagyon jó és sokat lehet róla beszélni... Mindenkinek javaslom a részecskefizika standard modelljének tanulmányozását, mert nagyon könnyen érthetővé teszi a fizikát, akár kvantum szinten is és nem annyira bonyolult.
2017. márc. 12. 18:06
37/43 anonim válasza:
zumba: Kicsit emberközpontú a megközelítés... jelenleg azt sem lehet tudni, hogy a födön kívül él-e még ember a galaxisban vagy azon kívül.
2017. márc. 12. 18:08
38/43 anonim válasza:
A szellemek előbb utóbb el is tűnnek. Ezért szellemek :D
2017. márc. 12. 18:11
39/43 anonim válasza:
". jelenleg azt sem lehet tudni, hogy a födön kívül él-e még ember a galaxisban vagy azon kívül."
Gondolom itt erre gondoltál:
"hogy a födön kívül él-e még MÁS ÉRTELMES LÉNY a galaxisban vagy azon kívül."
2017. márc. 12. 18:11
40/43 anonim válasza:
amennyiben szellemekről beszélünk, akkor csak emberi szellemekre gondolunk vagy mi? Szellemekhez annyira nem értek... lehet más galaxisból jönnek?
A sötét anyagra nem válaszoltam: a lényeg, hogy nem tudjuk mi alkotja a sötét anyagot, de tudjuk, hogy milyen anyagok jöhetnek szóba.... Ha pl kapsz egy fémdarabot a kezedbe nem biztos hogy tudod az konkrétan mi, de fel tudod sorolni, hogy mi lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!