Ki nem hissz Istenbe?
Érdekelne,hogy miért nem hissznek benne!!!
Nem vagyok valásos meg se vagyok keresztelve se semmi!🙂
Nekem egyszerűen, a mai tudomány még nem tudta bizonyítani a létezését.
A másik, miért PONT Isten létezik? Ennyi erővel miért nem Odin, Ré, Buddha, Quetzalcoatl, Mars, a Nap, Yin és Yang, Shiva, Földanya, és még holnapig sorolhatnám.
A világon nagyjából 4200 vallás létezik, mindegyiknek vannak hívői, soknak szent írásai, honnan lehet tudni hogy pont ez az, a jót sikerült kiszúrni, lehet hogy 2000 éve random ráböktek a kereszténységre hogy na, most próbáljuk ki ezt, mennyi az esélye hogy a másik 4199 vallás téved és valahogy pont a jót választottuk ki, teknikailag ugyannnyi esélye van "az egy igaz vallás" címére valami dél-amerikai medve-disznó-hörcsög-holdisten imádó csungelszektának és nekik is simán igazuk lehet.
Meg persze az is lehet hogy mindenki téved és halál után megszűnünk létezni.
Sajnálom, hogy csak ennyire futotta neked és azt is, hogy nem érted, amit írok. Ha te hívő vagy, akkor az a te dolgod, de piciz nyitnod kellene. Nekem például a gravitáció, efy kvazár, pulzár, sőt, még a maghasadás is milliószor hatalmasabb erő, mint egy képzeletbeli Isten. Nem baj, ha nem értesz egyet, de el kell fogadnod, hogy attól, hogy te gondolsz valamit, még nem lesz igaz. És azt is sajnálom, hogy a keresztényi szeretetedből csupán ennyire futotta, ezzel szégyent hozol azokra a keresztényekre, akiket én ismerek és fényévekkel értelmesebb váladzt tudtak adni, mint te. És az írásomban semmi gúnyt nem akartam belevinni, komolyan gondolom, amit írtam.
"a keresztényi szeretetedből csupán ennyire futotta, ezzel szégyent hozol azokra a keresztényekre"
Cintike: elnézést kérek a gúnyért. Meg tudsz bocsátani?
1.Nem érdekel egy nem keresztény véleménye a "keresztényi szeretetről".
2. nem írtam, hogy keresztény vagyok, a hívőkre általánosságban kimondható: szégyent nem hozok. A nem hívőkre sem. Mert annak semmi haszna. Nekem is vannak materialista-tudomány-mánikákus szeretteim.
3. amit #26 Dubitus írt, próbál ezzel az utóbbi kategorikus kijelentéseddel összehozni:
"Nekem a gravitáció, efy kvazár, pulzár, sőt, még a maghasadás is milliószor hatalmasabb erő, mint egy képzeletbeli Isten."
Teljesen abszurd és ez hozta ki reggel belőlem a gúnyt.
*
Mi az erő?
Mi az ember?
Mi a halál pillanata?
Mit fogsz akkor kapni ebből a tudománymániából, amikor legnagyobb szeretted előtt állsz a ravatalnál?
Amikor állsz magad a halál kapujában?
Hová lesz az a "milliószor nagyobb erő"??
Miért nem lehet a mai embernek megérteni: a vallás/hit és a tudomány KÜLÖNBÖZŐ? Nincs is átfedése a két értelem-felhőnek.
De beszéljenek,a ki jobban tudnak erről beszélni, és rá is érnek:
Dr Freund Tamás
A vallások transzcendens egysége:
Minden jót! Jó tanulmányozást!
#32.
Pontosan ahogy mondod és ebből számomra nyilvánvaló, hogy itt európában ránkerőltetik szinte a keresztény mindenki református vagy katólikus. Van persze egyre több más is.. pl baptista de alapjaiban véve ezek mind hasonlóak. Másról nincs is lehetősèg tanulni.
Ez van ezt örököljük s megy tovább..
Milyen marhaság az már hogy a kisgyereket megkeresztelik olyan kicsi korban?
Nem is döntheti el hogy akarja e vagy sem.
Engem is megkereszteltettek még leis konfirmáltam és mégis a család ateistája lettem :)
Kérdezem én akkor mi hogyan keletkeztünk?Meg az egész világ?Kam a aemmibőp jőtt egy sejt és abból jöttünk mi?🤔Jolvan megértem ,hogy nem hísztek,mert ez a dolog emberi agy nem tud felfogni!
De én egyszer amikor senki nem volt mellettem magam allatt voltam és elkezdtem imádkozni Istenhez,hogy legyen minden jobb,hogy segítsen kihúzni ebből a helyzetből!És tudjátok mi történ minden úgy történt ahogy elképzeltem igaz idő kellet de megérte boldog vagyok és tudom,hogy soha nem vagyok egyedül mert ő mellettem van!🤗😇
A kérdésedhez nem az írtad, hogy nem vagy vallásos?
"Nem vagyok valásos meg se vagyok keresztelve se semmi!"
Most hogy is van ez?
Nagy Bumm elmélet. Evolúció. Olvass utánuk.
Ma 20:52
Isten mindig is volt de ezt nehéz felfogni emberi ésszel!
Ezt számunkra akik korlátok közé vagyunk szorítva(tér,idő) nehéz megérteni,Istenre nem hat az idő,ugyanis azt is Ő teremtette.
Ha lenne agykapacitásod megérteni a tudományt akkor nem hinnél te sem. Pont ahogy írtad... korlátolt vagy. Könnyebb elhinni valamit mint kutatni egy életen át és megérteni dolgokat.
A hit a buta emberek támasza ez van mióta ember van. Nem várhat el az ember többet..
Ráadásul látszik a kérdésedből hogy megrendült a hited. Ha feltètel nélkül hinnél miért érdekelne hogy mi miért nem hiszünk?
S ráadásul milyen vallásos ember vagy te ha itt hazudozol?
Amúgy utoljára mondom azèrt nem hiszek mert isten pont ugyanolyan kitalált személység mint a mikulás. Sajnálom ez van.
Azért ha értelmiségek közzé mész ne mondd hogy ilyenekbe hiszel mert kiröhögnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!