Ki nem hissz Istenbe?
Érdekelne,hogy miért nem hissznek benne!!!
Nem vagyok valásos meg se vagyok keresztelve se semmi!🙂
Nem megyek rá linkekre :)
Hinni istenben pont olyan mint hinni a mikulásban... Ateistának lenni olyan emberek közt akik hisznek istenben pont olyan mint az egyetlen gyereknek lenni az osztályból aki tudja hogy nincs mikulás és várja hogy a többiek is felnőjenek :D
Hogy lehetnek emberek ilyen sötétek a 21. században ...
emberek világosodjatok már meg :D De tényleg...?? Hogy lehet ilyen orbitális marhaságokat elhinni?
Pszichológus kéne mindnek az ilyennek nem más.
Én régen hittem, de aztán rájöttem, hogy nagyon buta voltam. Mikor elkezdtem olvasni a gyereknek a Bibliát, olyan érzésem támadt, mintha valami esti mesét olvasnék, és ekkor elgondolkodtam egy kicsit.... Utána keresgéltem és rátaláltam, hogy a teremtés mítosz és a vízözön is például már jól régebben is szerepeltek az emberek történetében, mint a Bibliai story. Rákerestem, hogy vannak-e egyáltalán bizonyítékai ennek a történetnek (vízözön) és képzeld, vannak, de csak a jordán térségben, sehol máshol. Innen már nem volt nehéz megértenem, hogy egy nép "tengere" kiöntött és máris isteni csapást és igazságtételt láttak benne. És a többi bibliai történéssel is ez a helyzet.
Másrészt, mióta elengedtem az összes vallási hülyeséget és a hitet, sőt, még Istent is, sokkal jobb lett az életem. Sokkal több időnk van a férjemmel és a kislányommal egymásra, szinte fellélegeztünk. Nem aszerint cselekszünk, amit mások vagy a Biblia mond, hanem úgy, amit mi tartunk helyesnek. (Megjegyezném, hogy volt olyan bibliai szöveg, aminél üvöltött a lelkiismeretem, hogy ez helytelen). Az életünk sokkal kiegyensúlyozottabb. Ma már tudom, hogy amit Istennek tulajdonítottam, azt valójában csak az agyam rakta oda, egészítette ki. Így visszagondolva, elég hülyén érzem magam, hogy képes voltam ennyire hinni régen. A kislányomat igyekszem ettől megvédeni és nem is mesélek neki semmiről, ami a Bibliában van, majd tanulja a suliban, ha odaér. Mikulás és Jézuska meg ilyesmiről sem hazudunk neki, tudja, hogy mikuláskor egy kedves és jólelkű püspökre emlékszünk meg, a karácsony pedig a szeretet ünnepe. És boldogabbak vagyunk hit és ISten nélkül, mint vele:)
Tiszteletben kéne tartanod mások véleményét.
Én gondolkozok, és éppen ezért nem hiszek benne.
Hallottál valaha a Nagy Bumm-ról és az evolúcióról? Nagyobb realitását látom ennek, mint annak, hogy egyszer csak létrejött Isten, hogyan is?, és ő teremtett mindent.
Ez az "elmélet" elég sok mindennel szembemegy.
És megsúgom, nem egy ilyen ember, mint te fog meggyőzni Isten létezéséről.
Csajszibarack!
Az nem érv, hogy valaki meg kellett tervezzen minket! Mik vagyunk mi robotok?
És istenkédet ki tervezte? Ő csak van?
És ha van hol van?
És ha ő annyira jó akkor miért van annyi éhező és beteg? Ha mindenható akkor miért nem segít rajtuk?
Miért kell hinni benne? Miért nem látjuk pl? Nem egyszerűbb volna?
Azért nem érzékeljük mert nincs.
A biblia a szent könyv igaz?
Akkor miert van tele baromságokkal?
Vizen járni?? :D
Isten ugyanolyan mint a mikulás nem látod de elhiszed hogy van amíg az agyad fejletlen korlátolt. Aztán jó esetben felnőssz és az agyad beérik és meglátod hogy lehetetlen.
Az olyan embereknek jó ez akik annyira sötétek hogy a tudományhoz túl buták és minthogy tanuljanak könnyebb zengeni egy mesét.
Minden rossz a világban a vallásból származik!! Emberbutítás nem más!
Olyan aberrált dolgok vannak a bibliában hogy az eszméletlen...
Isten felcsinálja máriát aki raadasul ferjnel van... ilyeneket nemhogy gyerek de emberi lény kezébe nem adnék. Az emberek értelmes hányada ma is ateista mindig is az volt.
A biblia szemét ertelmes ember a kezebe nem veszi.
Terjetek mar eszhez sotetek...
Te tudsz vizet borrá változtatni?
Nem!
Jezuska miert tudna?
Miert kene legyen valaki aki jobb nalatok?
Miert nem hiszitek el hogy ti magatok is jok vagytok es nem kell senkinek hodolni?
Ezt a kérdést zuhanó repülőn NE tedd fel, ott még a legádázabb ateista Istenhez könyörög!
.
Ha zuhanó repülőn vizsgáljuk a kérdést, saját kis zárt világukban mindenki istenhívő.
Egy utcai támadás és a repülőgép zuhanása között van némi különbség...
Cynthia bölcs - leborulunk előtted! Taníts minket, Efendi!
"nem jut eszébe Isten, mert nála sokkal nagyobb erőket ismer."
Isten a legnagyobb, ami elgondolható. Ha nagyobbat tudsz gondolni = Az -> így a végtelenségig.
Ezt a buta skolasztikusok is fejtegették - buták, de szegények nem tudtak Cynthia bölcstől tanulni, bocsássunk meg nekik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!