Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ki nem hissz Istenbe?

Csajszibarck18 kérdése:

Ki nem hissz Istenbe?

Figyelt kérdés

Érdekelne,hogy miért nem hissznek benne!!!

Nem vagyok valásos meg se vagyok keresztelve se semmi!🙂

2016. dec. 12. 13:58
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
65%

Nem hisssszek, hissssssszzzzzzz nincs.

Én sem vagyok vaLLásos...

2016. dec. 12. 14:21
 2/45 A kérdező kommentje:
De mondjad miért nem hisszel benne?
2016. dec. 12. 14:31
 3/45 anonim ***** válasza:
88%

A Szent Magyar Nyelvtankönyvbe kell hinni!

Ez a Teremtő Atyaúristen szent akarata.

2016. dec. 12. 14:36
 4/45 anonim ***** válasza:
73%

Amiért Allahban sem, és Jehovában sem, és Buddhában sem, és a Mikulásban sem.

Meg a halálk utáni életben sem, és a reinkarnációban sem.

Miért kellene hinnem bármiben? Mert más hisz?

2016. dec. 12. 14:38
 5/45 anonim ***** válasza:
67%
Nem hiszek olyan tudatos létezésben, amely képes az élet törvényeit irányítani, kézben tartani. Egy részt, mert fizikai képtelenség. Másrészt pedig milyen Isten az, aki egy élőlényt teremt, húzza előtte a mézesmadzagot, majd végignézeti vele, ahogyan elveszíti a szeretteit? Vagy bármi mást, ami fontos neki? Mindenki pozitívan gondol erre az "Isten"-re, pedig nem így van. Isten csak azoknak létezik, akik az élettől elég negatív megrázkódtatást kaptak ahhoz, hogy kiforduljanak önmagukból és "Isten" csak menedékként szolgál számukra. Mint mikor egy kisgyereket megbántanak mások és a szüleihez rohan, hogy anyu fáj, anyu fáj. Nincs olyan Isten, ami megengedhetné ezt. Az "Isten" kifejezést csak egy dologban vagyok képes helytállóan minősíteni - szerintem Isten az, amit érzel. A szeretet a családtagjaid, barátaid, rokonaid iránt, és akinek az elvesztése fájó. Semmi más, csak az, ami emberré tesz és nem egy modernkori állattá, aki csak beáll a vallásosak sorába.
2016. dec. 12. 14:42
 6/45 anonim ***** válasza:
32%

Nevetséges az utolsó érv:Miért kellene hinnem bármiben? Mert más hisz?

Ezek szerint ha a többség által elfogadott hogy az ég kék a zöld meg fű, nem hiszed, mert a többség állítja.

Másrészt, az emberi tudományt könyedén meghaladhatja, hogy fizikai valójában is megmutassa Istent, hiszen a tudomány is tőle eredeztethető.

Ezen felül, a hit a továbbiakban nem létezne, mert bizonyított tényé válna. Istennek nem bólogatós rabszolgákra van szüksége, úgy gondolom, hanem igaz hitű követőkre.

Ebből következően bírálja majd el, mellé kerülsz a menybe, vagy a pokolra jutsz.

Mindenféle áltudományos sci-fibe most nem mennék bele a teremtéstörténettől, egésszen a kegkülönfélébb környezeti változókon át, a mai ember és egy állat különbségéig bezárólag, mert az, hogy mindez csak úgy véletlen sorozatok eredménye kizárt. Sokkal inkább egy előre megtervezett dolog része.

2016. dec. 12. 14:48
 7/45 anonim ***** válasza:
42%

"szerintem Isten az, amit érzel. A szeretet a családtagjaid," stb

"Az Isten szeretet." Szent János evangélista.

De mielőtt leállatoznád a hívő embereket 5-ös, megmondod, szerinted Bach miért köszönte meg minden műve végén, hogy olyan szépet írhatott nekünk?? Soli Deo Gratia.

https://www.youtube.com/watch?v=6qzjO3BIi4I

2016. dec. 12. 14:55
 8/45 anonim ***** válasza:
45%
* Bach miért köszönte meg ISTENNEK minden műve végén
2016. dec. 12. 15:00
 9/45 anonim ***** válasza:
63%

Nem csak kép, de fogalomzavar is van a sok önjelölt megmondogató között.

A hit, nem azt jelenti, hogy 100% bizonyosséggal tudod.

De erősen szeretnéd, és hajlasz felé, sőt érzed.

Hiszel magadban, hogy sikerül e egy kitűzött cél.

Nem tudhatod, míg nem vagy túl rajta.

A hithez, nincs szükség bizonyosságra vagy bizonyítási kényszerre.

A hit ezért hit.

A tény az pedig ami már kézzelfogható módon, egyes materalista egyének 2 dimenziós látásmódja is képes befogadni. Tehát ami megkérdőjelezhetetlen bizonyosságot nyert. De az onnantól már nem hiszek vagy nem hiszek kérdése. Azok már tények.

Isten tagadása, nem tény kérdése, létezése viszont a feltétlen belevetett hité.

Általában olyan nevetséges válaszokkal jönnek, hogy nem kimutatható a jelenléte, tudományos módszerekkel...és az nem is létezik. Pedig a tudomány még nagyon sok mindenre nem adott választ...

2016. dec. 12. 15:04
 10/45 anonim ***** válasza:
60%
Nem ezt mondom. Nekem Istent a családtagjaim iránt érzett szeretetnek tudhatom be, mivel alapjáraton magányos ember vagyok. Ők azok, akik mindig mellettem állnak. Egy gazdag embernek a pénz jelenti. Az utolsó alkoholistának a pálinka, vodka. Mindenki máshogy értelmezi "Istent". nem egy fizikai létező, hanem az, ami életben tart. Máshogy nem lehet felfogni. Sajnos a mai világban Isten a pénzt jelenti,hiszen a pénz irányít mindent, meg az információ, de vannak olyan emberek, akik inkább boldogan élik az életüket, arra áldozva, amit szeretnek, mintsem minél tovább.
2016. dec. 12. 15:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!