Ki nem hissz Istenbe?
Érdekelne,hogy miért nem hissznek benne!!!
Nem vagyok valásos meg se vagyok keresztelve se semmi!🙂
Nem hisssszek, hissssssszzzzzzz nincs.
Én sem vagyok vaLLásos...
A Szent Magyar Nyelvtankönyvbe kell hinni!
Ez a Teremtő Atyaúristen szent akarata.
Amiért Allahban sem, és Jehovában sem, és Buddhában sem, és a Mikulásban sem.
Meg a halálk utáni életben sem, és a reinkarnációban sem.
Miért kellene hinnem bármiben? Mert más hisz?
Nevetséges az utolsó érv:Miért kellene hinnem bármiben? Mert más hisz?
Ezek szerint ha a többség által elfogadott hogy az ég kék a zöld meg fű, nem hiszed, mert a többség állítja.
Másrészt, az emberi tudományt könyedén meghaladhatja, hogy fizikai valójában is megmutassa Istent, hiszen a tudomány is tőle eredeztethető.
Ezen felül, a hit a továbbiakban nem létezne, mert bizonyított tényé válna. Istennek nem bólogatós rabszolgákra van szüksége, úgy gondolom, hanem igaz hitű követőkre.
Ebből következően bírálja majd el, mellé kerülsz a menybe, vagy a pokolra jutsz.
Mindenféle áltudományos sci-fibe most nem mennék bele a teremtéstörténettől, egésszen a kegkülönfélébb környezeti változókon át, a mai ember és egy állat különbségéig bezárólag, mert az, hogy mindez csak úgy véletlen sorozatok eredménye kizárt. Sokkal inkább egy előre megtervezett dolog része.
"szerintem Isten az, amit érzel. A szeretet a családtagjaid," stb
"Az Isten szeretet." Szent János evangélista.
De mielőtt leállatoznád a hívő embereket 5-ös, megmondod, szerinted Bach miért köszönte meg minden műve végén, hogy olyan szépet írhatott nekünk?? Soli Deo Gratia.
Nem csak kép, de fogalomzavar is van a sok önjelölt megmondogató között.
A hit, nem azt jelenti, hogy 100% bizonyosséggal tudod.
De erősen szeretnéd, és hajlasz felé, sőt érzed.
Hiszel magadban, hogy sikerül e egy kitűzött cél.
Nem tudhatod, míg nem vagy túl rajta.
A hithez, nincs szükség bizonyosságra vagy bizonyítási kényszerre.
A hit ezért hit.
A tény az pedig ami már kézzelfogható módon, egyes materalista egyének 2 dimenziós látásmódja is képes befogadni. Tehát ami megkérdőjelezhetetlen bizonyosságot nyert. De az onnantól már nem hiszek vagy nem hiszek kérdése. Azok már tények.
Isten tagadása, nem tény kérdése, létezése viszont a feltétlen belevetett hité.
Általában olyan nevetséges válaszokkal jönnek, hogy nem kimutatható a jelenléte, tudományos módszerekkel...és az nem is létezik. Pedig a tudomány még nagyon sok mindenre nem adott választ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!