Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » A lélek csak illúzió?

A lélek csak illúzió?

Figyelt kérdés

2015. júl. 2. 10:58
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
100%
6-os, és most mi lesz. Kapok egy kekszet, vagy mi? Az egyéb kérdéseknél is toplistás vagyok, mi lesz ha első helyezett leszek, felkérnek moderátornak? Áhh, akkor oszt mindenki tiltva lesz! :D
2015. júl. 2. 15:14
 32/57 anonim ***** válasza:
Joker, ha első helyezett leszel, minden amit hiszel/állítasz, igazzá válik és eljön az apokalipszis.
2015. júl. 2. 15:19
 33/57 anonim ***** válasza:

mortymr, engem nem nagyon érdekel ez a toplista dolog, de azért vicces, hogy nem is válaszoltam a szexualitás témában, vagy legalábbis nem emlékszem rá, de mégis 2395-ik helyezett vagyok.

Más téma. Ha ez a lélek nem is illúzió, de egy ember alkotta fogalom, hogy többnek lássuk magunkat, mint amik valójában vagyunk.

2015. júl. 2. 15:51
 34/57 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. Tudok jobbat. Az illúzióknak van-e lelkük? Ha egy illúziónak van lelke (ha van lélek), akkor az valódi-e?
2015. júl. 2. 15:57
 35/57 anonim ***** válasza:
35%

"Ha ez a lélek nem is illúzió, de egy ember alkotta fogalom, hogy többnek lássuk magunkat, mint amik valójában vagyunk."

Szerinted. Szerintem meg nem. Meg sok millió más ember szerint sem. És mi vagyunk többen, tehát a Te véleményed ilyen szempontból nem releváns.

Ez van, szokjál hozzá!

Mehetnél te is büszkeség napot tartani a kis tábláddal: "NEKEM NINCS LELKEM, A LÉLEK CSAK ILLÚZIÓ!", "NINCS ISTEN, ADJÁK VISSZA AZ 1%-OT AZ ÁLLAMNAK", lenne rendőr kordon, vonagló félmeztelen Bibliás lélektelenek, technó zene, meg minden.

Itt az ideje, hogy színre lépj és megalapítsd a mozgalmadat, mert így a többségi társadalom nem fogadja el, hogy te lelketlen vagy és ez eléggé megalázó! Nem sétálhatsz például az utcán lelketlenül, mert mindenki azt fogja hinni, hogy van lelked. Meg ilyesmi...

Viszont ha nincs lelked, akkor szabadon vadászható vagy (mint egy állat), legalábbis a középkorban még ezt mondták a papok, nem tudom ez azóta változott-e...

2015. júl. 2. 16:36
 36/57 anonim ***** válasza:
100%

mortymr, ez nem valami pártválasztás, hogy a többség szava dönt egy ilyen fontos kérdésben. Lehettek ezren, kétezren és húsz milliárdan is, ha nem tudtok felmutatni semmit, csupán a hitet, mellyel halhatatlannak hiszitek önmagatokat. Nem akarok senki ellen tüntetni. Annyi az egész, hogy az én szavaim mellett tények állnak, ellemben a te szavaid mellett pedog nem!

Én örülnék neki, ha tévednék, de jelenlegi tudásom szerint, ahogy sokak szerint, a hittal az ember felsőbbrendűnek akar látszani, és ennek érdekében mindent megtesz, hogy igazolja önmagát, így aztán a valamiben hívő ember nem a valóságot kutassa, hanem igazolni akarja, amiben éppenséggel hinni akar. Ez lehet akármi. Isten, reinkarnáció, lélek stb. Az a baj, hogy az ezotéria hívők már mindent tudnak, csak éppenséggel bizonyítani nem tudják a jelen állításaikat. Ők eleve úgy állnak hozzá, hogy "létezik", ők sosem fogják ennek az ellenkezőjét állítani, mert ugye oda lenne az illúzió varázsa. Tehát, ha egy valamiben hívő ember igazolni akarja magát, bizonyítékot fog találni, legalábbis "szerinte", mert ugyebár tojik arra, hogy én most mit mondok. Esetleg lesüti a szemét, és csak olyanok véleményére ad, akik egy követ fújnak vele. Hiába mondanád, hogy ez nem így van, mert nekem vannak ezzel kapcsolatban tapasztalataim, és nem vagyok naiv, mert tudom, hogy az ilyen emberek közt vannak tudósok, kutatók és orvosok is, de legalább mellettük kész tények állnak kísérletekkel alátámasztva!

2015. júl. 2. 17:49
 37/57 anonim ***** válasza:
Ha tudnád, nekem mennyi pontom van itt az ezóba, mert megválaszoltam a tudományok témakörbe, és áttették ide a **** áltudományos kérdést XD
2015. júl. 2. 18:06
 38/57 anonim ***** válasza:

"az én szavaim mellett tények állnak"

HAHAHA, ez NAGYON JÓ VOLT!!! Tények !!! Hahaha. Százszor, de százszor átrágtuk már, hogy az égadta világon semmi bizonyítékot nem tudsz felmutatni a lélek NEM létezésére. Az lenne a TÉNY, ha megdöntetetlenül bizonyítanád, hogy nem létezik.

De tudod mit, nekem az is elég lenne, ha 100%-osan felfednéd előttem az emberi agy és idegrendszer teljes működését, minden kétséget kizáróan felvázolva, hogy nem állhat kapcsolatban valamiféle számunkra még nem mérhető energia szerű mezővel. Ezzel talán igazolhatnád, hogy itt bizony csak kémia van és egyszerű állatok vagyunk. De amíg kb lószart nem tudunk az agyunkról addig nincs miről beszélni. Egy olyan valamiről állítod hogy nem lehet több, mint amit te gondolsz, aminek a működését még nem is értjük teljesen! De melletted a TÉNYEK ÁLLNAK, haha, nagyon jó.

És ez csak a TE saját kis véleményed, hogy egy olyan valaminek a NEM létezését NEM kell bizonyítani, amiről milliók állítják, hogy van.

Magyarázgathatod, hogy az emberek szerinted miért találtak ki ezt meg azt, ez akkor is csak a te véleményed marad, nem pedig az igazság. Ha legalább annyian hinnék ezt amit állítasz, mint ahányan "tudják", hogy van lelkük, akkor lenne valami súlya talán az állításodnak. De így csak egy lepkefing, ami elszáll a szélben. Ez van. Ezért dönt a többség, mert a te elméleted ugyanolyan bizonytalan alapokon áll, mint a többség véleménye. Ilyenkor a számok győznek.

Majd ha végeztél ezzel az életeddel, várj meg légy szíves, és megvitatjuk mekkora hülye voltál. Ha meg neked volt igazad, akkor úgyis mindegy, mert a férgek fognak lakmározni a szuper okos agyacskádból és aztán átalakulsz szépen humusszá, ennyit értél el az elméleteddel. Én legalább boldogan halok meg, mert tudom, hogy nem egy kupac humusz leszek.

2015. júl. 2. 18:10
 39/57 anonim ***** válasza:
100%

mortymr, nincs okunk olyasmit feltételezni, amiben te hiszel, hiába nem ismerjük az agyműködés teljességét, de a hitra teljes körű magyarázatot tudunk adni. Nincs okunk felsőbbrendűnek tulajdonítani az emberi idegrendszert, amikor semmi se utal arra. Nincs okunk önmagunkat halhatatlanná, kikiáltani, amikor egy halandó test vagyunk. Az agy pedig ugyanolyan biológiai haldokló, mint bármelyik másik szervünk. Halál után az agysejtek elpusztulnak, nem közvetítenek semmit. Ezek pedig tények! De mindegy most vissza veszem az álarcomat, mert anélkül mesztelennek érzem magam, és smileyt is írók, hogy ne derüljön ki, hogy sokkal több vagyok annál, mint amennyit mutatok magamból. :D

#37 Ö... csak nem 808 ponod van? Tudod ez olyan türk, mellyel lebuktatunk téged. xddddd

2015. júl. 2. 18:35
 40/57 anonim ***** válasza:

"nincs okunk olyasmit feltételezni"

Legalább annyi okunk van feltételezni a lélek létezését, ahány ember állítja sziklaszilárdan, hogy van lelke. Persze ez a hozzád hasonló húsrobotoknak semmit sem jelent :) Bzzzz Bzzzz.

2015. júl. 2. 18:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!