Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ez csak véletlen ugye?

Ez csak véletlen ugye?

Figyelt kérdés
Alapvetően a szkeptikusok táborát gyarapítom, ezt mindenféleképp szeretném leszögezni! Azonban a közelmúltban történt valami, amiről tudom, hogy csupán véletlen, de egyszerűen képtelen vagyok kiverni a fejemből. Pusztán unalomból fogtam egy fehér A4-es lapot és felírtam rá egy a lakóhelyemhez közeli (általam jól ismert) helyszínt illetve az akkor aktuális időhöz képest fél órával későbbi dátumot (12:30-kor írtam és a papírra 13:00 került). Majd pedig mint egy meghívó levelet megcímeztem a jövőbeli önmagamnak és betettem a kabátom belső zsebébe. Aztán lementem a helyszínre, kb. 12:50-re értem oda ezért leültem egy közeli padra (a szóban forgó terület ugyanis egy park). Újfent elmondanám ez csak unaloműzés volt a részemről semmi több egy egyszerű kis móka, amivel el akartam ütni az időt, amíg a barátnőm meg nem érkezik. Azonban pontban 13:00-kor leült egy 50 év körüli pasas a velem szomszédos padra. Egy szót sem szólt csak rutinosan körülnézett majd elővett egy kopott öreges könyvet a következő címmel: Aldous Huxley - Szép új világ. Erre eléggé felkaptam a fejemet ugyanis hosszú évek óta ez a kedvenc könyvem. Jobban szemügyre véve a fickót pedig észrevettem, hogy öltözködési stílusunk teljesen megegyezik az által viselt ruhák szinte mindegyikét én is szívesen hordanám (és elég sajátságos a ruhatáram). Olyan, hogy időutazás mindössze a sci-fi filmekben létezik, a valóságban nem, ezt mondogatom magamnak már napok óta, de egyszerűen láttam amit láttam és nem tudom megtörténté tenni a dolgot. A dátum a ruha a könyv minden stimmelt, de ez csak véletlen ugye?

2014. dec. 28. 20:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
Azt hittem, hogy a levelet is megkapod, vagy ilyesmi. Hát lehet véletlen, de akár más is!
2014. dec. 28. 20:12
 2/16 anonim ***** válasza:
86%
hát nem tudom mit mondjak, lehet hogy véletlen, de én nem hinném
2014. dec. 28. 20:17
 3/16 Legoman ***** válasza:
100%

Nem volt véletlen. Írtál egy levelet a jövőbeli önmagadnak. Ha ilyeneket csinálsz ne lepődj meg, hogy kapsz egy kis bepillantást a jövődbe.

Azt ajánlom, hogy majd 50 évesen mindenképpen menj el oda ugyanakkor, ugyanis a múltbeli éned is ott lesz. :) Te már tudni fogod, hogy az te leszel. :D

2014. dec. 28. 20:30
 4/16 Dead Angel ***** válasza:
36%
Én általában nagyon nyitott vagyok mindenféle dologra, ezért is olvasok itt az ezo kategóriában, de ez még nekem is sok. Az a részletesség, ahogy mindent leírsz enged arra következtetni, hogy csak kitaláltad az egészet...ne haragudj, de nem igazán tudom elhinni amit leírtál.
2014. dec. 28. 20:33
 5/16 anonim válasza:
100%
Véletlenek nem léteznek! Osztom az utolsó válaszoló véleményét!
2014. dec. 28. 20:34
 6/16 A kérdező kommentje:
Teljesen meg tudom érteni! Én abszolút nem hiszek az ilyesmiben, az ehhez hasonló történeteket is mindig inkább bohóckodásnak tartottam mintsem, hogy komolyan vegyem. De ezt megtapasztalni roppant kellemetlen volt. Sosem éltem drogokkal, alkoholt kizárólag mértékkel fogyasztok, semmilyen a tudatomat befolyásoló pszichés betegséggel nem rendelkezem (erről már hivatalos papírom is van, mivel az esetet követően először azt hittem megőrültem így felkerestem egy pszichiátert). A világ tudományosan feltárható és minden részlete leírható ez a hitvallásom. Ilyesmi nem létezhet, nem is létezik, kell lennie valahol valamilyen elfogadható magyarázatnak.
2014. dec. 28. 21:09
 7/16 anonim ***** válasza:
59%

Na ezen sírok azt megértem ha nem hiszed el,szerintem csak véletlen volt de az "hogy valaki ilyen pontossággal leírja mi történt az ki talált dolog xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD".... erre ez a véleményem pont azért lehet igaz mert pontosan írta le mi történt vele és sok hatás alatt volt megjegyezte mi történt.Nem értem az embereket ha full ezos dolgot ír nem fogalmaza meg elégé hiányzik az esemény ez nem magyarázat amikor pontosan írja le akkor meg az a baj ?:D

Amúgy bármi történik velem én szóról szóra szoktam elmondani "mert van agyam megtudom jegyezni mi történt velem"

2014. dec. 29. 07:23
 8/16 anonim ***** válasza:
Gondolj bele, lehet, hogy tényleg te voltál és most itt valamelyik válaszoló az az öreg pasi a padon. :O
2014. dec. 31. 01:09
 9/16 anonim válasza:

Előre leszögezném, hogy nem igazán hiszek az ilyenekben. Persze a véletlennek nagyobb az esélye. Csak a baj, hogy nincsenek véletlenek. Tapasztalatból írom.

Az arca mennyire hasonlított a tiédhez?

Lehet, hogy te leszel az, aki feltalálja az időutazás 'működését' :D

Azt tudom tanácsolni, hogy csináld meg még egyszer, csak most más helyszínnel és idővel. Ha akkor is ugyanez lesz, én már elgondolkoznék rajta.

De lehet én is kipróbálom, bajom nem lehet belőle :)

2015. jan. 2. 19:20
 10/16 anonim ***** válasza:

Ezt már hiába próbálja meg még egyszer.

Ez egy spontán ötlet volt, amit nem lehet megismételni.

Neked sem fog sikerülni.

Én hiszem azt, hogy ez nem véletlen volt.

Nem vagyok ezoterikus beállítottságú, de szkeptikus sem vagyok.

Valahol a kettő között. Azt hiszem, hogy a gondolatoknak erejük van.

Szerintem, ha te ezt tetted, és a levelet megcímezted a jövőbeli önmagadnak, ezt nem spontán tetted, nem abban a pillanatban jutott eszedbe.

Talán már hosszú ideje ezen agyalsz, hogy mi lenne ha...

És valaki a gondolataidra reagált, és megjelent a találkozón. Mert véletlenek nincsenek, és szerintem most már te is rájössz erre.

A vonzás törvényének alapelve, hogy minden gondolat rezgéseket bocsát ki, és a hasonló a hasonlót vonzza.

Ha elfogadjuk ezt, és nagyon úgy néz ki, hogy el kell fogadnunk, már megértjük azt, hogy az a férfi miért azt a könyvet olvasta, és miért olyan ruha volt rajta.

Jobban nem megyek bele, mert ez már ezotéria, de nagyon érdekes, és elgondolkodtató.

2015. júl. 5. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!