Van valami bizonyíték Isten létezésére?
"A munkahelyi főnök pedig tapasztalható valami, aminek a létezése nem megkérdőjelezhető, mert hiszen érzékelem, hogy létezik, megtapasztalható a létezése érzékszervi úton.Istenről ezt nem lehet elmondani."
Aha, igen egy külföldi nagyobb vállalatnál pont az a jellemző, h a fő tulajt érzékeled...max. csak tudod, h ki az, mert van egy neve, rajta van a szerződéseken, meg mások, akik esetleg közvetlenebbül alatta vannak látták is és mondták is, h valós személy. Bár nyilván, ha nagyon akarnád utána járhatnál, h tényleg létezik-e, pl. anya könyvi hivatalba stb. bár nem lenne olcsó mulatság, így letudod azzal, h inkább elhiszed.
Egyébként Istent is érzékelheted, csak nem akarsz így tenni, ennyi. De erről nem Ő tehet, hanem te, elvégre a te döntésed.
Azért mégiscsak elmondató a főnökről, hogy létezik, még akkor is, ha személyesen nem találkozom vele.
Istent pedig érzékszervi úton nem lehet megtapasztalni.
"Azért mégiscsak elmondató a főnökről, hogy létezik, még akkor is, ha személyesen nem találkozom vele."
Mitől másabb az adott szitu? Te soha nem láttad, max a nevét ismered...no meg mások mondták neked, h ismerik.
Nem ismerős a szitu? Istent se láttad soha, max. csak mások mondják neked, h de ők ismerik és létezik.
"Istent pedig érzékszervi úton nem lehet megtapasztalni."
Itt volt az érzékszerveknek Jézus.
Tudom a kételkedők számára ö is kamu, mert most nem látjátok.
Isten létezését nem kell bizonyítani. A téged körülvevő világ létezését érzékszerveid bizonyítják: látod, tapintod, hallod. Két dolog van, amit nem kell látnod, nem kell tapintanod, nem kell hallanod, ahhoz hogy tudd, hogy létezik. Az egyik ilyen te magad vagy, a másik pedig... Isten.
Ez a legfőbb bizonyíték a létezésére, mert ha a magad kicsinységét el tudod fogadni akkor is létezőnek, ha éppen nem látod, nem hallod, vagy nem tapintod magad, akkor a magasságos Isten esetében miért is megy ilyen nehezen?
bklara # 42-# 44-# 45
Erről beszéltem bizonyítás nincs csak vallási hiszti privátban is sem írtál semmi értelmeset csak hisztiztél valamiben nem lehet csak úgy hinni a biblia azért mese mert fizikailag képtelen, valótlan dolgokat ír le. :D
# 46 Istennek dehogyis nem kell bizonyítanja szóval Istent nem lehet érzékelni fizikailag akkor honnan tudod, hogy létezik? az érzésekre sem hagyatkozhatsz mivel azok is csak kémia, biológia megalapozatlanul pedig nem lehet hinni semmiben legalábbis én úgy gondolom szóval akkor mire alapozátok a vallást?
"ha a magad kicsinységét el tudod fogadni akkor is létezőnek, ha éppen nem látod, nem hallod, vagy nem tapintod magad, akkor a magasságos Isten esetében miért is megy ilyen nehezen?".
Ez hülyeség én fizikailag létezem Istenről ezt viszont nem tudom elmondani.
Nincs bizonyíték, soha nem is lesz.
Bizonyítékokra csak a tudománynak van szüksége, és tudományos módszerek révén lehet szert tenni rá.
A hit nem tart igényt bizonyítékokra, a tudomány pedig nem tart igényt a hitre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!