Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Fekete alakok/árnyak. Mik...

Fekete alakok/árnyak. Mik lehetnek ezek?

Figyelt kérdés

A fürdőszobából jöttem ki éppen. Felkapcsoltama villanyt az étkezőben, és egy magas, fekete árnyat a konyha felé tartani. Gyors volt, de ahhoz nem eléggé, hogy 2-3 másodpercig ne lássam. Azt hittem, hogy az öcsém, 190cm magas lehetett. Egyedül ő ekkora a családban. Utána mentem, mert kérdezni akartam tőle valamit. A konyhának egy bejárata van, azon mentem utána, de mikor oda értem, senki nem volt ott. Elég kellemetlenül éreztem magam, többször is volt már ilyen.

Az is előfordul, hogy hasonló magasságú, fekete árny áll az ágyam mellett, több percen keresztül. Tudom, mert a szárító fehér, így tökéletesen kivehető, még sötétben is, ha előtte van valami, főleg, ha ekkora. Többször behunyom-kinyitom ilyenkor a szemem, és egy bizonyos ideig mindig ott áll, aztán idővel eltűnik.

A ház több pontján láttam már, de a szobában a legaktívabb. Attól tartok, lehet köze akár a szobámban elhelyezkedő két, nagy tükörnek. Elvileg ezek egyfajta átjáróként működhetnek. Sokszor volt már olyan is, mintha valaki mellém, az ágyam szélére ült volna, vagy megfogja a vállam, meglök.

Mi lehetett ez a lény? Mennyire köthető a szobámban lévő tükrökhöz (révén, hogy itt jelenik meg a szobámban legtöbbször).

2014. febr. 17. 09:21
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
0%
Nem kellene horror filmeket nézned, ha egyébként meg ennyire félős vagy.
2014. febr. 17. 09:34
 2/45 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehet, hogy a saját árnyékokodat láttad? komolyan nem tudom mi lehetett. vagy nem lehet, hogy csak képzelted az egészet? akarnék segíteni, de ez nem az én hatásköröm.
2014. febr. 17. 09:35
 3/45 anonim ***** válasza:
31%

Ez a tipikus "2-3 mp-ig látom /eltűnik" dolog miatt is látszik, hogy csak hallucináció vagy pedig a szemed retinája szórakozik veled. Én is láttam már hirtelen elsuhanni valamit a szemem sarkából majd odakapva a fejem már nem láttam senkit, de sosem gondoltam hogy szellem lenne vagy ilyesmi. Egyszerűen a szemed csap be.

Normális élettani jelenség, mindenki lát ilyeneket mozogni. Ha meg akarod nézni őket rendesebben, elúsznak. Követik a szemmozgásodat.

Az, hogy a tükör pedig valami átjáró csak egy ostoba babona. Komolyan, a tükör egy ember alkotta tárgy, egy üveglap-mi köze lehetne egy átjárónak hozzá?

Ja és miért csak üvegtükör átjáró? üvegből készült ablak, üvegből készült csillár, üvegből készült borosüveg miért nem átjáró érdekes módon? Ugyan olyan anyagből készül egy részük, mint a tükör. Vagy csak azért mert az nagyobb sík felület és jobban ráillik egy "ajtó" vagy "kapu"?....

Valamint más babonák is társulnak hozzá ezen kívül: 7 év szerencsétlenséget okoz ha eltörik, ha halott van a háznál, akkor a tükröket le kell venni, vagy le kell takarni, a hálószobában az alvót nem szabad tükörnek visszatükröznie, mert akkor az rosszul alszik stb. stb. mind-mind csak régi babona.

Ezek azért alakultak ki, mert a régi korai időkben rendkívül drága volt az üveg és értékes, pont ezért kellett rá vigyázni, nehogy széttörjön.

Ugyan ilyen babonák vannak fákhoz és fémhez is kapcsolódva.

2014. febr. 17. 09:49
 4/45 anonim ***** válasza:
27%

"Többször behunyom-kinyitom ilyenkor a szemem, és egy bizonyos ideig mindig ott áll, aztán idővel eltűnik."

Ilyenkor kapcsold fel a villanyt és meglátod mi az. Ha barátságos úgysem fog bántani, ha ellenséges akkor tökmindegy, ha meg beképzeled akkor el fog tűnni és kész. Én úgy vagyok vele, hogy legjobb a bizonyosság.

"lehet köze akár a szobámban elhelyezkedő két, nagy tükörnek"

Igen, lehet hozzá köze. Mert a tükrük (főleg ha egymáshoz képest is szögben állnak) nagyon sokféleképpen tudják eltéríteni a fényt. Így olyan dolgokat is láthatsz amik nincsenek is ott...

2014. febr. 17. 09:52
 5/45 A kérdező kommentje:

1# Nem félek, nem vagyok az a fajta lány. Csak érdekel, mi lehet ez. Nem hiszem, hogy képzelődöm.

2# A 190cm magasságtól távol állok. Habár az árnyék ugye torzulhat,de a lámpa elhelyezkedése sem okozhat ilyen árnyakat. ( Ezeknek az egyszerű magyarázatoknak már utána jártam.) Éjjel,mikor le is vannak kapcsolva pedig főleg nem láthatok ilyen jól kivehetőt. Az pedig szintén az árnyék magyarázat ellen vall, hogy láttam a tárgyak és a fal mögött kitakarva is, majd úgy eltűnni. Torzulás nélkül.

2014. febr. 17. 09:55
 6/45 homo ludensz ***** válasza:
60%
Esetleg lehet egy magyarázat a részemről? A párhuzamos dimenziók léte előidézhet ilyen vagy hasonló észleléseket.Ha elfogadjuk hogy lehetnek velünk párhuzamosan létező "valóságok" bár ezt általában nem észleljük s így nem zavaró. Ritkán de előfordul "üzemzavar" mint mikor egy redőnyt engedünk le és nem olajozottan működik. Résnyire bepillantást nyerhetnek a szobánkba az akaratlan szemlélők,de ezen problémázni felesleges mert a szemünk ragyogó és pótolhatatlan egyik érzékszervünk de könnyen megtéveszthető.
2014. febr. 17. 10:07
 7/45 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy léteznek más dimenziók, párhuzamosan ezzel. Az asztrált is érzékeltem már, több formában is. Ezekre érzékeny vagyok. Tisztában vagyik vele.
2014. febr. 17. 10:24
 8/45 anonim válasza:
Menos Grande
2014. febr. 17. 11:16
 9/45 anonim ***** válasza:
10%
Mégis hogyan tudnád érzékelni az asztrális síkot vagy a dimenziókat? az ember csupán egy bonyolult biorobot minden egyébb érzékelés/érzés csupán kémia és biológiai folyamatok milliói. a hirtelen fényhatás okozhat ennyie hallucinációt pláne az olyan embereknél, akiknek valamilyen szem problémái vannak, mert ilyen esetben a szem nem tud azonnal reagálni a fényhatásokra valoszinű, hogy saját magadat láttad a tükörbe vagy az árnyékodat.)
2014. febr. 17. 11:23
 10/45 A kérdező kommentje:
Semmit nem láttam a tükörben. Olvasd át még egyszer amit írtam, vagy javíts a szövegértéseden.
2014. febr. 17. 11:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!