Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Látott már valaki szellemet,...

Látott már valaki szellemet, vagy valami természetfelettit?

Figyelt kérdés

Mit élt át olyankor, milyen volt a találkozás?, Hol lenne esélyem ilyesmiket látni, tapasztalni?

Kérem a humorheroldokat, hogy kerüljék el a kérdést.

Köszönöm!

2013. okt. 2. 21:13
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Nemtom hogy számít ez vamit.De én láttam egy szellemes filmet tegnap azis szellemnek számít?
2013. okt. 4. 10:22
 12/38 A kérdező kommentje:
De minden vallásban előfordulnak a szellemek. Láttam sok műsort amiben valami arab, ázsiai vallás volt a főtéma és egy emberből űzték ki a gonosz szellemeket. Szóval nem lehet azt mondani, hogy csak a katolikus vallásban vannak ördögűző papok...
2013. okt. 4. 13:07
 13/38 anonim ***** válasza:

Az ókori vallásokban meg, a több istenhit is előfordult, mégsem valós az.

Az, amire te gondolsz, a jó és a gonosz harca a vallásokban. Mindegyik másképp magyarázza. Allah viszont nem egyenlő Istennel. Kár, hogy a vallásokkal magyarázkodsz, mert azok, a hiten alapulnak. Azért egyet megkérdezek - ha valaki keresztény katolikus, csak akkor lehet jó ember, ha imádkozik, minden hét vasárnapján templomba jár, stb? Egy ateista, vagyis pogány ember, akkor ezek szerint, nem lehet jó ember? Egyet elárulok: a jó ember, a cselekedeteivel ismerszik meg és nem úgy, hogy betartsa a vallási dogmákat. Akkor ezek szerint, tényleg szükséges az ördögűzés? Főleg akkor, ha nincs értelme neki? Nem tudom, hogy miért van ilyen képzés és miért csinálják, de ha a hívőket ezt megnyugtatja, akkor tegyék.

Vámpírok sem léteznek, hiába mutatják TV-ben őket, de ezek, mind mitológiai lények, semmi több.

2013. okt. 4. 13:44
 14/38 A kérdező kommentje:

Valami Igazság mégiscsak lehet ezekbe a kísértet történetekben. Engem leginkább az érdekel, hogy az ördögűző rituálé közben mi zajlik le. Lehet, hogy azért hiszi az ember hogy démonok gyötrik, mert nagyon hisz benne, közbe pedig lelki beteg? Mondjuk csak akkor szoktak ilyet végrehajtani, ha az orvosok is tanácstalanul állnak.

Akkor mégis csak szellemek vannak a dologban?

itt egy történet: [link] A lányt állítólag démonok kínozták halálra. Bogarakat evett, szögeket hányt, tépte a saját haját írtózott a vallásos tárgyaktól. Több nyelven beszélt, többek között latinul, pedig soha az életbe nem tanulta a nyelvet. Túlvilági hangokat adott ki, több mint 3 féle hangon tudott megszólalni, káromkodott, nem volt hajlandó enni, rátámadt az emberekre. Kizárt, hogy egy vallásos és gondtalan életet élő lány ilyenekre vetemedjen. Figyelemfelkeltés céljából sem tett volna ilyesmiket szerintem. Ha valóban beteg volt miért nem hatottak rá a gyógyszerek? Csak rosszabbodott az állapota. és egyik napról a másikra nem lesz ilyen egy ember se.

2013. okt. 4. 14:46
 15/38 anonim ***** válasza:

Elolvastad a cikket?

Mert szerintem nem, mert különben nem linkelted volna be ide. Csakis azért írom, mert ez, a legenda magyarázata. Nem volt ördög általi megszállás, hanem beteg volt az illető. A cikkből kiderült, hogy pontosan mi baja volt. Az ördögűzés, nem segített rajta, mert nem is az ördög szállta meg őt.

Legközelebb olyant linkelj be, ami téged igazolna és nem az, ami inkább téged cáfol.

2013. okt. 4. 17:26
 16/38 A kérdező kommentje:

Te se olvastad el... A cikk nem bizonyítja, hogy tényleg beteg volt-e se azt, hogy megszállott.

Hallgasd meg a videó felvételt is, ki ráz majd a hideg...

A végén írják is hogy az eset örök rejtély marad...

2013. okt. 4. 17:52
 17/38 anonim ***** válasza:

Láttam már ezt azt.

de mindenre megtaláltam a logikus választ pár év nyomozás kutatás gondolkodás után.

Nem természetfeletti amit annak vélünk.. Én erre jöttem rá..

2013. okt. 4. 18:00
 18/38 anonim ***** válasza:

Örök rejtély marad, tehát ördög szállta meg?

Na ezt, nem hinném.

Idéznék a cikkből, egy pár sort:

"Ekkoriban még nem voltak tisztában sem az epilepszia pontos működésével, sem egyéb más idegrendszeri betegségek viselkedésével."

"A német Püspöki Konferencia közleményben nyilatkozott: Anneliese Michel nem votl megszállott. Az egyház teljesen elhatárolódott Erns Alt, és Arnold Renz tettétől. A szülők kérésére, illetve per újrafelvétel során 1978 exhumálták Anneliese holttestét, melyet a bomlás természetes folyamatában találtak. Az exhumálás oka nem egészen tiszta. A szülők arra hivatkoztak, hogy talán az épségben maradt holttest bebizonyítja lányuk megszállottságát, viszont a hivatalos indok sokkal egyszerűbben, és logikusabban hangzik: Anneliese sietve gyorsan lett eltemetve, egy olcsó koporsóban."

"Ha azt mondanánk, hogy Anneliese egyszerre volt epilepsziás, pszichotikus és skizofrén, minden bizonnyal nem tévednénk sokat. A tünetek, és leírások jól fedik a lányon megfigyelhető mentális, és fizikai változásokat. A pszichotikus állapotért ebben az esetben viszont nem feltétlen maga a fennálló másik két tünet együttes volt felelős. Mint a fentebbi leírásban is említve van, a pszichotikus állapotot különféle tudatmódosító gyógyszerek is előidézhetik. Ilyen tudatmódosító gyógyszernek számított a Tegretol, de szinte az összes gyógyszer mellyel Anneliese-t kezelték. Lehetséges tehát, hogy a kezelés mellékhatásaként jelentkeztek a hallucinálások, és egyéb a lányt megfélemlítő észlelések."

"Az, hogy idegen nyelveken is megszólalt anyanyelve (német) mellett, sem bizonyít semmi földöntúlit. Anneliese egyetemi, és középiskolai tanulmányai alatt rengeteg nyelvvel megismerkedhetett, így már nem is olyan meglepő hogy „ismeretlen” nyelveken szólalt meg."

"Másfelől úgy is felfoghatjuk, hogy Anneliese Michel esete nem más, mint egy tévedésből (butaságból) elkövetett közvetett emberölés. Anneliese beteg volt, nem pedig megszállott. Egyértelmű epilepsziás tünetei voltak, emellett skizofréniában szenvedett a pszichózis melléktüneteivel. Együtt a három esemény valami olyan személyiségváltozást alakított ki benne, ami előtt akkoriban teljesen értetlenül álltak az orvosok, akárcsak az egyház, és a szülők. Az egyszerre két hangon való megszólalás anatómiailag lehetséges, léteznek ilyen emberek, a nyelvi szókincset pedig az iskolázottság (középiskola, egyetem) magyarázza. Az lenne inkább a kérdésünk: Miért van az, hogy csak a mélyen vallásos embereket szállja meg az ördög? Talán azért, mert ők maguk is elhiszik a megszállottság tényét. Anneliese és környezete azért hitte magáról, hogy a Sátán irányítja lelkét, mert az epilepsziás tünetek mögé – vallásossága révén – bebeszélte magának a sötét erők jelenlétét. Az egyház ugyan elhatárolódott az esettől, de a két ördögűzést elvállaló pap bátran vállalta a feladatot. Pedig Anneliese Michel nem volt megszállott, csupán egy beteg lány, akinek segítségre lett volna szüksége. Nem démonok vitték el, hanem a mérhetetlen emberi butaság az, ami halálát okozta."

"Azt szokták mondani, hogy mindenre lehet megfelelő, ésszerű, reális magyarázatot találni. Olyat, amit befogad az emberek agya, olyat, ami a fizika, és a világ törvényeit követi, ami nem mond ellent a józanésznek."

Nos, voltak ilyen esetek, amikre nem tudnak, teljes magyarázatot adni, itt is ez állt elő. Tegyük fel, ha most történne ilyen eset. Rengeteg orvosi vizsgálat van, ami ki tudja mutatni a pontos esetet és nem marad rejtély. Az, hogy régen történt és az akkori orvosok, nem tudtak mit kezdeni vele, nem jelenti azt, hogy megszállta őt az ördög.

2013. okt. 4. 18:33
 19/38 anonim ***** válasza:
nagyon érdekes a cikk De azt Ne hadjuk figyelmen kívül, hogy az esett a 60-as 70-es években történt! akkoriban nem volt ilyen fejlett tudomány a gyógyszerek terén könnyen lehet hogy skizofrén volt.
2013. okt. 4. 18:39
 20/38 anonim ***** válasza:
kérdező be Linkelnéd nekem a videót nagyon szívesen megnézném.
2013. okt. 4. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!