Szerintetek honnan származtak az első vámpírok?
Percy H. Fawcett archeológus egy érdekes ötlettel állt elő anno és hitt abban, hogy az Amazonasz őserdejei egy elveszett várost rejtenek: Eldorádót. Elnevezte ezt az ősi civilizációt Z-nek. Az expediíciója viszont a 20. század elején eltűnt és soha nem hallottak róla.
Az ott élő törzsek elbeszéléseiből következtetett arra, hogy a dzsungelben van a Z-ék elveszett városa.
A többség ezeket a Z-ket a leírások alapján a sumér istenekkel kötik össze (nefilimek - bukottt vérivó, kannibál "angyalok", Lilith - a vámpírok ősanyja, sumér istennő, a kígyó az Édenből).
Ugyanakkor maguk az indiánok is megőrizték a "más" embereket, ugye az érkező spanyolokat először a visszatérő isteneiknek hitték.
Ugyanakkor a kultúrákban: akkor nyerem el az istenem kegyét, ha feláldozom neki az ellenségem vérét. Vérkultuszok.
És Fawcett is tisztában volt vele, hogy a Z-k városát vérivó "démonok" őrzik, mégis belevágott az útjába és soha nem tért vissza.
Affene! Rájöttél a titkunkra!
Mr Crepsley
Tudom, tudom, naponta felfedem egy titkotokat. Esetleg most már elkezdhetnétek tejelni nekem, hogy kussoljak...
De most már komolyan a kérdésre válaszoljatok: szerintetek honnan származnak?
Troll: Vámpírok NEM léteznek Te balf@sz! A korodat illetve az IQ szintedet már meg sem merem kérdezni.....
Válasz: Van egy ilyen betegség, hogy vámpírizmus, volt egy film ami ezzel foglalkozott, hogy a nagy fogakat csak az emberek kreálták mert így félelmetessebb stb. Gondolom régen volt pár ilyen beteg ember és őket hitték a vámpíroknak. Gondolkodj! Az aztékoknál rengeteg véráldozat volt, meg megették az emberek szivét stb, mert azt hitték ettől erősebbek lesznek. Na ők a kannibálok. A vámpírok meg olyan emberek akik vért isznak/esznek (én a sült vért szeretem, vagy a véreshurkát, akkor Én most vámpírnak számítok?). Keress rá erre a betegségre!
PLCsubi: Perszehogy léteznek! Egy még meg is fenyegetett ha nem jelölöm be fészbukkon akkor kiszívja a vérem! Csakhogy Én szellem vagyok és van két farkasember haverom!
Pálinkás"rajos"LajosCsubakka
volt veccőárus, most hivatásos vukiszellem
Minden indián visszatérő isteneknek hitte a spanyolokat, de szerintem ők a sima idegenekre gondoltak nem a vámpírokra... Az ősi civilizáció, Z, meg szerintem már feltűnt volna az emberiségnek, ahogy fejlődünk úgy csökken a távolság és hamar feltűnne ha egy adott környéken minden ember eltűnne.
Ki tudja milyen ember fejéből pattant ki ez az egész vámpír mítosz, de ügyesen adhatta elő ha még máig van aki hisz benne... :D. Majd meglátod :), semmi alapja nincs a létezésüknek.
Alapjában véve érdekes elmélet, de mi van ha azért várták vissza a nyugatról érkező idegeneket, mert a középkorban a vikingek már eljutottak erre a vidékre is, nemcsak Kanadába? Szerintem kézenfekvőbb magyarázat. Másrészt Dél-Amerika őslakói nem ellenségeik vérét áldozták fel elsősorban, hanem szívét.
Amúgy azt nem tartom kizártnak, hogy voltak emberek, akik mások vérét itták, mert valaha több kultúrában is úgy tartották, hogy az ember ereje vagy éppen a lelke a vérben van, így ha azt megisszák az illető ereje átáramlik beléjük. A mai értelemben vett vámpírok viszont szerintem nem léteztek soha.
Nüx, az éjszaka démona, istenek leánya, eltakarja magát a fénytől. [link]
Az aranyalmák a kerttel, örök ifjúság származik tőlük, egy kis utalás a Bibliai Édenre is. Nemcsak a vér, de maga az éjszaka köré is vallások fonódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!