Szerintetek honnan származtak az első vámpírok?
Percy H. Fawcett archeológus egy érdekes ötlettel állt elő anno és hitt abban, hogy az Amazonasz őserdejei egy elveszett várost rejtenek: Eldorádót. Elnevezte ezt az ősi civilizációt Z-nek. Az expediíciója viszont a 20. század elején eltűnt és soha nem hallottak róla.
Az ott élő törzsek elbeszéléseiből következtetett arra, hogy a dzsungelben van a Z-ék elveszett városa.
A többség ezeket a Z-ket a leírások alapján a sumér istenekkel kötik össze (nefilimek - bukottt vérivó, kannibál "angyalok", Lilith - a vámpírok ősanyja, sumér istennő, a kígyó az Édenből).
Ugyanakkor maguk az indiánok is megőrizték a "más" embereket, ugye az érkező spanyolokat először a visszatérő isteneiknek hitték.
Ugyanakkor a kultúrákban: akkor nyerem el az istenem kegyét, ha feláldozom neki az ellenségem vérét. Vérkultuszok.
És Fawcett is tisztában volt vele, hogy a Z-k városát vérivó "démonok" őrzik, mégis belevágott az útjába és soha nem tért vissza.
Persze. Minden eszik vért, ami húst is.
Én azt hittem a chupacabra a sámson róka. Bár erre már adtak cáfolatot is biológusok. Mindegy. Az általad említett kétéltűt nem találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!