Szerintetek vannak vámpírok?
Olyanok akik a véredet szívják és nem hagynak élni? Adóhivatal? :D
Komolyan. Senki sem bizonyította. Viszont érdekes, hogy az összes ősi kultúrában (amelyek egymástól függetlenül fejlődtek ki) jelen van egy olyan "lény" amely éjszaka támadja meg az embereket és a vérüket veszi.
De abban biztos vagyok hogy a napfényben nem csillognak mint a divatvámpírok flitteres bőre XD
Egyébként ez is olyan babonaféle dolog. Ha hinni akarsz benn akkor tedd azt. Nem ártasz vele senkinek :)
Szerintem olyan formába ahogy a tv-ben és a mozikban mutatják nincsenek.
De valami alapja biztos hogy van.
Volt nemrég egy dokumentumfilm, a vámpírsztorik eredetéről.
Az emberi test bomlása furcsa dolgokat tud produkálni, egy 18. századi katonaorvost is átvert, aki exhumált testeket vizsgált. Meg voltak döbbenve, hogy a 7 hónapja eltemetett testen pl feszes bőrt találtak, és mikor kiszúrták akkor fekete lé jött belőle. Sőt olykor mintha megmozdult volna test, és morgó hangokat is adott.
Na ettől jól beparáztak, és gyorsan elégették a testeket. Pedig valójában a keletkező gázok, és levek morgolódtak", és a bőrt is ezek tartották feszesen. Ez jól ismert jelenség manapság.
Szerintem az efféle dolgok vezettek végül a vámpírsztorikhoz. És esetleg a fentebb említett betegség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!