Szellem volt, vagy csak álmodtam?
Kicsi koromban ( 6-7 évesen )gyakran előfordult, hogy a szüleim szobájában aludtam el a fotelben, persze ők mindig átvittek utána a szobámba.. de történt egyszer, hogy ők is elaludtak..
Tehát aludtam a fotelben, majd felébredtem, és olyat láttam, amire mai napig is tisztán emlékszem ( sajnos )...
Egy sötét, emberi(?) alak meredt rám, nem volt sem arca, se szája, se szeme, mégis, határozott körvonalai voltak, egyáltalán nem volt homályos, elmosódott... koromfekete volt, és bámult..
én sikítani akartam, de nem tudtam, csak néztem hát, amikoris közelebb nem jött, ekkor sikerült felsikítanom, erre eltűnt.
A szüleim felkeltek a lármámra, sírtam, toporzékoltam, édesapám fel akart emelni a fotelből, de rúgkapáltam és azt kiabáltam, hogy: "hagyj békén! hagyj békén!..."
Nagy nehezen lenyugodtam és próbáltam elmondani a látottakat, amennyire ezt el tudja mondani egy kb. 6 és fél éves kisgyerek, persze azt mondták, csak rosszat álmodtam.
Később, nagyobb koromban mikor rákérdeztem erre az estére szüleimnél, azt mondták, hogy annyira magamon kívül voltam , hogy állon rúgtam édesapámat és el sem tudták képzelni mi bajom lehet, nagyon megijedtek.
Vajon tényleg csak álmodtam? Vagy láthattam "valamit"? Volt már másnak is ehhez hasonló élménye?
Minden válasz érdekel, az ezoterikusoké és a racionálisabban gondolkodóké is ( hiszen nem állítom, hogy szellemet láttam, én ezt magamban úgy könyveltem el, hogy csak álmodtam ).. egyedül a trollkodók véleménye nem érdekel...
Nem ettem sok édességet lefekvés előtt és nem néztem horrort se:) ilyen idősen én még csak a gumimacikat és a hupikék törpikéket néztem :D
szia
Ahogy írták már előttem,ez valószínűleg alvási paralízis alatti hallucináció lehetett...nagyon szörnyű dolog,átéltem már.Leírom,hogy nálam kb hogy zajlott,hátha kicsit tudok segíteni neked,hogy helyre ted magadban a dolgot,mi is történt veled.
Egyébként ez a jelenség sokszor akkor jelentkezik,amikor az ember extrém keveset pihen.Van egy barátom is,ő napi 3-4 órákat aludt egy időben és neki többször megismétlődött...
Szóval én is nagyon keveset pihentem azokban a hetekben,lefeküstem és arra ébredtem éjszaka,hogy valami kaparászik. A hang irányába néztem és egy csontos fekete(nem ember)kéz nyúlkált ki a kanapé mögül.Nem tudtam mozogni,sem hangot kiadni.Csak azt éreztem/hallottam,hogy a szívem rettenetesen vert a félelemtől.A tv-m irányába néztem(egyébként csak a szememet tudtam mozgatni)és láttam,hogy visszatükröződik benne az a kéz.Aztán percekig gondolkodtam,hogy mit kellene tennem.És akkor jöttem rá,hogy nem is igaz ez az egész,mivel a tv-m olyan,hogy nem tükröződik benne semmi.És ezzel megszűnt minden,olyan érzés volt,mintha másodszorra ébredtem volna fel(pedig már ébren voltam)-ez volt számomra a legfurcsább érzés az egészben.
A lényeg,hogy olyan volt az egész,mintha tényleg megtörtént volna,ébren voltam,teljesen magamnál és közben hallucináltam ezeket...nagyon szörnyű volt,hogy nem tudtam megmozdulni,kb olyan érzés volt,mintha valami lefogta volna a kezeimet,a lábaiamat és a testemre nehezedik,teljes erővel az ágyba nyom.És még valami:közben úgy éreztem,hogy ruhában,zokniban vagyok,és rendesen éreztem magamon,azon gondolkodtam, de pedig átöltöztem,hogy lehet ez...
Utólag belegondolva,nagyon érdekes,hogy az ember miket nem produkál...gyakorlatilag felébrendtem arra,amit álmodtam: a hangra,a kaparászásra...rendesen hallottam(persze ezt olvastam már korábban,hogy az ember hangokat is képes álmodni)aztán hallucináltam a képeket és csak akkor tértem magamhoz teljesen,akkor szűnt meg az egész,amikor ebben az állapotban gondolkodtam és rájöttem,hogy nem létezhet,mert a tv nem tükröződik :))
Nagyon rossz élmény volt,senkinek nem kívánom...Sosem féltem még úgy életemben,mint akkor.
Egyébként az ismerősöm hasonló dolgot "álmodott" mint te,mindig ugyanazt,hogy sötét alakok,arc nélküliek beszélnek az ágya fölött róla,de nem emberi nyelven,mégis tudta,hogy róla van szó...
Tényleg rettenetes...persze nekem mostmár,így idősebben annyiban volt jó,hogy azonnal tudtam,mi ez,mivel hallottam az alvási paralízisről.
Nekem sem ez volt az első élményem,kiskoromban volt egy hasonló,mint neked-én is többször elgondolkoztam rajta,hogy vajon mi történt,mert tisztán emlékszem,hogy nyitva volt a szemem és akkor is hangra lettem figyelmes,úgy láttam meg az alakot,amikor a hang irányába néztem.De valahogy az valóságosabbnak tűnt mégis,mint ez az utóbbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!