Melyikben hiszel? Tudomány VS. Természetfeletti A "mindkettőben" választ nem tudom értelmezni, mivel olyan nincs.
még hozzászólva az ősrobbanásos dolgokhoz:
"akkor a kihűlő univerzum elmélet a helyénvaló, mely a méret és a fajlagos energiacsökkenéssel járó növekedés elve"
jelenlegi megfigyelések szerint az univerzum növekszik, tehát a galaxisok, napok-bolygók, lassan de biztosan egyre távolabb kerülnek egymástól.
a nagy bumm elmélet lényege pedig röviden: a semmiben(szó szerint a nagy semmmiben) volt egy nagyon nagyon kicsi pont amibe bele volt sűrítve a mi egész univerzumunk, mi előtt az ősrobbanás bekövetkezett, az elmélet szerint nem volt se idő, sem tér, se semmi. Jelenleg arról vitatkoznak hogy mi válthatta ki a nagy bummot, az egyik elmélet hogy két vagy több dimenzió összeütközött.
És még is hiszek egyfajta istenben.
"majd pármillió év pihenés"
több milliárd év kell egy nap elpusztulásához, szupernovává válásához, vörös óriássá válásához.
egyébként érdekes(csak érdekességként írom) hogy az ősrobbanás elméletét "ősatom" név alatt, pont egy pap dolgozta ki,
Lehet tényleg igaz az állítás miszerint :"A tudomány vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak"
20:40-nél a pont!
Kösz Zoard, felvilágosító volt amit leírtál :D
Ezek szerint igaz, hogy az idő gyorsan telik...
Egy ember átlagban 60-70 évet él, de a hidrogénnek ennél valamivel több kellett :D
Szerintem ezek után már belehetne ismerni, hogy ehhez az egészhez semmi köze Istennek. Sem semmilyen természetfeletti dolognak.
Természetesen a hívők úgy is kitalálnának valamit, de ma már ez természetes :D
A pap is egy ember...
Most attól, hogy adott a robbanásnak egy nevet, még nem bizonyítja a természetfelettit!
attól még érdekességnek tartom hogy pont 1 pap dolgozta ki az elméletet, egyébként kérdező nem megbántásként mondom, de mielőtt ennyire biztosan mondasz dolgokat az univerzumról, nézd meg/töltsd le a national geo. csatorna a szélsőséges univerzum, és a hasonló nevű adásait, mert eléggé hiányosnak látszódott a tudásod.
tényleg nem megbántásnak mondtam.
"es az is hogy ez mar elegge sokszor megtortenhetett"
Ez megérne egy újjab vitát, sokáig vitatkoztak a tudósok hogy az univerzum egyszer összefog-e sűrűsödni újra 1 pontba vagy hogy-hogy fog "meghalni" az univerzum.
De a jelenlegi megfigyelések szerint az univerzum növekedése nem hogy lassulna, hanem folyamatosan gyorsul a növekedése, tehát emiatt kétséges szerintem hogy újra egy pontba omoljon össze az univerzum.
tehát, bodor tomi ezt a filmet nagyon ajánlom: utazás az univerzum peremére
Hihetetlenül pontosan mutat be mindent a ma ismert univerzumról: ősrobbanásontól kezdve, a naprendszerünkön át, fekete lyukakat, kvázárokat, szuper novákat, galaxisokat hihetetlen szépséggel mutat be.
Nagyon ismeretterjesztő, ennek ellenére egyáltalán nem unalmas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!