A sellő, mint természetfeletti lény milyen pozitív, negatív tulajdonságokkal bír?
Ne a kis hableányra gondoljatok.... Van egy nőismerősöm, aki tenger és sellőmániás, úgy gondolom ez sokat elárulhat róla. Én pl farkasmániás vagyok, nem feltűnően, és hát. Tudom milyen erőt képvisel.
Viszont milyen erőt képvisel a sellő? Számomra túl misztikus és érthetetlen, mint ez a nő is.
Elméletileg, a "leírásokban" a sellő rosszuindulatú személy, félig hal- félig nő lény, akit inkább "szirénnek" neveztek, és a hajósok találkoztak velük ugye a legtöbbször. Céljuk az volt, hogy a hajósokat "elkábítsák" az énekükkel, azok pedig zátonyra futottak, vagy nekimentek valaminek,elsüllyedtek; szóval nem pozitív lények voltak.
Persze a tudósok álláspontja szerint, ezek a tengerészek ált. alkohollal oldották az egyhangú utat, így akár 2 hordó rum után szirénéneket is hallhattak a delíriumban-és "rájuk" foghatták h léket kaptak.
No, ez a "történelmi" háttér.
A későbbiekben a szirénből sellő (hableány) lett, akik meg pont hogy az embereken akarnak segíteni.
De mondjuk hozzáteszem, valszeg az ismerősöd mivel sellő és tengermániás, nem a szirének tulajdonságai miatt szereti ezeket a "lényeket" :)
Valószínűleg a puhább, pozitívabb jelentése miatt, hogy jók az emberekhez, -ha kell akár szárazföldi alakot is tudnak ölteni. Légiesek, de ugyanakkor erősek is, és védik az értékeket.
Minden természetfeletti lénynek van tulajdonsága, úgy hívják, attribútum. :) Sőt ha rákeresel, akkor főleg az istenségeknél találhatsz ilyen hozzárendelt tulajdonságokat, hogy pl. szűzies, önző, gondoskodó, sorolhatnám.
A kérdésre válaszolva pedig a sellőnél szerintem, ami a legjobban megfogja az ismerősödet, a titokzatossága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!