A Rejtélyes igazságok c. filmet csak én hiszem kicsit gyanúsnak, vagy más is? (bővebben lent)
Imádom, egyik, sőt, megkockáztatom, kedvenc sorozatfilmem, de néha eléggé gyanús.
Ezalatt azt értem, hogy oké, hiszek a szellemekben, de ott azért olyan dolgokra nyomják rá a "fact"-et, ami azért már komolyan mondom, egyszerűen meghaladja azt a határt is, amin belül a természetfeletti világ képes hatással lenni az emberekre.
A "fiction" feliratot meg sokszor olyanra nyomják rá, amik viszont egészen hihetőek.
Néha már horrorba megy át egy-egy rész, és azokra "fact"-et adnak.
Lehet, az a helyes magyarázat ezekre, hogy néhány ember extrém képzelgéseket lát akkor, amikor meghal valaki, valaki segíteni akar neki, és ezáltal olyan dolgokat csinál/lát, amiket ő maga sem hinne el, de a helyzet mégiscsak megmutatja neki? Az amolyan horrorosabb részeknél pedig mindig az van, hogy csakis a főszereplő látja magát rossznak, rondának, félelmetesnek...
Ez még úgy kábé meg is nyugtathatná a gyengébb lelkű nézőket, viszont sok olyan rész is van, amiben ártatlanokkal történnek a rossz dolgok.
Csak én gondolom így a sorozat lelkes nézői köüzül, vagy más is belegondol néha, hogy ez már azért kicsit túlzás?
Normálisan, légyszíves!
(ugyan még csak 11 vagyok, de mivel a sorozat hatására elkezdtem érdeklődni a másvilág iránt, eleget tudok róla, és ezért tudom ilyen szemmel nézni a filmet. Ja, és kérlek ne írjatok olyanokat, hogy ilyen idősen még nem ilyen filmeket kéne néznem, meg hasonlók, mert engem ez érdekel, és már szeretnék végre normális válaszokat kapni erre a kérdésemre...)
Először még egy osztálytársam kezdte nekem emlegetni a sorozatot.Hihetetlen volt,amennyire elhitte a szekrényest meg az ehhez hasonló,számomra hihetetlen dolgokat.Azt mondom azonban,hogy a legmegmagyarázhatatlanabb dolog is lehet igazság.Például ennél a szekrényesnél lehet,hogy arra alapozták a sztorit,hogy 'minden kisgyerek fél a sötétben,és hogy akkor vetítsük le a történetet egy kicsit rémisztőbben.' vagy pedig valóban ugyanígy volt minden annak a kivételével,hogy lehet,hogy volt a szekrényben egy kijárat..vagy hasonló.Szerintem itt ferdíthették el a dolgokat.:) Szóval oké,hogy hihetetlen a sztori,ahogy leadják,de ettől függetlenül lehet igaz egy része..
Amúgy sokszor említi a műsorvezető,hogy néhány sztorit már megírtak novellákban,regényekben,vagy filmet csináltak a sztorikból..stb.:')
17/L
"Nem kicst, nagyon gyanús :D
Volt egy rész, arról hogy egy kutya elkóborolt, majd a ház elött elütötték , aztán pár nappal késöbb eltemették, következő nap a kisfiú ment iskolába, és majdnem elütötték, de a kutya, kai már halott volt megmentette ... és erre igazat nyomtak :S Ja és a kutya aztán feléledt, magyarul ott maradt , nem volt halott"
A tegnapi adásban erre hamisat nyomtak :D
Az első válaszoló tökéletesen megfogalmazta, én is mindig ezt mondtam mindenkinek, mondjuk ennyire frappánsan sosem sikerült megfogalmazni. Felesleges elolvasni ezt a 11 oldalt, a lényeg ott van.
Még annyit megjegyeznék, hogy az igaz sztorik közül, a lehetetlenebbek azok természetesen városi legendák. Ugye hallottunk már ilyenekről? Vannak ilyenek, hogy valaki elkezdi mondani, hogy a fiam eltűnt a szekrénybe, aztán szájról-szájra terjed, színesítik, aztán itt amikor feldolgozzák, már itt se úgy teszik, mint ahogy a valóságba megtörtént, ha egyáltalán megtörtént, és nem csak valaki hírverésként mondta vagy mert kattant volt. A véletlen egybeeséses dolgok, hogy pl. volt, hogy valaki véletlen valahogy pont megérezte azt a dátumot amikor a Titanic elfog süllyedni (bocs már pontosan nem tom a story-t, de vmi ilyesmi volt) meg volt, hogy egy napon születtek, elcserélték őket és később összejöttek, tehát ezek amik megtörténhettek és valószínűleg meg is történtek, és nem csak legendák.
Nem gyanús - voltak amik megtörténtek. Az óriásról szóló sztori és a 14 évvel a Titanic katasztrófája előtt megírt könyv például igaz (Morgan Robertson írta meg), úgyhogy akármilyen hihetetlen is, amik igaz történetek rekonstrukciói, azok valamikor valóban megtörténtek.
Azért írok rekonstrukciót, mert nyilván a valóságban gondolom máshogy történt, és csak az írásos feljegyzés alapján tudják úgy eljátszani.
Érdemes egyébként az eredeti angolt letölteni, a magyar szinkron tömve van félrefordításokkal.
#18, az az epizód pont hogy hamis volt. Szerintem te a "Precious" című macskás epizóddal kevered, az speciel igaz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!