A Rejtélyes igazságok c. filmet csak én hiszem kicsit gyanúsnak, vagy más is? (bővebben lent)
Imádom, egyik, sőt, megkockáztatom, kedvenc sorozatfilmem, de néha eléggé gyanús.
Ezalatt azt értem, hogy oké, hiszek a szellemekben, de ott azért olyan dolgokra nyomják rá a "fact"-et, ami azért már komolyan mondom, egyszerűen meghaladja azt a határt is, amin belül a természetfeletti világ képes hatással lenni az emberekre.
A "fiction" feliratot meg sokszor olyanra nyomják rá, amik viszont egészen hihetőek.
Néha már horrorba megy át egy-egy rész, és azokra "fact"-et adnak.
Lehet, az a helyes magyarázat ezekre, hogy néhány ember extrém képzelgéseket lát akkor, amikor meghal valaki, valaki segíteni akar neki, és ezáltal olyan dolgokat csinál/lát, amiket ő maga sem hinne el, de a helyzet mégiscsak megmutatja neki? Az amolyan horrorosabb részeknél pedig mindig az van, hogy csakis a főszereplő látja magát rossznak, rondának, félelmetesnek...
Ez még úgy kábé meg is nyugtathatná a gyengébb lelkű nézőket, viszont sok olyan rész is van, amiben ártatlanokkal történnek a rossz dolgok.
Csak én gondolom így a sorozat lelkes nézői köüzül, vagy más is belegondol néha, hogy ez már azért kicsit túlzás?
Normálisan, légyszíves!
(ugyan még csak 11 vagyok, de mivel a sorozat hatására elkezdtem érdeklődni a másvilág iránt, eleget tudok róla, és ezért tudom ilyen szemmel nézni a filmet. Ja, és kérlek ne írjatok olyanokat, hogy ilyen idősen még nem ilyen filmeket kéne néznem, meg hasonlók, mert engem ez érdekel, és már szeretnék végre normális válaszokat kapni erre a kérdésemre...)
na akkor... tudom eléggé régi, de én most fedeztem fel. Én is imádom a sorozatot, és 11 éves voltam kb. amikor elkezdtem nézni.
A történetek nagyrésze szerintem igaz (azokra gondolok melyre rá nyomják.)
Pl. az elátkozott szék historia... egy kicsit élvezem, hogy utánajártam ennek, mert érdekelt. A szék valóban létezik, bár azt nem tudom, hogy Napoleon ült rajta, de azt tudom, hogy Angliában az egyik múzeumban megtalálható. Annyira félnek tőle az angolok, hogy föl van függesztve a múzeumba, hogy senki se üljön rá. Rátok hagyom mit gondoltok ezek után.
Vannak persze egy két történet ami fura, és egy kicsit magyarázatot vár, de nem mindig kapjuk meg.
Apám.... Eddig úgy gondoltam minden 11-12 éves a gép előtt és játszik vagy valami marhaságot néz,de előtted le a kalappal. Példát mutathatnál másoknak!
Na de térjünk a lényegre! FIGYELEM,a sminkes sztorit valóban igaznak titulálták,de ahogy azt James elmondta az első évadban: Az igaz sztorikat is ők találják ki,úgy mint a hamisakat. A különbség a kettő között az,hogy a valósnak mondott meséknek van alapja,ami valóban megtörtént,a hamisok pedig "íróik elmeszüleménye" (Imádom mikor Frakes ezt mondja :-) )
Rengetegszer végignéztem a sorozatot,régebben beload-on fent volt mind a 4 évad,hogy ma is azt nem tudom.
Nem vagyok híve a természetfeletti dolgoknak,de hogy túlvilág van az egyszer biztos.A sorozat rendkívül addiktív,annyira letudja kötni az embert,legalábbis engem biztosan. A Youtube-on terjengő f*szágoknak pedig szabad hinni,de nem érdemes...
annyi az egész, hogy utánanéznek, és találnak rá valami jegyzetet, valószínű.
Néha, ha érdekel akkor utána nézek, és akkor talán még kiderül, honnan szedték a legendát, vagy maga a történetet. Csak nehéz utána is eldönteni, hogy mit hiszünk el az egészből, és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!