Egyre biztosabb, hogy szellem van a házban, mit tegyek?
Nos, a kálváriám kb. 2 hete kezdődött.
Tavaly év végén elváltunk a feleségemmel, januárban költöztem ebbe a házba, ahol most élek. Ez a ház mindig is a család tulajdonában volt, egy rövid időszakot leszámítva (a szocialimzusban elvették, de a rendszerváltás után nagyon kedvezményes áron visszavehettük). A ház alapvetően egy borospincére épült kis présház volt valamikor az 1700-as években, aztán épült mellé egy istálló is, majd valamikor már a századforduló után leégett, és akkor építették vissza jelenlegi formájában, húztak rá egy emeletet és egy padlást is.
A lényeg, hogy én idejöttem lakni január végén. Kicsit felújítgattam, bekameráztam a múlt héten, a négy sarkon négy kamera van, rögzítővel, mindennel együtt.
Az egyik kamera 2 nap alatt tönkrement. Visszaküldtem, küldtek újat, felszereltem, 3 nap múlva tönkrement. Küldtek újat, kicseréltem, és az UTP kábelt is. 3 nap múlva sötétség, ennek a kamerának is vége. Visszaküldtem, egy másik shopból rendeltem egy másik típust, ezen már mikrofon is van, és itt kezdődnek az érdekes dolgok.
Az összes tönkrement kamera pontosan éjjel 2 óra 13 percig működött, után sötétültek el tönkre is mentek. Ez az új kamera minden egyes éjjel 2 óra 13 perckor elsötétül kb. fél percre, de ez visszajön. Ezen idő előtt és után semmi különöset nem rögzít, csak a szokásos kép és szélzúgás, de ebben a fél percben borzasztó furcsa hangokat vesz fel.
Itt a 3 nappal ezelőtti felvétel: [link]
Ez a 2 nappal ezelőtti: [link]
(Elég halk, fülhallgatóval kell hallgatni)
Arra gyanakodtam, hogy valami állat lehet, ezért körülnéztem a kamera környékén, de semmi nem látszik ott. A többi kamerán semmi különös nem látszik.
Fogtam ezt a kamerát, leszereltem, bevittem a lakásba, letettem a konyhaasztalra, ott összedugtam. Ment egész éjjel, de az elsötétülés nem jelentkezett.
Tegnapelőtt nem akartam foglalkozni vele, beraktam abba a hálószobába, ahol most mindenféle régi vackok vannak, meg bútorok összetologatva (a felújítás miatt). Ennek a szobának a külső falán volt ez a kamera. Összedugtam a hálózattal, gondoltam, nem baj, ha megy. Arra számítottam, hogy semmit nem fog rögzíteni, ehhez képest amikor visszanéztem, hogy mit rögzített, majdnem leestem a székről. Tegnap éjjel 2 óra 13 perckor elsötétült, és ezt a hangot rögzítette: [link]
Na most valaki segítsen, mert kezdek kicsit félni :D
Mi a búbánat lehet ez? Én alapból szkeptikus vagyok, de ezek után nem tudom, mit gondoljak. Sok kamerarendszert raktam már össze, ez a munkám, de ilyet még soha nem tapasztaltam. Mit lehet ilyenkor tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!