A levendulát miért nem szeretik a szellemi lények?
Mi nem csinálunk vele semmi extrát. Én próbálom a kertet fajilag diverzen tartani és mindenféle más növény társaságába van ültetve, pl. van mellette rozmaring, zsálya, sóska, páfrány, stb., attól függ, hogy a kert melyik része.
Nem szór le valami mérget esetleg? Vagy permetez?
Nekünk egy időben a permet sok növényt kinyírt. A csigákra is árulnak elég durva dolgokat, de végül nem szórtuk le azt sem. Mondjuk a gyomnövényekre káros permetek néha kinyírhatnak dísz- és gyógynövényeket is, ha rokon faj velük. Vagy ha valahol a szomszéd permetezi, irtja méreggel a gyomot, akkor az is átkerülhet. Azt hiszem a levendula olyan növények rokona, amit az ember gyomnak tart, ezért tuti árulnak ellenük mérget. Én úgy tudom, hogy ez a levendulát is kinyírja. Esetleg érdemes ezt megfigyelni.
Amúgy sajna nem tudom mi lenne a megoldás. :(
Ő próbálta már mindenféle helyre, és földbe ültetni, talajba, cserépbe, semmi sem használt. Nem szoktunk permetezni, és az utóbbi két évben a szomszéd sem gyomirtózott. A fűszerek, és gyógynövények, vetemény környékén meg kiváltképp nem használunk vegyszereket.
Lehet csak az a gond, hogy üvegházban, tépoldatokkal nevelték őket, és amikor a tápoldatozás, ideális környezet megszűnik, akkor feladják magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!