Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Egyre biztosabb, hogy szellem...

Egyre biztosabb, hogy szellem van a házban, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nos, a kálváriám kb. 2 hete kezdődött.

Tavaly év végén elváltunk a feleségemmel, januárban költöztem ebbe a házba, ahol most élek. Ez a ház mindig is a család tulajdonában volt, egy rövid időszakot leszámítva (a szocialimzusban elvették, de a rendszerváltás után nagyon kedvezményes áron visszavehettük). A ház alapvetően egy borospincére épült kis présház volt valamikor az 1700-as években, aztán épült mellé egy istálló is, majd valamikor már a századforduló után leégett, és akkor építették vissza jelenlegi formájában, húztak rá egy emeletet és egy padlást is.

A lényeg, hogy én idejöttem lakni január végén. Kicsit felújítgattam, bekameráztam a múlt héten, a négy sarkon négy kamera van, rögzítővel, mindennel együtt.

Az egyik kamera 2 nap alatt tönkrement. Visszaküldtem, küldtek újat, felszereltem, 3 nap múlva tönkrement. Küldtek újat, kicseréltem, és az UTP kábelt is. 3 nap múlva sötétség, ennek a kamerának is vége. Visszaküldtem, egy másik shopból rendeltem egy másik típust, ezen már mikrofon is van, és itt kezdődnek az érdekes dolgok.

Az összes tönkrement kamera pontosan éjjel 2 óra 13 percig működött, után sötétültek el tönkre is mentek. Ez az új kamera minden egyes éjjel 2 óra 13 perckor elsötétül kb. fél percre, de ez visszajön. Ezen idő előtt és után semmi különöset nem rögzít, csak a szokásos kép és szélzúgás, de ebben a fél percben borzasztó furcsa hangokat vesz fel.

Itt a 3 nappal ezelőtti felvétel: [link]

Ez a 2 nappal ezelőtti: [link]

(Elég halk, fülhallgatóval kell hallgatni)

Arra gyanakodtam, hogy valami állat lehet, ezért körülnéztem a kamera környékén, de semmi nem látszik ott. A többi kamerán semmi különös nem látszik.

Fogtam ezt a kamerát, leszereltem, bevittem a lakásba, letettem a konyhaasztalra, ott összedugtam. Ment egész éjjel, de az elsötétülés nem jelentkezett.

Tegnapelőtt nem akartam foglalkozni vele, beraktam abba a hálószobába, ahol most mindenféle régi vackok vannak, meg bútorok összetologatva (a felújítás miatt). Ennek a szobának a külső falán volt ez a kamera. Összedugtam a hálózattal, gondoltam, nem baj, ha megy. Arra számítottam, hogy semmit nem fog rögzíteni, ehhez képest amikor visszanéztem, hogy mit rögzített, majdnem leestem a székről. Tegnap éjjel 2 óra 13 perckor elsötétült, és ezt a hangot rögzítette: [link]

Na most valaki segítsen, mert kezdek kicsit félni :D

Mi a búbánat lehet ez? Én alapból szkeptikus vagyok, de ezek után nem tudom, mit gondoljak. Sok kamerarendszert raktam már össze, ez a munkám, de ilyet még soha nem tapasztaltam. Mit lehet ilyenkor tenni?

2023. jún. 28. 08:47
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
100%

"Nem az, hogy szellem. Miért pont szellem? Ugyanannyi erővel rámonhatnád hogy bármi más."

Igaz. Akármi más is lehet. Lehet kamu a kérdés. Lehet az IP kamera backdoor-ján keresztül töltötték fel a hangot. Ezt azért ne derítsék ki, mert marha sok munka és valószínű eredménye sem lesz.

2023. jún. 28. 14:34
 22/52 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg nem lehet elektromos zavaró tényező? Elektromágnesesség?

Csak tippelgetek nem értek ezekhez a dolgokhoz.

De nekem eszembe jutott még valami.

Mi van ha kérdéses idő előtt félórával a kérdező telefonnal csinál hangfelvételt? Szépen csendben végig sétálva mindent.

Aztán a kérdéses időben is, és utána is?

Elég szkeptikus vagyok, így szerintem biztos van erre épkézláb magyarázat is, nem kell egyből szellemet kiáltani meg papért kiáltani.

2023. jún. 28. 15:05
 23/52 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy valamire nem tudod a választ nem azt jelenti, hogy "szellem" műve. Mindenesetre valóban nem túl megnyugtatók a felvételek. Az első kettőt valami állatka hangjához tudom hasonlítani. A harmadik elég vizhangos, nem tudnám belőni hogy mi lehet.
2023. jún. 28. 15:14
 24/52 A kérdező kommentje:

"Ha tapasztalsz bizarr dolgokat, és nem tudod mi okozza, akkor az a válasz, hogy nem tudom mi ez, derítsük ki."

Én is így vagyok vele, de nagyjából már minden racionális magyarázatot kizártam. Ma azon gondolkodtam, nem földrengés volt-e esetleg, de a közelben nem járnak teherautók, nincs errefelé vasút, és utánanéztem, volt-e errefelé mostanában földrengés, de nem volt. Pláne nem percre pontosan ugyanakkor, minden éjjel.

"Lehet az IP kamera backdoor-ján keresztül töltötték fel a hangot."

Én is gondoltam rá, de az első kettő kamerám egy TP-Link volt, a mostani egy Hikvision.

"Esetleg nem lehet elektromos zavaró tényező? Elektromágnesesség?"

Elképzelhető, de akkor is, ugyanabban az időpontban? Minden éjjel? És miért csak ennél az egy kameránál?

8 éve foglalkozom kamerarendszerek összeállításával, de ilyet még nem láttam. Az összes kamera, amit én állítok üzembe, korrektül van zajszűrve, normális minőségű UTP kábeleket használok, normális PoE switch-et, földelt konnektoraim vannak, frekvenciaszűrős dugaljak...

"Mi van ha kérdéses idő előtt félórával a kérdező telefonnal csinál hangfelvételt? Szépen csendben végig sétálva mindent."

Ezt fogom csinálni, illetve ma éjjel beállítom a régi telefonom abba a szobába, teszek bele egy 64GB-os SD kártyát, feldugom töltőre, és elindítom a rögzítést. Nagyon kíváncsi vagyok, mit fog rögzíteni.

2023. jún. 28. 16:01
 25/52 anonim ***** válasza:
100%
Majd linkeld be ha van valami esetleg.
2023. jún. 28. 16:04
 26/52 anonim ***** válasza:
Miért nem alszol abban a szobában, minek ezek a rögzítések? Én ott aludnék, ha akkor nem történik semki, másnap direkt bemennék 2 körül.
2023. jún. 28. 16:23
 27/52 anonim ***** válasza:
76%
Lehet itt csinálod a marketinget a kivehető para szálláshoz :)
2023. jún. 28. 16:28
 28/52 anonim ***** válasza:
100%
Na de pont kamerának hinni, ahol ezerféle torzítás, interferencia bejátszhat? Hát hallasz valamit abban a szobában vagy nem? Ha nem, olyan magasról szarnám le, mint ide Buda.
2023. jún. 28. 16:31
 29/52 A kérdező kommentje:

Mert az egy lim-lom tároló szoba most, bemenni is alig tudok, az ajtót is csak résnyire tudtam kinyitni eddig. Évek felhalmozott kacatjai vannak benn, ki kell szelektálnom a sok felesleges vackot.

A kamerát is úgy tettem be, hogy csak benyúltam és rátettek egy dobozra.

Most délután pakoltam odabent, csináltam egy kis helyet.

Ha akarnám, se adhatnám ki, a szüleim nevén van. És amúgy sincs kiadható állapotban.

Még csak egy éjszaka volt, amikor abban a szobában volt a kamera. Ma lesz a második éjszaka, a mobilomat fogom berakni, meg egy íróasztali lámpát, aztán meglátjuk, mi lesz.

2023. jún. 28. 22:35
 30/52 anonim ***** válasza:
13%

Ha egyetlen éjszakát ott tölthetek megmondom, hogy entitással van e dolgod.

Médium vagyok, de a környezetemben nem reklámozom. Éppen elég teher ez nekem.

30F

2023. jún. 28. 22:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!