Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért nem tesz Isten valamilye...

Miért nem tesz Isten valamilyen látványos csodát, amitől mindenki hinne benne?

Figyelt kérdés

2020. jan. 10. 17:12
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
92%

Mondjuk ha arról megy a vita, hogy Isten miért nem tesz valamit ha gonosz embereket lát, hát akkor nekünk mégis mi feladatunk lenne? A gyereket sem szabad megvédeni a hibáitól mikor neveled, különben sokkal fájdalmasabb lesz neki később.

Igazából a kérdést provokációnak érzem, mármint most aki hisz benne bizonygassa? Aki meg nem hisz az bólogasson, igen ez f***ság. Ezzel lépünk bármit előrébb, vagy csak megsimogatja mindenki az egóját és megy a dolgára? :D

Aki hisz Istenben annak elég csodát tett bőven, meg azt is érti hog yaz emberiség történetéhez képest az ő emberéletébe pont miért jutna egy csoda? Hisz épp most volt egy alig 2000 éve, ami csak egy emberélethez nézve sok, földtörténeti szemmel semmi.

Ha valaki nem hisz annak meg a nem létre gyakorlatilag akármi bizonyíték, amire lehet az tmondani, hogy személyes véleményed szerint ha lenne akkor most tenne valamit. Itt meg ugye bejön hogy akkor most te döntöd el hogy ha vna Isten az milyen, és mikor kéne cselekednie?

Én nem tudom van e Isten, csak nem akarom egyoldalúan vizsgálni a kérdést. De ha létezik és köze van ahhoz aminek hiszik sokan, akkor én azt mondanám hogy nem, nem kéne beleavatkoznia az említett dolgokba, ha az ovodás gyereked vitatkozik nem mész oda elküldeni a francba a másik ovodás gyereket, maximum segítesz később levonni a taulságot a sajátodnak, de hagyod megtörténni amíg maradandó károkat nem okoz a dolog. Legalábbis ha nem félted túl a gyereket, de ha a főnöke szídja le majd később nem leszel ott hogy azt is elküld a fenébe, szóval ezek a tanulókörök kellenek. Ezt az egészet egy emberélet alatt nem lehet szerintem vizsgálni, csak a teljes történelmere fetítve, ha a leírások igazak a Bibliában akkor tényleg tett jó sok látványos csodát. Ha most lenne valami csoda arra azt mondanád CGI :D Az vajon csoda e amit mi természetesnek vélünk?

Jártam nyáron Izlandon és láttam a sarkifénnyel megtelni az eget teljesen zöldre és lilára, azt hittem ez mindig ilyen szép, hát ha egyszer a szezonon kívül ilyen, akkor télen majd biztos még sokkal gyönyörűbb. Télen csak a kamerám látta én nem. Augusztusban csodát láttam, de nem tudtam róla, mert azt hittem ez a természetes.

2020. jan. 11. 10:43
 22/23 A kérdező kommentje:

Ezen most jót kacagtam:D

Az írtad hogy az istent fenyegetem?:)

Melyik istent a nem létező kitalált istent, amit az emberek évek óta a fejükbe vettek és a létezhetetlen dologba hisznek?:)

Az aki hisz benne, azért hisz benne mert ő úgy gondolja hogy létezik? Az aki létezik, látta valaki? Mert szerintem nem. Ha valaki látta, az vagy kamuzik, vagy valami pszichiátriai kezelésre szórul, mert felkelti bennem a skrizofrén gyanúját.

2020. jan. 13. 11:14
 23/23 A kérdező kommentje:
Szóval ezt a beszélgetést azt hiszem le is zárhatjuk. :)
2020. jan. 13. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!